T.Sithole‘as: „Lietuvoje supratau, kad svarbiausia yra komanda“ 0

Kauno „Žalgirio“ klubo ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) krepšinio ryšys pasiekė dar vieną sėkmingo bendradarbiavimo etapą. Gruodžio mėnesį į Lietuvą atvykęs jaunasis PAR talentas Thabo Sithole‘as baigė stažuotę Lietuvoje ir grįžo atgal į gimtinę.

Prieš išvykdamas namo su Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipa tris mėnesius treniravęsis ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate rungtyniavęs 20-ies metų 190 cm ūgio krepšininkas papasakojo apie savo įspūdžius mūsų šalyje bei patirtį krepšinio aikštėje.

– Thabo, tavo viešnagė Lietuvoje jau beveik baigėsi. Koks svarbiausias dalykas, kurį išmokai čia kaip krepšinio žaidėjas?
– Supratau, kad svarbiausia yra komanda. Pats atvykau į sau naują bei jauną ekipą. Turėjau skirtingas užduotis nei komandos draugai, todėl man teko prisitaikyti ir priprasti prie krepšinio subtilybių čia Lietuvoje.

– Nors trys mėnesiai gana trumpas laiko etapas, bet ar gali patvirtinti, jog ši patirtis leido tau tapti labiau subrendusiu krepšinio aikštėje?
– Esu dar jaunas žaidėjas, todėl kiekviena diena atnešdavo naujos patirties ir taip, manau, tapdavau vis protingesnis aikštėje ir galėdavau priimti protingesnius sprendimus.

– Ar rekomenduotum ir kitiems jauniems užsienio krepšinio talentas tokią patirtį, kokią pats gavai Lietuvoje?
– Rekomenduočiau, tačiau priklausomai nuo to, ko kiti norėtų išmokti. Aš pats norėjau atvykti į Lietuvą ir išvysti, kaip kiti jauni žaidėjai žaidžia krepšinį Lietuvoje.

– Kokie yra tavo artimiausios ateities planai ar ir toliau planuoji tęsti krepšininko karjerą PAR?
– Taip, toliau tęsiu karjerą. Žaidžiu savo šalies nacionalinėje rinktinėje, todėl ir toliau noriu žaisti krepšinį. Tikiuosi, jog padėsiu kelti krepšinio lygį PAR. Žinant tai, kiek daug turime kitų didesnių sporto šakų, krepšinis dar turi, kur tobulėti.

– Grįžkime į tavo buvusią komandą, kurioje žaidei – „Žalgirį-2“. Kaip sutardavai su komandos draugais?
– Sutarėme gerai, jie – draugiški vyrukai. Gerai praleidome laiką.

– Ar manai, kad tau pavyko pritapti prie krepšinio lygio, kuris yra demonstruojamas NKL čempionate?
– Kai žaidi kitoje šalyje ir kitoje komandoje, nėra taip svarbu, ar gali pritapti ar ne. Svarbiausia – ar treneris gali surasti tau vietą komandoje. Tada tu turi žaisti tai ir bandyti įrodyti savo vertę.

– Ko norėtumei palinkėti savo „Žalgiris-2“ komandos draugams per likusią NKL sezono dalį?
– Norėčiau palinkėti, kad jie tiesiog nesustotų, žaistų agresyviai ir būtų pergalingi.

– Kaip manai, ar „Žalgiris-2“ klubas yra pakankamai pajėgus NKL pirmenybėse laimėti medalius?
– Manau, kad individualiai tai – geriausia NKL komanda. Šie jauni vyrukai – vieni geriausių Lietuvoje. Jie gerai žaidžia individualiai. Tiesa, kitos komandos taip pat stiprios, todėl svarbiausia – ne geriausi individualiai žaidžiantys krepšininkai, o tai, kas sugeba geriausiai žaisti komandinį krepšinį.

– Tau teko pakeliauti po visą Lietuvą žaidžiant rungtynes NKL čempionate, kokį įspūdį susidarei apie kitus miestus bei krepšinio atmosferą juose?
– Visur Lietuvoje žmonės myli krepšinį. Žinoma, kai kur matėme šiek tiek mažiau žiūrovų, bet tendencija išlikdavo ta pati – kiekvienerios rungtynės buvo sunkios. Atmosfera būdavo ta pati – daug sirgalių mėgstančių krepšinį.

Komentarai