K.Penney jau atvyko ir ketvirtadienį debiutuos LKL rungtynėse 0

Šiandien į Kauną atvyko dar vienas naujas „Žalgirio“ veidas – iš Naujosios Zelandijos kilęs gynėjas Kirkas Penney. 25-erių metų 196 ūgio atakuojantis gynėjas, labai sėkmingai rungtyniavęs neseniai pasibaigusiame pasaulio čempionate Japonijoje, sakė esąs geros sportinės formos ir yra labai patenkintas, jog turės galimybę žaisti „Žalgiryje“

„Turėjau ir daugiau pasiūlymų, tačiau nenorėjau skubėti. Ir labai džiaugiuosi, kad nepaskubėjau. „Žalgirio“ pasiūlymas buvo labai viliojantis, žinau , jog tai klubas su giliomis tradicijomis, turintis gražią istoriją bei puikią infrastruktūrą. „Žalgiris“ turi labai gerus sirgalius, kurie sukuria nerealią rungtynių atmosferą. Žinau, kad jūsų fanų klubas vadinasi „Green death“. Kaunas yra Šarūno Jasikevičiaus gimtasis miestas. Jis man rekomendavo atvykti į „Žalgirį“.

Komanda jauna, pajėgi, turinti daug potencialo – čia gera vieta žaisti krepšinį, kurį myliu.“ – sakė 20-uoju numeriu pažymėtus „Žalgirio“ marškinėlius vilkėsiantis K.Penney. Anot krepšininko, jam svarbiausi yra ne asmeniniai rodikliai, o komandos tikslai, todėl jis stengsis dirbti sunkiai „Žalgirio“ labui. K.Penney taip pat tikino, jog norėtų Kaune pasilikti ilgesniam laikui.

Krepšinį K.Penney pradėjo žaisti nuo ketverių metų. Atakuojantis gynėjas daug laiko praleido Jungtinėse Amerikos Valstijoje, mokėsi bei NCAA čempinate atstovavo Viskonsino universiteto komandai bei bandė įsitvirtinti NBA klubuose. „Jei nežaisčiau krepšinio, būčiau architektu“ – pripažino K.Penney, būtent šios specialybės diplomą jis gavo baigęs mokslus JAV.

K.Penney sesuo ir brolis gyvena Londone, pastarasis yra profesionalus regbio žaidėjas.

„Žalgirio“ naujokas pripažino, jog N.Zelandijoje krepšinis dar nėra labai populiarus, tačiau susidomėjimas šia sporto šaka nuolat auga.

Laisvalaikiu K.Penney mėgsta klausyti muziką, susitikti, bendrauti su žmonėmis, pamatyti naujas vietas. „Iš tikrųjų krepšinis atima daug laiko, todėl ir to laisvalaikio ne tiek daug lieka.“ – sakė žalgirietis.

Svajonė – laimėti Eurolygos titulą su „Žalgiriu“.

Neįmanoma misija – šiemet „Lietuvos rytui“ nugalėti „Žalgirį“

Geriausi draugai krepšinio pasaulyje – nacionalinės komandos nariai, buvę „Maccabi“ žaidėjai: T. Parkeris, D.Sharpas, N.Vujčičius ir dar daug kitų.

Varžovas prieš kurį sunkiausia žaisti – T.Parkeris

Geriausios rungtynės karjeroje – NCAA lygoje prieš Minesotos universitetą, pelniau 27 taškus per paskutinias penkiolika minučių; kai vasarą N.Zelandija nugalėjo Australijos nacionalinę rinktinę.

Pravardė – „ „Kivi“ ir nepatikėsite kas mane taip pavadino (!). O gi Šarūnas Jasikevičius. Aš atvykstu į pirmąją „Maccabi“ komandos treniruotę ir jis pradėjo mane vadinti „Kivi“. Tuomet šią mano pravardę išgirdo ir kiti Tel Avivo ekipos krepšininkai, o po kurio laiko net treneris nebevadino manęs Kirku, o tiesiog „Kivi“. Ačiū Šarūnui (juokiasi).“

Rytoj „Žalgirio“ naujokui bus atlikta medicininė apžiūra, o į aikštelę jis išbėgs jau šį ketvirtadienį, LKL čempionato rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“.

(Pirmosios LKL rungtynės tarp Kauno "Žalgirio" ir Kėdainių "Nevėžio", kurios vyks Kauno sporto halėje, perkeltos iš penktadienio (10.06) į ketvirtadienį (10.05). Varžybų pradžia – 18:40 val.

Prieš šį mačą (10.05, 16:30 val.) vyks NKL čempionato dvikova tarp "Žalgirio" jaunimo ir "KM-SSK-Perlas" komandų. "Žalgirio" abonementų turėtojai, galės stebėti šias rungtynes nemokamai.

Bilietų kaina į abejas rungtynes – 10 Lt, lengvatinių – 7 Lt.)

Komentarai