„Žalgirio“ jaunimas atvyko į Prahą 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ jaunimas konfortabiliu, krepšininkams pritaikytu autobusu iš Kauno atvyko į Prahą (Čekija). Jau rytoj kauniečiai startuos aštuonių komandų Eurolygos turnyre, kuriame visos ekipos bus suskirstytos į du pogrupius.  Kartu su žalgiriečiais, vienoje grupėje žais Barselonos „Winterthur FCB“, Sopoto „Prokom Trefl“ ir  Liublijanos „Olimpija“ bendraamžiai. Kitoje susikaus Zagrebo „Cibona“, nugalėtojų titulą ginantys Maskvos CSKA, Sienos „Montepaschi ir Praha 2006 rinktinė. Dvi geriausios pogrupių komandos susitiks finale.

Rytoj vienuoliktą valandą vietos laiku Kauno klubas žais pirmąsias Eurolygos organizuojamo turnyro rungtynes su Liublijanos „Olimpija“ krepšininkais.

 

 „Savo komandoje turime daug gynėjų, pirmo-antro numerio žaidėjų, todėl bandysime juos išnaudoti. Viena svarbiausių žaidimo grandžių bus agresyvi, kibi gynyba.

 

Manau, kad ekipos lyderiu galėtų tapti vidurio puolėjas Vaidas Čepukaitis, aplink kurį lipdysime savo žaidimą. Jis visai neseniai buvo išvykęs į Vokietiją su Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktine. Ten jis buvo vienu svarbiausių krepšininkų ir nuolat patekdavo į geriausiųjų penketuką. V.Čepukaitis buvo antras pagal blokuotus metimus ir atkovotus kamuolius.Aš juo pasikliausiu ir tikiuosi daug naudos iš šio aukštaūgio.

 

Ką koreguoti, pamatysime po pirmų rungtynių. Ši komanda yra labai nauja, galima sakyti suburta prieš vieną dieną, kartu turėjome tik dvi treniruotes. Vienintelis P.Skurdauskas jau yra dalyvavęs tokio tipo turnyre, pernai Maskvoje, visiems likusiems žaidėjams tai bus naujas patyrimas ir iššūkis.

Favoritai – titulą ginsiantys CSKA. Esu matęs kaip ta ekipa žaidžia, galiu įvertinti jų pajėgumą. Maskviečiai paliko tikrai neblogą įspūdį, jie labai rimtai ruošėsi šiam turnyrui, net nevažiavo į Vilagarsiją, kur buvo kviečiami.

Silpnesnė mūsų pogrupio komanda yra „Prokom Trefl“, bet tikrasis klubo pajėgumas paaiškės krepšinio aikštėje, todėl nuvertinti jų negalima.

Neįprastas pirmųjų rungtynių laikas neturėtų padaryti neigiamos įtakos, išmušti iš vėžių.“ – sakė „Žalgirio“ dublerių vyriausiasis treneris R.Samulėnas.

Komentarai