Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“ 59:74 36

Eurolygos aštuonioliktojo turo rungtynėse audringa „Žalgirio“ arena tris kėlinius stebėjo lygų Lietuvos ir Ispanijos čempionų žaidimą, tačiau ketvirtajame atrodė, kad aikštelėje teliko viena komanda. Penktadienį Kauno „Žalgiris“ nusileido Madrido „Real“ komandai 59:74 (17:17, 16:24, 20:12, 6:21).

Rungtynių starte komandos žengė koja kojon, kuomet tritaškiu taškų sąskaitą šeimininkams atidarė Leo Westermannas, o baudos aikštelėje užtikrintai jautėsi Robertas Javtokas – 6:6. Pasižymėjo Paulius Jankūnas, netaiklų komandos draugo metimą įtvirtino Augusto Lima, tačiau du tolimus šūvius smeigė Luka Dončičius – 10:12. Toliau žibėjo kauniečių priekinės linijos žaidėjai ir ypač efektingu žaidimu išsiskyręs A.Lima, kurio pastangomis pirmasis ketvirtis baigėsi lygiu rezultatu – 17:17.

Aktyvų žaidimą A.Lima tęsė ir antrajame kėlinyje, laisvą koridorių krepšio link pastebėjo Brockas Motumas, o svarstykles žalgiriečių pusėn persvėrė aštrų reidą atlikęs Lukas Lekavičius – 23:22. Tuomet Lietuvos čempionų puolimą ištiko šioks toks sąstingis, tad minutės pertraukėlę teko sušaukti Šarūnui Jasikevičiui (23:26). Po jos puikų pasirodymą arčiau krepšio surengė komandos kapitonas P.Jankūnas, tritaškiu žiūrovus iš vietų kėlė ir atsakomąją varžovų minutės pertraukėlę provokavo L.Westermannas – 30:28. Drąsiai iš toli švystelėjus L.Lekavičiui, šeimininkai dar pirmavo rezultatu 33:31, tačiau karališkasis Madrido klubas galingai spurtavo ir į rūbinę keliavo susikrovęs rekordinį pranašumą – 33:41.

Antroje rungtynių dalyje gyvybės į žaidimą įnešė iki tol tylėjęs Edgaras Ulanovas, iš vidutinio nuotolio taikliai metė L.Lekavičius – 39:43. Netrukus Lukas stojo mesti baudų, po krepšiu nesustabdomai rungtyniavo A.Lima, o tritaškį po tikslių perdavimų įsmeigus P.Jankūnui, triukšmo lygis arenoje pasiekė visas aukštumas, mat deficitas tirpo iki 46:48. Dar labiau tribūnos ošė iš toli pataikius Artūrui Milakniui (49:48), tačiau savo atsaką turėjo ir tituluočiausia Europos komanda – 49:53. Tiesa, prieš lemiamą rungtynių atkarpą pusiausvyrą atstatė kamuolį iš viršaus grūdęs bei emocingai trečiąjį kėlinuką uždaręs Antanas Kavaliauskas – 53:53.

Ketvirtą kėlinį geriau pradėjo svečiai, tiksliau, Trey‘us Thompkinsas, kurio trys tolimi šūviai krovė žalgiriečiams dviženklį deficitą – 53:64. „Real“ krepšininkų spurtą, po kurio jie jau pirmavo 53:67, nutraukė aštriai sužaidęs Renaldas Seibutis ir iš viršaus krovęs A.Lima – 57:67. Kauniečiai bandė kabintis į rungtynes, bet pro šalį skriejo net penki tolimi metimai iš dėkingų padėčių, o laikas nenumaldomai tirpo (57:69). Per likusias dvi minutes nieko kardinalaus nebeįvyko ir galutinis teisėjo švilpukas fiksavo neginčytiną Ispanijos čempionų pergalę – 59:74.

„Žalgiris“: A.Lima 13 (6 atk. kam., 2 blk.), L.Lekavičius 11 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 11 (7 atk. kam.), L.Westermannas 6 (7 rez. perd.), A.Kavaliauskas 4, E.Ulanovas 4 (5 atk. kam.), R.Javtokas, A.Milaknis 3, R.Seibutis 2, B.Motumas 2 (6 atk. kam.), K.Pangosas 0, I.Hartensteinas 0.

„Real“: O.Hunteris 14 (6 atk. kam.), T.Thompkinsas 12 (4/6 trit., 2 per. kam.), G.Ayonas 11 (4/4 dvit., 4 rez. perd.), J.Carrollas 11 (3/3 trit.).

Komentarai

  1. pablo laso

    Patikekite mes zinome ka reiskia zaisti degancioje zalgirieciu arenoje kai komanda galingai palaiko aistruoliai

  2. dundukai

    Vietoj garantuotu taškų dėjimu, meta metimus kurie pasiteisina 10%. NKL krepšininkai protingiau elgiasi.

  3. super

    per westermana pralaimejom ne tik antra kelini,bet turbut ir rungtynes

  4. G.Rutkauska lauk

    kokia cia zombiu komandasurinkai,tau tur but tik atkatas vsarbu ,vadyba moline,eikit jus i nato.klaikus zaidimas,treneris nevaldo komandos,Sarai buk vyras,eik pailseti,yra Kurtinaitis laisvas,gal ta vadyba pravalys….

  5. kento

    tiesiog didmeistriska antro kelinio pabaiga.Idomu,ar zaidejai suvokia,kaip jie zaidzia?Man geda pries sokejas butu…

  6. Redas

    Na štai baigėsi fuksai, 4 keliny sugryžo tikrasis žalgiris.

  7. Renata

    Jasikevičius lopas. Kipaip nepavadinsi. Kas jam galvoj susisuko jog Lekavičiaus nekaikė kai jam sekėsi.

  8. Renata

    Jasikevičius- Krapiko sinonimas.

  9. Zalifan from Germany

    Doncic 27,… minutes, Hartenstein 1,… minute, I can´t believe it.

  10. bepasiteisinimu

    Nu ka ispudingi 6 taskai per kelini, namie. Zalgiris kaip ir prognozuota liks 15-16, o sarunas i don’ t give shit we are the winners. Nemokyk, kaip sirgti sirgaliu, kojas buciuok uz tai kad neuzmeto, uz 6 taskus.

  11. s

    nu ir lopiniai,net gaila laiko.uzjauciu tuos ~13000 kurie pirko bilietus

  12. Seibuti lauk

    Paziurekite i naudinguma ir viskas bus aisku, Zalgiris yra sukopmplektuotas keliu profanu, atsilikeliu, netikeliu kvadratu. Komanda sukomplektuota siaubingai, lauk vyti reikia ne tik numireli Seibuti, bet ir jaftoka, kavaliauska, visi jie seni pirdziai. Butinai keisti pangosa, tiesiog butina sveisti ji lauk. Kaip galima sitaip beviltiskai sukomplektuoti komanda ? Nepaimti nei vieno lyderio ? Is sutrunijusiu rastu gero namo nepastatysi. Kas prisiims atsakomybe uz toki kieki lavonu komandoje ? Pasigirkit, motiejunas ar rutkauskas pasistenge ?

  13. Seibuti lauk

    Zinot, blogiausia yra ne komplektacija, o chaosas, nera jokios vizijos, plano ateiciai, pamato. Is sito Zalgirio nera ka imti i rinktine, nebent Lekaviciu. Jankuna jau galit pamirsti – senas, po sio sezono tures ilsetis arba taps seibuciu. Nera jokio branduolio, apie kuri lipdytume komanda min 5 m i prieki, jokio lyderio. Lemiamais momentais gave kamuoli laisvi komandos zombiai lavonai stovi ir ziuri, net nesiruosia mesti i krepsi. Jauni zaidejai pudomi ant suolo. Zodziu liko tik sirgaliai ir grazus vardas. Viskas.

  14. Ko

    Jie bijo? Pangosas, leo, kevalas, milaknis, ulanovas lakstė aikštėje prisike į kelnes, neturi naglumo visai,siusikai jofigmat

  15. gints

    nesuprantu kam yra mokamos tokios dideles algos, krepsams,kurtinaiti i zalgiri reikia pakviesti

  16. gal

    mintys dar neatausus. O jos buvo tokios,kaip ir Jasikeviciaus presskonferencijoje. Tai yra ambicijos negailesting,ambicijos ir dar karta ambicijos.Bet kokios gali buti ambicijos,kuomet komandos vadovas duodamas interviu dziaugiasi mazu biudzetu ir net netroksta didesnio,atseit „nezinia ka su juo daryti,tik zvaigzdes supirkinet?“,o savo tikslu sitoje labai idomioje ,naujoje ir tuo paciu ypacoje Eurolygoje laiko nelikt paskutiniais is A licenzijas turinciu komandu.Tai ar tokius rezultatus rodytu jau Crvena Zvezda,kuria jau nusibodo rodyti uz pavyzdi.Jau geriau tureti buri ambicingu jaunu zaideju (bet butinai ambicingu ,nes jaunyste dar butinai pliusas,jei zaidejas „perbales“ ir linkes pasislept uz kazkieno nugaros) ir keleta brangesiu legionieriu sugebanciu buti lyderiais ir del kazkokiu aplinkybiu stabtelejus karjierai norinciu ja vel isjudinti (pvz. J.Andersonas).Nes dabar su visa pagarba Jankunui uz praeiti,bet jis jau pats praeitis su geru musu salygom kontraktu ir isisenejusiu Zalgirio mentalitetu – laimeti Lietuvoje ir patekt i TOP -16 ,o nuo sio sezono nelikt paskutiniam tarp A licenziju. Tas pats liecia Milakni,Seibuti,Kavaliauska tik ju indelis i komandos istorija arba mazas,arba nulinis,o pinigu „suvalgo“ daug.Na nekrenta jie ant kamuolio,nekrenta,o meistriskumo,kad nekrist tiek nera.Gal P.Motiejunai su G.Rutkausku aciu uz finansinio balanso kazkoki pataisyma,bet jei nebera didesniu ambiciju,gal atsirastu kas ju turi … ?

  17. gal

    P.S. galima pralaimeti ir „ant dusios“ buna nors pikta,kazkiek liudna,bet ir tuo paciu malonu,lieka kazkoks pasididziavimas.O dabar po Crvenos Zvezdos,Galatasarajaus ir sios dienos kaip- tiek to nerasysiu to bjauraus zodzio.

  18. tipo

    nezinau kodel,bet kazkodel malonu, kad Zalgiris pralose.

  19. S T A L I U I , N A E , S T A L I A M , N I A ,

    CIA SULANTIEM S T A L I U , GERIAU TU TU TU IR TU , U Z V A L G Y K I T GERIAU ,

  20. blogai atrodė

    Mane tai pribloškė „snaiperių“ žaidimas. Javtokas, Kavaliauskas, Lima. Visi trys vienas po kito pasižymėjo. Ir ne po vieną kartą. IŠ PO KAŠĖS NEĮMETA. Tai prie ko čia Šarą dabar komentaruose vanoti ??? Dar tą išguikime, tai galėsime su pienožvaigždėmis kaip lygus su lygiu kovoti.

  21. Seibuti lauk

    As manau, kad tos 6 pergales yra iskovotos Jasikeviciaus deka. Tik antrame rate iskovosim 3, nes musu zaidimas isstudijuotas, visi naudojasi musu skylemis, kuriu moliomotiejunas net nesiruosia lopyti, zaideju forma krinta, pvz Motum nuvaziavo zemyn, Vestermanas, ty tie, kurie dar kazka zaisdavo. Milas butu naudingas, bet vargsta ir tuoj paaiskinsiu kodel : Zalgirio sudetis tokia beviltiska, kad varzovams labai paprasta gintis, kiekvienas priziuri tik savo zmogu. Va jei turetume Andersona, kuris prie saves sutraukdavo 2-3varzovu zaidejus, tokiu atveju Milas mestu daug tritaskiu. Liudna. Dabar yra atvirksciai, kada Seibutis meta varzovui i pazasti, kada po kelias rungtynes is eiles nesugeba imesti is zaidimo, kada toks nulinis Pangos, Milakni dengia beveik dviese. Tai kaip jam isvargt tuos metimus ? Baisiausias Zalgirio kosmaras yra komandos komplektacija. Niekaip nebesugebama surasti nors 1 legionieriaus, jei pernai 1 dar rado Vagiuka, kuris kelus syk pasididino savo kaina cia, tai siemet …. apie legionierius nesinori net kalbeti, nes totoriski zodziai tuoj pasipils

  22. Seibuti lauk

    Dabar noreciau apzvelgti apsimyzelio legionieriaus Pangos zaidima. Iki siol tylejau, bet gana, perpilde kantrybes taure sitas triznius. Ar zinote, kad per pirmas 6 Eurolygos rungtynes sitas pataike 2 dvitaskius is 16 ? Ar zinote, kad Eurolygoje dvitaskius jis meta 27% taiklumu ? 7 eurolygos rungtynes suzaide i minusa arba nuliui ? Kam tokie legionieriai ? Issigande, negalintys prasiverzti. Po krepsiu jis jau gavo 8 blokus. Tai gal pabandytu ji statyti i kita pozicija, izaideju jis buti negali. Jei zmogui gerai sekasi mesti tritaskius, tai reikia isnaudoti. Daugiau jis netinkamas niekam.

  23. jankunas

    Gynyboje nesustovejome nera pas mus kalbejimosi gynyboje ta problema mus lydi visa sezona nesusikalbame nesusikeiciame

  24. saras apie prasta pangoso forma

    Nezinau mes juo tikime ir tikesime toliau

  25. seibuti lauk nepasikeis

    Nu ka tu apzvelgsi jei negauna progu ismest kas is to kad kritikuosi beto real treneris akcentavo zaidejams apie pangosa

  26. kaunas

    Neisnaudojome manau daug progu o ceponis vysniauskas kad truksta zalgiriui tritaskiu silpnai atrode milaknis pristabditas prastos runktynes motumui ulanovo truko

  27. tie 4 keliniai nesusizaidimas klaidos

    Problema

  28. zalgiris real

    Na ka reiskia kai turi toki kaip dentmona kuris vientelis tritaskiais istrauke pergale pries zalgiri aisku dar pridejus andersona gera zaideja

  29. zalgiris real

    Tai kaip jie laimes jei 4 sutrike atidavineja kamuolius i rankas pries thompkinsa prasileido tritaskiais

  30. legionieriai amerikieciai

    Vat ir beda kai neturim zaidejo pajegaus liamemais momentais tokie kaip buvo anderson wimsas cherry randlei

  31. Seibuti lauk

    Gerai, dabar apie kita legionieriu. Vesterman toks. 2 kel galas, +2 Zalgirio, lieka 2min. Doncic atima kamuoli is Morumo, gaunam tritaski. Atakoje klysta Vesterman, jo metimas neliecia net tinklelio, laimei Real savo atakoje nepataiko. Dar Zalgirio ataka, vel klysta Vesterman, meta sviedini varzovui, dabar jau gaunam greita ataka ir 2 taskus dejimu. Dar ataka, Jankuno zingsniai. Saras jau siunta. Sitiek ataku ir nei 1 normalios. Ir lieka paskutine ataka, Vesterman issimeta kamuoli is auto, aisku, tiesiai varzovui i rankas. Tas dziaugiasi ir greitoje atakoje laimingas dar karta imeta is po krepsio. 3 idiotoskos Vestermano, 1 Motumo ir 1 Jankuno klaidos per 2 paskutines min ir nuo +2 turim -8. Kraupios 2 min, per kurias Vesterman zaidzia kaip darzelinukas. Tik niekad tokiu nevykeliu ir tokiu dovanu negaunam is varzovo, na 1 karta suklysta, bet jau musu kaip pradeda, tai rodos net lengtyniauja kuris daugiau susisiks.

  32. krepsinis.net

    Lemtinga atkarpa dvikovoje su real kas nutiko zalgirio gynybai ?

  33. klaidos zudo

    Tai vien westermano pangoso klaidos i rankas o galiausiai 4 sutrike milakniui ismusamas kemuolis toliau jankunas atiduoda i rankas taip zaidziant neprideda pasitikejimo

  34. saras

    Sake kad pasigenda ambiciju dauguma zaideju nenori eiti ant parketo pasmaugti varzovu su cska manau ir neistemps vel bus kasnors netaip

  35. fanas

    Viskas pagal planą gerai kad nežiūrėjau rungtynių,gaila sirgalių kurie pinigus išmeta ,jei sugebėjo pralaimėti Uniksui ir Kebabams tai nėk ko tikėtis kad laimėtų prieš realą..eimen

  36. Jeigu

    Su casku statys gynybos speca prieš colo tai vėl bus rekordas, nors iš tikrųjų manau kad prieš caska dar mažiau šansų nei prieš reala