M.Machado: „Pergalių su „Žalgiriu“ bus daug“ 0

Šiandien į Kauną atvyko "Žalgirio" naujokas brazilas Marcelinho Machado. Krepšininkas sakė, jog kelionė iš gimtojo Rio de Žaneiro buvo ilga, tačiau pernelyg neišvargino. M.Machado mielai sutiko duoti išskirtinį interviu oficialiai "Žalgirio" svetainei.

Marcelinho Machado dosjė:

Ūgis: 200 cm

Svoris: 98 kg

Pozicija: puolėjas

Laisvalaikis: mėgsta eiti į kiną, pasivaikščioti, dievina Rio de Žaneiro paplūdimius, tinklinį, futbolą, tenisą;

Valgis: barbekiu;

Muzika: nuo roko, sambos, bliuzo iki pop muzikos;

Pirmas bučinys: "Su tėvo pusbrolio dukterimi, buvome labai maži. Tai buvo visų bučinių pradžia" (juokiasi);

(Ne)įmanoma misija: kartu su Brazilijos rinktine patekti į Pekino olimpines žaidynes;

Marcelinho, ką žinai apie Lietuvą, "Žalgirį"?

Paskutiniu metu apie Lietuvą, apie Kauną informacijos ieškojau internete. Jau anksčiau žinojau, kad čia žmonės labai myli krepšinį ir tai, kad Lietuvoje labai šaltos žiemos. "Žalgiris" yra aukščiausio lygio komanda, žaidžianti prestižiniame turnyre – Eurolygoje.

Kodėl pasirinkai "Žalgirį"?

Kauno klubas pasiūlė labai geras sąlygas, čia suburta puiki komanda, klubas turi puikią infrastruktūrą. Didžiuojuosi būdamas čia.

Ką žinai apie šio sezono "Žalgirio" sudėtį?

Iš arčiau spėjau susipažinti su dviem komandos draugais – pasaulio čempionate Japonijoje kalbėjau su Mantu Kalniečiu ir Pauliumi Jankūnu. Pastarasis po Lietuvos – Brazilijos mačo atsisveikindamas man sušuko: "Ei, Marcelinho, susitiksime Kaune."

Prieš atvykdamas į "Žalgirį" rungtyniavai Brazilijoje. Ką gali pasakyti apie savo gimtosios šalies lygą?

Brazilijos pirmenybėse šiuo metu daug problemų, nes jos skilo į dvi lygas, kurios kariauja tarpusavyje. Dėl šio konflikto net nepasibaigė praėjęs Brazilijos čempionatas. Vyksta teismai. Tokie dalykai labai kenkia mano šalies krepšiniui.

Ką veikei po pasaulio čempionato?

Daug laiko praleidau su šeima – tėvais, broliais, draugais, nes žinojau, kad atvykęs į Lietuvą visų jų nematysiu devynis mėnesius. Tiesa, į Kauną netrukus turėtų atvykti mano žmona.

Papasakok apie savo šeimą.

Mano šeima didelė. Mama, tėtis, daug pusbrolių, pusseserių. Turiu du brolius, abu jie žaidžia krepšinį. Vyresnysis jau baigė karjerą, o jaunėlis dar tik šiemet debiutuoja Brazilijos lygoje. Tėtis taip pat žaidė krepšinį, dėdė buvo nacionalinės krepšinio komandos narys.

Kokia dabar tavo sportinė forma?

Esu sveikas. Labai gerai pasiruošiau pasaulio čempionatui, daug treniravausi su rinktine, esu geros formos, kūnas neatsipalaidavęs. Aš esu pasiruošęs krepšiniui.

Kokia stiprioji tavo žaidimo pusė?

Labai mėgstu atakuoti, būtent metimas yra pagrindinis mano ginklas.

Koks yra M.Machado kaip žaidėjas ir žmogus?

Tais pačiais žodžiais mane galima apibūdinti ir kaip krepšininką, ir kaip žmogų už aikštės ribų. Esu labai preciziškas, jei ko labai užsinoriu, nenurimstu kol pasiekiu. Ir pasiekiu.

Kokia tavo krepšinio filosofija?

Esu už gražų krepšinį, kad sportas niekada nevirstų darbu, kad šis žaidimas būtų sąžiningas, kad aikštelėje vyktų kova. Man krepšinis yra toks žaidimas, kuris teikia džiaugsmą ir, aišku, pergales. Jų šiemet su "Žalgiriu" bus daug.

Kokia tavo didžiausia svajonė?

Noriu turėti didelę šeimą, daug vaikų. Kol kas jų neturiu, bet mes su žmona esame labai jauni ir turime daug laiko. Žmona nori keturių ar net penkių vaikų, o aš galvoju apie du arba tris.

Komentarai