Lazda iššovė Šiauliuose, „Kauno diena“ 0

Kasparas LIUGAILA

LKL čempionai patyrė trečią nesėkmę

Šiaulių “Šiaulių” krepšininkai praėjusį savaitgalį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate įveikė titulą ginantį Kauno “Žalgirį” net devyniolikos taškų skirtumu – 102:83.
“Objektyviai kauniečiai yra stipresni, bet ir lazda vieną kartą iššauna”, – po mačo sakė šiauliečių vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

Pirmavo vieną kartą

LKL čempionai Šiauliuose pirmavo tik vieną kartą, kai 3-iąją rungtynių minutę ataką rezultatyviai užbaigė Tanoka Berdas – 5:4.
Vėliau geriau sekėsi aikštelės šeimininkams. Daugumą žalgiriečių pastangų perimti iniciatyvą “Šiaulių” krepšininkai sutramdydavo Vaido Pauliukėno, Žydrūno Urbono arba Arvydo Čepulio tritaškiais. Antrajame kėlinyje šiauliečių persvara buvo padidėjusi iki 17 taškų (38:21), trečiajame – dar daugiau (75:48). Tą vakarą Kauno komandoje jau rungtyniavo po kelio traumos atsigavęs vidurio puolėjas Darjušas Lavrinovičius.
Ambicingoje kovoje neišvengta emocijų: techninėmis pražangomis už pretenzijas arbitrams nubausti “Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika ir žaidėjas Mindaugas Timinskas bei “Šiaulių” puolėjas Ž.Urbonas.
A.Sireika pripažino, kad šį kartą jo komandai buvo sunku susikaupti po efektingos pergalės Eurolygos mače su Sienos “Montepaschi”, o šiauliečiai buvo “užsivedę”, aukojosi dėl kiekvieno kamuolio. Treneris pridūrė, jog jam nepatinka teisėjavimo maniera, kai “per rungtynes leidžiama daužytis”. Pasak A.Sireikos, grubus žaidimas dažniausiai iš pusiausvyros išmuša M.Timinską ir T.Berdą, kurie tampa nebeatpažįstami.
Treneris R.Butautas pabrėžė, kad silpnesnė ekipa gali nugalėti favoritą tik žaisdama virš savo galimybių. “Šiandien taip ir įvyko. Vyrai rungtyniavo taip, kuo visada garsėjo “Šiauliai”, – kovingumu”, – sakė šiauliečių strategas.
Beje, “Šiaulių” ir “Žalgirio” rungtynių išvakarėse įvykusiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdyje A.Sireika patvirtintas nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu naujajam olimpiniam ciklui.

Lyderiai vėl šventė pergalę

Pirmenybių lyderis, Vilniaus “Lietuvos rytas”, be didesnio vargo iškovojo penkioliktąją pergalę, svečiuose 107:72 (25:14, 26:22, 24:12, 32:24) sutriuškinęs Panevėžio “Panevėžį”.
Nugalėtojams 18 taškų pelnė Kęstutis Šeštokas, 15 – Frederikas Hauzas, 12 – Robertas Javtokas. Po traumos atsigavęs “Lietuvos ryto” legionierius Robertas Štelmaheris pelnė 8 taškus (pataikė abu tritaškius ir vieną dvitaškį iš dviejų). Panevėžiečių gretose išsiskyrė Aurimas Papučka, surinkęs 20 taškų. Vilniečiai dvitaškius mėtė 62 proc. taiklumu (31/50), panevėžiečiai – vos 36 proc. (11/30).
Alytaus “Alita” netikėtai didoku skirtumu – 79:63 (15:15, 20:14, 26:18, 18:16) – nugalėjo Klaipėdos “Neptūną”. Iš alytiškių daugiausiai taškų surinko Žygimantas Jonušas – 19, Marius Pociukonis – 17, Osvaldas Mačernis – 13, iš klaipėdiečių Antonijas Grantas – 17, Petras Šalvis – 12. Uostamiesčio atstovai iš 39 dvitaškių pataikė tik 14 (35,9 proc.), o iš 38 tritaškių – tik 7 (18,4 proc.).
Klaipėdos ekipa atsigriebė savo aikštelėje, 87:73 (20:18, 17:14, 22:20, 28:21) palaužusi Vilniaus “Sakalus”. Rezultatyvumu blykstelėjo “Neptūno” krepšininkai A.Grantas (31 tšk.) ir Mantas Ruikis (25 tšk.) bei vilnietis Rolandas Seibutis (24 tšk.).
Atkakliausiai susiklosčiusiose rungtynėse Kėdainių “Nevėžis” 85:82 pranoko Kauno “Hidruvą-Atletą”. Kauniečių neišgelbėjo net neeilinis tritaškių taiklumas – 58,6 proc. (7/12).

Krepšinio fanams – virtualus klubas

Baigiantis LKL čempionato antrajam ratui, išskirtinę naujieną sporto aistruoliams pasiūlė telekomunikacijų bendrovė “Bitė GSM”, suteikusi galimybę visas karščiausias krepšinio naujienas, varžybų rezultatus bei fotoakimirkas išvysti ir savo mobiliajame telefone.
“Bitė GSM” pristatė naują “BITĖS plius” paslaugą – virtualų “Žalgirio klubą” (http://wap.bite.lt/plius/Zalgiris), pasiekiamą tik mobiliuoju telefonu. Pirmieji naują paslaugą kartu su “Žalgirio” komandos žvaigždėmis pristatyme išbandė ištikimiausi krepšinio fanai. Jie su žalgiriečiais susigrūmė virtualioje krepšinio aikštelėje.
“Esu tikras, jog virtualus “Žalgirio klubas” bus naudingas ne tik komandos sirgaliams, bet ir žaidėjams. Savo nuotraukas mobiliuoju telefonu būtinai nusiųsiu draugams, esantiems kitoje vandenyno pusėje”, – sakė “Žalgirio” legionierius T.Berdas.
Pirmasis tokio tipo klubas Lietuvoje už 1 Lt savaitinį mokestį leis nariams atsisiųsti ir išskirtinės elektroninės atributikos – spalvotų fono atvaizdų su žalgiriečių nuotraukomis, parašais, linksmais krepšininkų šaržais ar paveiksliukų krepšinio tematika.
Netrukus “Žalgirio klube” bus galima užduoti klausimus žalgiriečiams ar bendrauti su kitais krepšinio aistruoliais WAP diskusijose.

Komentarai