„Žalgirio“ jaunimo pergalę lėmė sėkmingas ketvirtas kėlinys 0

Kauno „Žalgirio“ pamaina sužaidė pirmąsias Eurolygos organizuojamo jaunimo turnyro rungtynes, kuriose, rezultatu 79:53, sutriuškino Liublijanos „Olimpija“ krepšininkus.

Mačas prasidėjo nerezultatyviai, abi komandos apsikeitė netaikliais metimais ir klaidomis. Sužaidus beveik dvi minutes – 0:0. Savo taškų sąskaitą pirmieji atidarė Liublijanos krepšininkai, kurie pelnė du taškus. Tačiau jau netrukus tuo pačiu atsakė ir kauniečiai, pasižymėjo Ž.Janavičius. Abi komandos geriau gynėsi ir atakavo, vyravo apilygė kova. Įpusėjus dvikovai, žalgiriečiai įsibėgėjo ir susikrovė šešių taškų persvarą, tačiau jos išlaikyti ilgai nepavyko. „Olimpija“ įmetė keturis taškus be atsako ir priartėjo prie „Žalgirio“ dublerių – 8:10. Iki kėlinio pabaigos neišryškėjo didesnis vienos ar kitos ekipos pranašumas, po dešimties minučių lygybė – 14:14.

Antrajame ketvirtyje Ž.Janavičius pelnė penkis taškus iš eilės ir išvedė savo komandą į priekį. Tačiau ir vėl Liublijanos klubo krepšininkams greitai pavyko panaikinti deficitą, sužaidus tris minutes – 19:19. Dominavo gynybinio stiliaus žaidimas, tačiau kauniečiai gana dažnai baudė varžovus greitomis kontratakomis. Labai sėkmingai „Olimpijos“ gretose žaidė vidurio puolėjas K.Pietras, kuris gerai gynėsi, iki didžiosios pertraukos aukštaūgis jau buvo blokavęs keturis žalgiriečių metimus. Didžiąją antro kėlinio dalį pirmavo Kauno ekipa, didžiausias skirtumas tarp komandų buvo tik trys taškai. Po V.Čepukaičio galingo dėjimo, likus žaisti vieną minutę – 27:28 „Žalgirio“ jaunimo naudai. O per likusį laiką „Olimpija“ jau nieko nenuveikė.

Trečioje mačo dalyje žaidimas klostėsi pagal tą patį scenarijų. Dažnai keitėsi pirmaujanti komanda. Sužaidus tris minutes, žalgiriečiai turėjo trijų taškų persvarą. Tačiau „Olimpija“ krepšininkai neketino pasiduoti, spurtavo ir įpusėjus kėliniui, persvėrė rezultatą savo naudai – 42:38. Netrukus, dėl sekretoriato darbo klaidų, rungtynės trumpam buvo sustabdytos.Kaip paaiškėjo vėliau, ši pauzė buvo naudingesnė Kauno klubui. „Žalgirio“ dubleriai surengė kelias greitas atakas, privertė priešininkus klysti ir iki šio ketvirčio pabaigos susikrovė septynių taškų persvarą – 46:53.

Lemiama buvo paskutinė dvikovos dalis, kurioje žaidimas kardinaliai pasikeitė. Kauno klubas nemažino tempo ir kontroliavo rungtynių eigą bei dominavo aikštėje. O slovėnai atrodė pavargę ir nebespėdavo apsiginti, strigo ir Liublijanos krepšininkų puolimas. Įpusėjus ketvirčiui, kauniečiai pirmavo 11 taškų ir tą persvarą nuolat didino. „Olimpija“ iki pat varžybų pabaigos nerado kontrargumentų tokiam „Žalgirio“ žaidimui, per likusias penkias minutes slovėnai sugebėjo įmesti vos du taškus, tuo tarpu žalgiriečiai pridėjo net aštuoniolika. Finalinė dvikovos sirena paskelbė įspūdingą, bet nelengvą „Žalgirio“ dublerių pergalę rezultatu 79:53.

Rezultatyviausiaus “Žalgirio“ gretose buvo Ž.Janavičius, pelnęs 23 taškus ir perėmęs net devynis varžovų kamuolius. 14 pridėjo P.Kleiza, 12 – P.Beliavičius, jis atliko keturis rezultatyvius perdavimus. V.Čepukaitis – 9tšk.(10 atk.kam)

„Olimpijos“ gretose išsiskyrė J.Pticak, įmetęs 15 taškų, atkovojęs aštuonis kamuolius, 14 – K.Pietras (10 atk.kam.)

Rytoj žalgiriečiai susitiks su Sopoto „Prokom Trefl“ krepšininkais, mačo pradžia – 13:00 val. vietos laiku.

Kiti rezultatai:

Barselonos „Winterthur FCB“ – Sopoto „Prokom Trefl“ 78:70

Zagrebo „Cibona“ – Maskvos CSKA 60:84

Sienos „Montepaschi“ – Praha 2006 80:39

Liublijanos „Olimpija“ – Barselonos „Winterthur FCB“

Komentarai