„Žalgirio“ jaunimas turnyrą Portugalijoje pradėjo pergale 0

Kauno „Žalgirio“ dukterinė komanda šiandien pergale pradėjo keturių ekipų tarptautinį krepšinio turnyrą Portugalijoje, Aveiro mieste. „Žalgiris – Sabonio mokykla“ krepšininkai po atkaklios  kovos įveikė Portugalijos jaunių (iki 21metų) rinktinę rezultatu 68:67 Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo serbas V.Štimacas, pelnęs savo ekipai 18 taškų ir atkovojęs net 20 kamuolių (30.5 naudingumas),16 taškų pridėjo A.Milaknis, 11 – A.Aleksandrovas, 8 – P.Butkevičius. „Rungtynės buvo labai atkaklios, kova vyko taškas į tašką, tai atspindi ir dvikovos rezultatas.  Dominavo grubus krepšinis, mat taip žaisti leido ir mačo teisėjai, pastariesiems buvo galima pareikšti nemažai pastabų ir priekaištų. Tačiau panašaus žaidimo iš varžovų tikėjomės, todėl krepšininkus nuteikėme būsimai kovai, perspėjome, kad šeimininkai gali pabandyti išvesti iš pusiausvyros mūsiškius, tam pasiruošėme ir manau, kad namų darbus atlikome neblogai. Pergalė visuomet džiugina, nors ir iškovota mažu taškų skirtumu. Sunkiai rungtynės klostėsi ir todėl, kad mes į Portugaliją atvykome tik antradienį paryčiais, maždaug pusė ketvirtos, todėl krepšininkai jautė nuovargį, taip pat prisidėjo laiko skirtumas, aklimatizacija.  

V.Štimacas sužaidė tikrai puikias rungtynes, aukštaūgis buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių. Įtikinamai laimėjome kovą po krepšiu (40 – 26), tačiau neramino prastas baudų pataikymo procentas, iš trisdešimt vieno metimo kauniečiai pataikė tik penkiolika.“ – po mačo sakė  „Žalgiris – SM“ vyriausiasis treneris R.Samulėnas.

Rytoj Kauno klubas finale susitiks su Ispanijos miesto La Korunijos komanda, kuri šiandien, rezultatu 87:85, nugalėjo Aveiro „Illiabum“ vyrų krepšinio ekipą. „Žinome, kad būsimieji  varžovai propaguoja zoninę gynybą ir labai gerai pataiko nuo trijų taškų zonos. Taip pat šis vyrų klubas pasižymi kovingumu, atsilikinėję net 15 taškų skirtumu, šiandien jie sugebėjo pasivyti „Illiabum“ krepšininkus ir juos nugalėti. Žinome jų stipriąsias puses ir turėsime savų  kontrargumentų. „ – tikino „Žalgiris – SM“ strategas.

Komentarai