“Žalgirio” jaunimas tęsia įspūdingų pergalių seriją 0

Kauno “Žalgirio – SM” krepšininkai tęsia savo pasirodymą tarptautiniame aštuonių komandų turnyre Ispanijoje, Vilagarsijos mieste. Vakar sutriuškinę Salonikų “Aris” jaunuosius žaidėjus iš Graikijos (103:62), šiandien kauniečiai nepasigailėjo ir Milano „Armani Jeans“ ekipos. Italus „Žalgirio“ pamaina nugalėjo taip pat triuškinančiu rezultatu – 106:65.

Rezultatyviausias „Žalgiris – SM“ gretose buvo V.Štimacas, pelnęs 20 taškų, 17 pridėjo A.Milaknis, 16 – T.Barštys, 14 – P.Butkevičius, 13 – V.Jasikevičius, A.Aleksandrovas atliko penkis rezultatyvius perdavimus (4 tšk.)

Jau nuo pat dvikovos pradžios, „Žalgiris – SM“ dominavo aikštėje, po dešimties minučių Kauno klubas pirmavo net 16 taškų skirtumu (25:9)

Antrajame ketvirtyje jaunieji žalgiriečiai taip pat neatsipalaidavo ir kontroliavo rungtynių eigą, „Armani Jeans“ žaidėjai nesugebėjo sustabdyti V.Štimaco, kuris karaliavo tiek savo, tiek varžovų baudos aikštelėje.

Iki didžiosios pertraukos „Žalgiris – SM“ padidino savo persvarą iki 30 taškų (58:28).

Per likusius du kėlinius vaizdas aikštėje nesikeitė, rungtynės vyko pagal tą patį scenarijų. Kauniečiai tik tolo nuo savo varžovų, o italai atrodė beviltiškai, nesugebėję rasti kontrargumentų nei kauniečių puolimui, nei gynybai.

Rytoj „Žalgiris – SM“ ekipa sužais paskutiniąsias savo pogrupio rungtynes su Maskvos „Dinamo“ ekipa.

Kitame pogrupyje šiandien jau taip pat buvo sužaistos vienerios rungtynės, kuriose Sevilijos „Caja San Fernando“, rezultatu 58 :76, turėjo pripažinti Malagos „Unicaja“ krepšininkų pranašumą.

Kiti rezultatai:

Barselonos „Winterthur FCB“ – Adecco Estudiantes – 74:55

Salonikų „Aris“ – Maskvos „Dinamo“ – 65:103

Nuotrauka: Inaki Abella, solobasket.com


Komentarai