Legionieriai namo išvyko tikėdamiesi sugrįžti, „Kauno diena“ 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ

LKL iškilmių nesulaukę kai kurie “Žalgirio” krepšininkai jau galvoja apie kitą sezoną Kaune

Kauno “Žalgirio” krepšininkų, devintąjį kartą tapusių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionais, laukia atpildas už triūsą – šiandien komandą iškilmingame posėdyje pagerbs Kauno vadovai, sekmadienį Vilniuje žaidėjams bus įteikti aukso žiedai. Tačiau iškilmėse dalyvaus ne visi čempionai – dauguma užsieniečių jau išskubėjo namo.

Aukso žiedus išsiųs paštu

Vidurio puolėjas Tanoka Berdas į Jutą išskrido antradienį, šįryt Lietuvą paliko ir vakar 28-ąjį gimtadienį Kaune spėjęs sutikti įžaidėjas Edas Kota. Jo namai – Šiaurės Karolinoje.
Tik šeštadienį į Belgradą išvyks serbas Miroslavas Beričius, pusę sezono nerungtyniavęs dėl traumos. Jis Kaune užtruko dėl to, kad anksčiau į Belgradą nebuvo tinkamo lėktuvo reiso.
Amerikiečiams, kurie savo kolekcijoje jau turi po vieną LKL aukso žiedą ir pirmąjį lietuvišką apdovanojimą pelniusiam M.Beričiui LKL trofėjai bus išsiųsti paštu.
Pirmasis iš Kauno išskubėjo Ainaras Bagatskis. Jo kelionė namo buvo paprasčiausia – sėdo į savo automobilį ir išvažiavo Rygos kryptimi. Jis vienintelis iš legionierių atvyks dalyvauti LKL uždarymo šventėje ir pats atsiims sąžiningai iškovotą aukso žiedą. Nuo Latvijos sostinės iki Kauno – vos keli šimtai kilometrų.

Užsieniečiai norėtų grįžti

“Kauno dienos” kalbinti legionieriai neneigė, kad norėtų likti “Žalgiryje”, jeigu komanda išsaugos šio sezono žaidėjų branduolį. “Žalgirio” klubo vadovai su kai kuriais iš jų jau kalbėjo apie ateinantį sezoną. Nors šiuo metu dar nėra tiksliai žinoma, kurie krepšininkai liks, tačiau “Žalgirio” klubo vadovai tikisi, kad daugelį klausimų pavyks išspręsti gana greitai.
Po finalo rungtynių 32 metų 206 cm ūgio T.Berdas, paklaustas apie ateities planus, sakė: “Būtų puiku likti “Žalgiryje”. Jau esame apie tai kalbėję su klubo vadovais, laukiu, kol galėsime tai aptarti konkrečiau. Be abejonės, mes su agentu pabandysime padaryti viską, kad grįžčiau, nes “Žalgiris”, išlaikydamas svarbiausius žaidėjus, turėtų dideles galimybes kitą sezoną”.
Apie kitų klubų pasiūlymus T.Berdas nieko tiksliau nežinojo, tik pridūrė, kad apie šiuos dalykus daugiau informacijos turi jo agentas.
37 metų 198 cm ūgio A.Bagatskis taip pat patvirtino, kad norėtų likti Kaune ir kitą sezoną: “Bet kuris save vertinantis sportininkas norėtų rungtyniauti aukščiausio lygio komandoje. Aš dar galiu žaisti ir žaisiu, tačiau kol kas nežinau, kokioje komandoje”.
Tik 186 cm ūgio E.Kota, jeigu gautų garantuotą kontraktą, yra neatsisakęs minties išbandyti jėgas NBA, nors “Žalgiris” norėtų jį išlaikyti savo gretose.

M.Timinskas lauks pasiūlymo

“Žalgirio” kapitonas Mindaugas Timinskas taip pat nesulauks LKL uždarymo – sekmadienį su amerikiete žmona ir dukromis jis išskrenda atostogų į JAV. Puolėjas truputį apgailestavo sužinojęs, kad nespės atsiimti aukso žiedo, tačiau keisti kelionės planus jau buvo per vėlu.
Trisdešimtmečio M.Timinsko sutartis su “Žalgiriu” baigėsi ir krepšininkas tapo laisvuoju agentu. Jis neslėpė, kad norėtų grįžti į Lietuvą ir rudenį.
“Kaip suprantu, klubas nori išlaikyti panašią komandą. Mes visi linkę dar kartą pabandyti kartu kažką pasiekti Eurolygoje, tačiau sunku pasakyti, kaip viskas susiklostys. Daug kas priklausys nuo klubo pozicijos. Aišku, visada būtų malonu grįžti į Lietuvą”, – kalbėjo kovingumu garsėjantis M.Timinskas.

Komentarai