P.Valinskas apie KMT tritaškių konkursą: „Čia daugiau lemia psichologiniai dalykai“ (VIDEO) 0

Jau šį sekmadienį „KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro finalinės dienos metu surengtame tritaškių konkurse Kauno „Žalgirio“ klubui atstovaus 21-metų gynėjas Paulius Valinskas.

Žalgirietis prieš artėjantį konkursą pasidalino savo įspūdžiais su „Žalgiris TV“ apie tritaškius metimus bei patirtį tokiuose konkursuose.

„Tai bus antrasis mano oficialus tritaškių turnyras, kuriame dalyvausiu, – kalbėjo P.Valinskas. – Pirmą kartą tritaškių konkurse dalyvavau NKL finalo ketverto metu, žaisdamas dublerių komandoje. Deja, tąsyk į finalą nepatekau, bet pasirodžiau visai neblogai.“

Trenerio Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimą bandantis užsitarnauti jaunas krepšininkas atsilygina debiutiniame LKL čempionate pataikydamas kas antrą mestą tritaškį (9/18). Sunku – pratybose, lengva – kare? Krepšininkas pripažįsta, jog treniruotėse tolimiems metimams prieš konkursą skiria šiek tiek daugiau laiko ir stengiasi gerinti savo taiklumą.

„Nežinau kaip kiti, bet tikrai nesistengiu mėtyti tritaškių treniruotėje pagal laikmatį ar panašiai. Pasiruošimo, žinoma, yra. Ateinu į treniruotes ir stengiuosi dažniau pamėtyti į krepšį. Pasitreniruoju, kaip reikėtų mesti, bet, manau, čia daugiau lemia psichologiniai dalykai“, – teigė P.Valinskas.

Niekam nėra paslaptis, jog daugelis krepšinio žaidėjų turi savo mėgstamas pozicijas, iš kurių renka daugiausiai taškų. O kaip yra tritaškių konkurse? P.Valinskas atskleidė, jog turi kelias vietas, iš kurių tikisi surinkti daugiausiai taškų „Žalgirio“ arenoje vyksiančio tritaškių konkurso metu.

„Turiu porą mėgstamų taškų – iš vidurio ir 45 laipsnių kampo pozicijų. Nieko neprižadu, bet, manau, kad iš tų pozicijų man sekasi geriausiai“, – aiškino kaunietis.

„KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės” turnyro finalinis ketvertas startuos vasario 18 dieną, „Žalgirio” arenoje. Pirmąją turnyro dieną laukia dvi pusfinalio dvikovos, dėjimų konkursas. Vasario 19 dieną paaiškės taurės nugalėtojas bei mažojo finalo laimėtojas, o taikliausi krepšininkai varžysis dėl snaiperio titulo.

Komentarai