Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda išvyksta į Eurolygos jaunimo turnyrą 0

Donatas Urbonas, 24sek.lt

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda (gimę 1998 m. ir vėliau) trečiadienį išvyksta į Berlyną. Ten gegužės 12-15 dienomis vyks jaunimo Eurolygos finalinis turnyras. Jame be žalgiriečių kovos dar septynios komandos. Bet turnyre nebus ryškiausios žvaigždės – jaunojo „Žalgirio“ talento Isaiah Hartensteino.

Gegužės 5-ąją 18-ąjį gimtadienį atšventęs I.Hartensteinas gydosi kojos traumą ir šį sezoną neberungtyniaus. Praėjusią vasarą ilgalaikę sutartį su „Žalgiriu“ sudaręs jaunuolis gydosi Vokietijoje.

Žiemą jis atvyko į Kauną, bet žaliai baltus marškinėlius vilkėjo tik jaunimo Eurolygos atrankoje – kelią į dublerių ar pagrindinę „Žalgirio“ komandą užkirto trauma.

„Kaune jis buvo beveik pusė mūsų komandos. Matėsi, kad jis buvo visa galva geresnis už savo bendraamžius. Vienas galėjo tempti komandą. Su juo atrodome visai kitaip“, – 24sek atviravo „Žalgirio“ jaunimo komandos treneris Tomas Masiulis.

„Žalgirio“ arenoje I.Hartensteinas per ketverias rungtynes pelnė vid. Po 23,5 taško, atkovojo po 11,3 kamuolio ir rinko net po 30,3 naudingumo balo.

Didesnė atsakomybė guls ant kitų „Žalgirio“ komandos narių. I.Hartensteinui geriausiai talkino Gytis Masiulis ir Arnas Velička, rinkę atitinkamai po 21,8 ir po 20,3 naudingumo balo.

„Jiedu buvo svarbūs žaidėjai dublerių komandoje NKL. Džiaugiamės jų progresu, – neslėpė T.Masiulis. – A.Velička padarė didelį šuolį NKL. Tik kad nesustotų ir toliau tobulėtų. Ir Gytis sezono pabaigoje gavo daugiau žaidimo laiko bei smarkiai mums padėjo“.

18-metis 206 cm ūgio G.Masiulis yra trenerio T.Masiulio sūnus. Tuo tarpu 16-metis 192 cm ūgio A.Velička tituluojamas vienu perspektyviausių Lietuvos įžaidėjų.

Jį Eurolyga įtraukė į įdomiausių turnyro žaidėjų sąrašą.

A.Velička jaunimo Eurolygos atrankoje pelnė vid. po 13,3 taško ir atliko net po 10,3 rezultatyvaus perdavimo. NKL atkrintamosiose jaunasis gynėjas per 21,5 minutės rinko vid. po 9,2 taško ir atliko po 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Aišku, tokiame amžiuje dar sunku kažką prognozuoti. Bet faktas, kad jis vienas geriausių savo kartos žaidėjų. Pagal savo amžių ir krepšinio supratimą, jis turi nemažus šansus. Tačiau reikia dirbti. Jei tobulės, turi geras galimybes kažką pasiekti. Bet žinote, kai daug pradedi kalbėti, dažnai tie žaidėjai kažkur dingsta“, – atsargiai A.Veličkos perspektyvas vertino T.Masiulis.

„Žalgirio“ jaunimo komandos gretose bus dar vienas įdomus krepšininkas – penkiolikmetis 211 cm ūgio ukrainietis Volodymyras Markoveckis, atrankoje vos per 10 minučių rinkęs vid. po 4,5 taško ir po 4 atkovotus kamuolius.

„Jis 2-3 metais jaunesnis už savo varžovus. Kartais net norėdavosi, kad žaistų aktyviau, bet pagaudavau save, kad jam dar tik penkiolika. Pagal savo amžių, jis labai talentingas ir imlus krepšininkas. Ateityje laukiame iš jo nemažai naudos ir matome perspektyvą. Mane stebina jo imlumas, kova dėl atšokusių kamuolių. Jis gali drąsiai kristi dėl kamuolio. Norime po truputį jį ruošti aukštesnio lygio krepšiniui“, – pasakojo T.Masiulis.

Bet jis trečiąjį čempionų titulą „Žalgirio“ dubleriams jaunimo Eurolygoje bandys iškovoti nulipdydamas komandą, o ne burdamas ją aplink žvaigždes. Daug laiko pasiruošimui T.Masiulis neturėjo – visa komanda, kuri neš „Žalgirio“ vėliavą Berlyne susirinko tik sekmadienį. Bet treneris nesiskundžia.

„Bandysime semtis patirties ir kovoti. Tik viena grupės komanda žaidžia finale, todėl kiekvienos rungtynės bus labai svarbios. Turėsime ieškoti kitų stipriųjų pusių. Manau, bandysime kažką pasiekti su komandine gynyba. Be Hartensteino bus kitaip, bet nevažiuojame pasiduoti“, – pakiliai lemiamas jaunimo Eurolygos kovas pasitinka T.Masiulis.

„Žalgiris“ jaunimo Eurolygą laimėjo 2003 ir 2007 metais. Jei laimėtų šiemet, taptų tik antrąja komanda po CSKA, triumfavusia tris kartus.

Žalgiriečių sudėtis
Žaidėjas
Pozicija
Gim. metai
Ūgis
Tadas Pažėra Gynėjas 1998 191 cm
Mantvydas Žukauskas Puolėjas 1998 191 cm
Ignas Sargiūnas Gynėjas 1999 193 cm
Arnas Velička Gynėjas 1999 192 cm
Justinas Marcinkevičius Puolėjas 1998 201 cm
Danatas Papas Gynėjas 1998 179 cm
Volodymyras Markoveckis Centras 2000 211 cm
Lukas Uleckas Gynėjas 1999 195 cm
Džiugas Slavinskas Puolėjas 1998 202 cm
Lukas Vabalevičius Puolėjas 1998 200 cm
Elvis Juozaitis Puolėjas 1999 199 cm
Gytis Masiulis Puolėjas 1998 205 cm

 

Grupės
A
B
Barselonos „FC Barcelona“ Berlyno ALBA
Paryžiaus INSEP Belgrado „Crvena Zvezda“
Belgrado „Mega Bemax“ Vilniaus „Lietuvos rytas“
Kauno „Žalgiris“ Madrido „Real“

Komentarai