A.Sireika: „Esu labai nusivylęs“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

Po „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovos, kurią 98:68 laimėjo namuosę žaidę vilniečiai, spaudos konferencijoje vyriausiųjų trenerių nuotaikos išsiskyrė.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika buvo slogios nuotaikos ir nelabai norėjo kalbėti. „Esu labai nusivylęs savo komanda, tiek dėl bendros drausmės, tiek dėl žaidimo. Tai vienos liūdniausių rungtynių.

Rungtynių pabaigoje neišleidau jaunimo dėl to, jog turėjome 19 taškų deficitą ir tikėjomės, jog dar galėsime pakovoti dėl pergalės.

Ar galima priversti žaisti juodaodžius? Atrodydavo, kad jų neišskiriame, kad jie yra tokie patys žmonės kaip ir mes, kad klausys trenerių nurodymų. Vis dėlto rungtynių eigoje pas juos atsiranda kitoks mąstymas.

Ar esame duobėje ir kaip iš jos išlipsime? Jūs prirašėte, kad pralaimėjo 13 Top-16 rungtynių iš eilės, tačiau pamiršote, kad tai geriausias sezonas Eurolygoje, mūsų ekipos rekordas, apie kurį visi jau spėjo pamiršti. Manau, kad esame psichologinėje duobėje. Į šią duobę patekome nuo pirmųjų rungtynių Barselonoje, viskas ėjosi gerai, tačiau emociškai nykstame. Visi tikisi tik pergalių, o mes vis nelaimime ir nelaimime. Kovingumas atsiranda tada, kai galvoje veikia impulsai, pulsuoja smegenų raumenys, o kai viso to nėra, nėra ir užsidegimo. Kažką darysime.

Ar tikiuosi, kad K.Andersonas įsižais? Neuždavinėkinėte tokių sudėtingų klausimų. Kodėl neleidau jam žaisti pirmoje rungtynių pusėje? Matėme jį žaidžiant Eurolygoje.“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Nevenas Spahija: „Sveikinu savo komandą, kuri padarė labai sudėtingą darbą – laimėjome dar vienerias Eurolygos rungtynes. Žinau, kad „Žalgiris“ buvo pavargęs ir, kad tai nebuvo tikrasis jo veidas. Kitos rungtynės su kauniečiais bus sunkesnės, nors laimėti prieš juos 30 taškų persvara yra sudėtinga. Šį kartą parodėme ką reiškia komanda, kiekvienas pelnė taškų ir visas rungtynes demonstravome gerą žaidimą, o tokias rungtynes galima laimėti tik komandiniu žaidimu.

Kodėl visą laiką spaudėme? Tai normalu, juk negalime sustoti ir pasiduoti. Jei leisi jiems lengvai mesti, jie gali pajusti žaidimo skonį ir atsitiesti.

Ar galima sakyti, kad nesijautė Štelmaherio traumos? Žinome, kad laimėjome ir be Štelmaherio. Šį kartą kiti žaidėjai nusipelnė, kad kalbėtume apie juos. Žaidėjai, pavadavę Štelmaherį buvo labai svarbūs komandai.

Dar prieš rungtynes su „Tau Ceramica“ komanda, sakiau, kad esame geros formos, kaip ir pirmoje Eurolygos turnyro pusėje, galime žaisti gerą krepšinį. Problema ta, kad neturime visų dvylikos žaidėjų, kurie traumuoti. Bus sunku žaisti BBL finalinio šešeto varžybose.

Uždengėme visus, tik ne Lavrinovičių, kokį įspūdį jis paliko? Turite žinoti, kad vienas žaidėjas labai retai laimi rungtynes. Pasakiau, kad jeigu Lavrinovičius ir toliau žais vienas, mums bus tik geriau, nes visas rungtynes žaisti vienam yra praktiškai neįmanoma.

„Žalgiris“ pasižymi stipria priekine linija, bet laimėjome atkovotus kamuolius? „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ yra geriausiai kamuolius kovojančios komandos Eurolygoje. Nieko stebėtino, kad pavyko laimėti, o kodėl „Žalgiris“ neatkovojo tų kamuolių, reikėjo paklausti jų. Gal būti dėl to, kad aikštelėje „Žalgiris“ dažnai laikė vieną aukštą ir kitus žemesnius krepšininkus, dėl to jiems ir nepavyko susirinkti kamuolius.“

Komentarai