Šešiems „Žalgirio“ dubleriams – Europos jaunimo čempionato sidabro medaliai 0

Lietuvos jaunimo (U20) vaikinų rinktinė sekmadienį užlipo ant Europos čempionato Helsinkyje garbės pakylos ir pasipuošė sidabro medaliais.

Lietuviai buvo per žingsnį nuo aukso, tačiau lemiamą kovą jie pralaimėjo. Finale Tomo Masiulio vadovaujami dvidešimtmečiai 55:68 (17:17, 15:23, 14:12, 9:16) nusileido čempionais tapusiems Ispanijos krepšininkams.

Tris kėlinius tęsėsi lygių varžovų kova. Tačiau paskutiniame ketvirtyje lietuviai neberado ginklų prieš ispanų aikštės gynybą ir mėgino rungtynių eigą pakreipti individualiais veiksmais. Visgi Lietuvos krepšininkų metimai skriejo pro šalį, o Ispanijos ekipa žaidė ramiai ir drausmingai.

Daugiausia taškų Lietuvai pelnė Ignas Fiodorovas – 13 (3/5 tritaškių). Rezultatyviausias iš ispanų buvo Marcas Garcia, įmetęs 21 tašką. Jis taip pat buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju.

Į simbolinį turnyro penketą pateko Lietuvos ir Kauno „Žalgiris-2“ gynėjas Kristupas Žemaitis.

Kartu su juo Europos vicečempionais tapo ir daugiau „Žalgirio“ dublerių. Tai – Martynas Varnas, Martynas Echodas, Laurynas Birutis, Martynas Sajus ir Regimantas Miniotas.

Lietuvos rinktinei vadovavo žalgiriečių trenerių štabas. Vyriausiuoju treneriu dirbo T.Masiulis, o jo štabe buvo asistentas Evaldas Beržininkaitis, fizinio rengimo treneris Justinas Grainys ir gydytojas Vytautas Kailius.

Trečiąją vietą Europos jaunimo čempionate užėmė Turkijos krepšininkai, mažajame finale 76:61 nugalėję vokiečius.

Komentarai