Nosies nenukabinęs Šaras: „Iš Barselonos išsivežame daug pozityvių dalykų“ 0

Donatas Urbonas, 24sek.lt inf.

Šarūnas Jasikevičius Barselonoje plojo dažniau nei per dvejas pastarąsias rungtynes su Rusijos klubais. Net ir po netaiklių metimų „Žalgirio“ treneris gyrė savo auklėtinius už gerai sukurtas atakas. Pozityvo buvo daugiau, bet švieslentėje degė tas pats žalgiriečių pralaimėjimas. Šį kartą – antruosiuose Šaro namuose 86:92.

„Nežinau, ar galima kažką šnekėti apie šuolius iš vienų rungtynių. Bet esu patenkintas komandos žaidimu. Tik kad mes praradome daug lengvų taškų. Bet man patiko komandos agresija puolime ir gynyboje. Iš Barselonos išsivežame daug pozityvių dalykų“, – po rungtynių su „FC Barcelona“ 24sek pasakojo Š.Jasikevičius.

– Kas nuteikė pozityviausiai?
– Žaidimo greitis. Žaidėme kažkiek kiečiau ir užtikrinčiau nei su CSKA. Per rungtynes neįmanoma visada priimti gerų sprendimų. Bet šiandien dauguma jų buvo geri.

– Pradžioje iniciatyva priklausė „Žalgiriui“. Kada paleidote rungtynių kontrolę?
– Gal kažkiek pritrūko suoliuko indėlio. Pasigedome pagalbos. Čia ir yra krepšinis. Ne kiekvieną dieną sužais visi. O mums tai labai jaučiasi. Be to, nesuprantu, kodėl „Barca“ metė 37 baudas, o mes perpus mažiau (19).

– Viešojoje erdvėje užvirė diskusija, kad galbūt „Žalgiriui“ nereikia leisti lėšų naujam įžaidėjui. Šiandien kaip tik Lukas Lekavičius sužaidė geriausias rungtynes šį sezoną. Ką pats manote: ar reikia įžaidėjo, ar Lukui dar būtų per sunku vienam atlaikyti visą naštą?
– Šitų viešosios erdvės nuomonių nereikšiu. Bet vis tiek, dirbame, ieškome, kaip stiprintis.

– Pirmą kartą „Palau Blaugrana“ arenoje stovėjote kaip vyr. treneris. Ar rungtynės buvo kiek kitokios?
– Ne. Sakau, būnant žaidėju yra kiek kitaip, nes galvoji apie save. O čia reikia galvoti apie dvylika. Jokių sentimentų. Bet atėjus į areną buvo malonu pamatyti daug pažįstamų veidų. Juk čia praleidau daug fantastiškų metų.

Komentarai