“Žalgiris” Suomijoje pamatys būsimus varžovus, „Kauno diena“ 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ

Kauniečiai išvyko į tarptautinį keturių komandų vyrų krepšinio turnyrą Helsinkyje

Kauno “Žalgirio” krepšininkai, pirmadienį vakare grįžę iš treniruočių stovyklos Ispanijoje, namuose neišbuvo nė paros – vakar jie išskrido į Suomiją, kur dalyvaus keturių komandų turnyre. Kartu su “Žalgiriu” į Helsinkį išvyko ir vyriausiasis komandos treneris Antanas Sireika, sveikstantis po ligos.

A.Sireika sugrįžo

Į Suomiją išskrido devyni “Žalgirio” krepšininkai ir trys dublerių ekipos žaidėjai. Tai – Arvydas Sabonis, Tanoka Berdas, Vidas Ginevičius, Darjušas Lavrinovičius, Ainaras Bagatskis, Mindaugas Timinskas, Artūras Javtokas, Paulius Jankūnas, Simonas Serapinas, Martynas Andriuškevičius, Andrius Aleksandrovas ir Gediminas Navickas.
Pirmadienį į Kauną po ligos sugrįžęs A.Sireika su žaidėjais susitiko tik iš Kauno išvykstant į Vilnių. Tačiau treneris žino, kokia situacija komandoje.
“Pagrindines problemas visi žinome. Trūksta įžaidėjo, be to, kol kas sunku susidaryti visą komandos vaizdą, nes Ispanijoje tik vienerias rungtynes žaidė Sabonis, vieną mačą dėl traumos praleido Bagatskis. Bet judame į priekį”, – kalbėjo A.Sireika, kurio balsas išdavė, kad jis dar nėra atsigavęs po sunkios ligos.
Šiandien Helsinkio turnyre “Žalgiris” žais su Frankfurto “Opel Skyliners” (Vokietija), o būsimi kauniečių varžovai Eurolygos B grupėje Pezaro “Scavolini” (Italija) krepšininkai – su Espo “Honka Playboys” (Suomija). Rytoj tarpusavyje žais laimėjusios ir pralaimėjusios ekipos. Tikėtina, kad “Žalgiris” turės progą išbandyti jėgas su būsimais priešininkais “Scavolini” krepšininkais.

Puolėjas sutartį nori nutraukti

Naujojo sezono išvakarėse tarp ilgai draugavusių “Žalgirio” ir Alytaus “Alitos” klubų kilo nesutarimų dėl šiuo metu traumą besigydančio puolėjo D.Lavrinovičiaus. Abi komandos įrašė šio krepšininko pavardę į savo paraiškas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatui.
“Tai yra mūsų žaidėjas, o “Alitos” klubo vadovai patys susigalvojo problemų. Yra pasirašyta dvejų metų bendradarbiavimo sutartis, pagal kurią Lavrinovičius dar metus turi žaisti “Žalgiryje”, – teigė A.Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas.
D.Lavrinovičius kreipėsi į teismą, kad būtų nutraukta jo sutartis su “Alita”, nes Alytaus klubas nevykdė sutartyje numatytų finansinių įsipareigojimų.
Anot G.Navikausko, “Alita” yra skolinga dar keliems žaidėjams, kuriuos klubui buvo paskolinęs “Žalgiris”.

Spręs LKL valdyba

Savo versiją turi ir “Alita”. Klubo valdybos pirmininkas Linas Jakštonis pripažino, kad buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, tačiau, jo teigimu, “Žalgiris” nevykdė savo įsipareigojimų ir už D.Lavrinovičių yra skolingas “Alitai” penktadalį šio klubo biudžeto.
“Dėl “Žalgirio” skolos mūsų klubas negali atsiskaityti su kitais Alytuje žaidusiais krepšininkais. O su Lavrinovičium “Alita” yra atsiskaičiusi”, – tvirtino L.Jakštonis.
Jis įsitikinęs, kad LKL išduos D.Lavrinovičiaus licenciją “Alitai”, nes šis klubas turi su krepšininku kontraktą.
LKL direktorius Zenonas Kamarūnas teigė, kad rebusas dėl D.Lavrinovičiaus bus sprendžiamas LKL valdybos posėdyje, kuris vyks ketvirtadienį.
D.Lavrinovičiui atstovaujantis advokatas į posėdį žadėjo atnešti visus dokumentus, įrodančius, kad jis šį sezoną turi žaisti “Žalgiryje”.
“Kuriam klubui išduoti žaidėjo licenciją, manau, mes galėsime nuspręsti tik po teismo sprendimo, kuris viską išaiškins. Juolab nėra kur skubėti, nes Lavrinovičius dėl traumos kol kas negali rungtyniauti”, – sakė Z.Kamarūnas.

Traumos – viena po kitos

“Žalgiris ir “Alita” dėl D.Lavrinovičiaus rankomis sukirto maždaug prieš pusantrų metų, tačiau puolėjui neteko daug žaisti Kauno klube. Praėjusią vasarą Lietuvos rinktinės treniruočių stovykloje jis patyrė kelio raiščių traumą. “Žalgirio” rūpesčiu D.Lavrinovičius buvo operuotas Madride.
Šių metų pradžioje jis jau pradėjo žaisti, tačiau kovo mėnesį per dvikovą su “Alita” jam antrą kartą trūko operuotos kairės kojos kryžminiai kelio raiščiai, dėl to Ispanijoje buvo atlikta pakartotinė operacija.
Šiuo metu D.Lavrinovičius jau individualiai treniruojasi. Tikimasi, kad po 3-4 savaičių jis jau galės rungtyniauti.

Komentarai