G.Masiulis: „Po kovų NKL čempionate lengviau žaisti prieš bendraamžius“ (VIDEO) 0

Pustrečių metų Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje žaidžiantis Gytis Masiulis šį sezoną tapo ne tik jaunųjų žalgiriečių lyderiu, bet ir vienu geriausių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) krepšininkų.

Naudingiausiai (vid. 27,4 balo) ir rezultatyviausiai (vid. 19,2 taško) NKL pirmenybėse žaidžiantis „Žalgiris-2“ puolėjas atsigauna po traumos, gautos gruodžio mėnesį Europos jaunių vaikinų krepšinio čempionato finale, ir jau šią savaitę turėtų grįžti į aikštę NKL čempionate.

„Po stumdymosi su vyrais NKL čempionate, lengviau žaisti prieš savo bendraamžius. Jautiesi fiziškai galingesnis už kitus krepšininkus, – su „Žalgiris TV“ mintimis dalinosi Gytis Masiulis. – Vasarą ir sezono metu daug dirbu individualiai su treneriais. Daug dirbau ties fiziniu pasiruošimu. Manau, man to labiausiai ir trūko praėjusiame sezone. Šiais metais aikštėje praleidžiu daugiau minučių ir įgavau pasitikėjimo.“

Nors krepšininko rezultatai antrajame pagal pajėgumą šalies krepšinio divizione kalba patys už save, G.Masiulis nosies į viršų neriečia ir mato žaidimo sritis, kuriose dar turi tobulėti.

„Manau, man dar trūksta įgūdžių gynyboje. Norint žaisti aukštesniame lygyje, reikės dar papildomai darbuotis ties gynyba. Be to, norėčiau būti stabilesnis“, – kalbėjo jaunasis žalgirietis.

„Žalgirio“ dublerių ekipą po praėjusio sezono palikus nemažai daliai vyresnių žaidėjų, G.Masiulį bei kitus jo komandos draugus – Lauryną Birutį, Kristupą Žemaitį ir Martyną Varną galima drąsiai vadinti komandos veteranais.

Labiausiai patyrę komandos žaidėjai ne tik tempia ekipą į priekį, bet ir padeda „Žalgirio-2“ gretose apsiprasti gausiam būriui ekipos naujokų, kurie tik šiame sezone debiutavo NKL čempionate.

„Šiame sezone su dublerių komanda stengsimės užimti kuo aukštesnę vietą. Dabar taikomės į geriausiųjų komandų septynetą NKL, o po to žiūrėsime – bandysime eiti link stipriausių komandų ketverto, – apie tikslus su komanda pasakojo G.Masiulis. – Tikrai tą galime padaryti. Sezono pradžioje trūko susižaidimo, bet dabar susižaidžiame ir tikiuosi atkrintamųjų varžybų metų būsime „X“ faktorius, kuris bet kada gali išauti.“

Šią savaitę jaunieji žalgiriečiai turės puikią progą įrodyti savo galimybes kovoje dėl patekimo į NKL čempionato stipriausių komandų septyniukę. Iki pirmojo reguliariojo sezono etapo pabaigos likus trims dvikovoms Tomo Masiulio auklėtiniai dalinasi 7-8 vietas turnyro lentelėje.

Įsitvirtinti septintoje vietoje „Žalgirio-2“ krepšininkai bandys dvejų rungtynių serijoje namuose – ketvirtadienį nuo 18.00 val. dvikovoje su „Telšiais“ bei šeštadienį nuo 16.00 val. su Kauno KTU ekipa. Pirmąjį reguliariojo sezono etapą kauniečiai užbaigs susitikimu sekmadienį Joniškyje su „Delikateso“ komanda.

Komentarai