E.Ulanovas, L.Lekavičius ir P.Valinskas tiki jaunesniųjų kolegų galimybėmis NKL atkrintamosiose (VIDEO) 0

Karščiausiems sezono įvykiams ruošiasi ne tik Eurolygoje plušanti Kauno „Žalgirio“ komanda, tačiau ir jaunesnieji jų kolegos. „Žalgiris-2“ ekipa šįvakar pradeda atkrintamųjų varžybų seriją prieš Palangos „Palangą“ Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) batalijose.

Praėjusiais metais iki pat finalo nužygiavę Tomo Masiulio vadovaujami „Žalgirio“ jauniai prieš šį sezoną visiškai atnaujino savo veidą, bet toliau sėkmingai kopia lygos olimpo link ir palengva įsibėgėję siekia tapti siaubu visiems varžovams.

Svarbiausių kovų išvakarėse savo įžvalgomis apie jaunųjų žalgiriečių sezoną, šansus žengti toliau, pasidalino ir pagrindinės „Žalgirio“ komandos marškinėlius vilkintys žaidėjai, dar ne taip seniai patys lakstę jaunimo komandos namų salėje.

Pirmuosius profesionalius žingsnius vyrų krepšinyje su „Žalgirio“ dublerių komanda žengę Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius ir Paulius Valinskas vis seka atjaunėjusių kolegų rezultatus, džiaugėsi jų pasiekimais bei prognozavo pergalingą baigtį prieš pirmąjį varžovą.

„Vis dar domiuosi NKL kovomis, o dubleriai kažkiek netgi nustebino, nes komanda visiškai nauja, daug jaunimo. Pamenu kaip nelengva buvo prisitaikyti prie fizinio kontakto, greičio ir visai kitokio lygio rungtynių“, – savo pirmaisiais prisiminimais vyrų krepšinyje dalinosi L.Lekavičius.

Štai E.Ulanovas teigė, jog žaidžiant už „Žalgirio“ jaunimą svarbiausia progresas ir nepabūgo nuspėti artėjančios serijos baigties.

„Žaidimas gal ir kiek banguotas, tačiau viską galima įvertinti tik pozityviai, nes svarbiausia jaunimas tobulėja ir stengiasi. Manyčiau, kad pirmą etapą dubleriai turėtų praeiti sėkmingai ir nugalėti „Palangą““, – orakulo pareigų nepabijojo savo spėjimą apie seriją pateikęs E.Ulanovas.

Dar praėjusį sezoną iki pat viršūnės „Žalgiris-2“ komandą atvedęs P.Valinskas iki šiol intensyviai domisi likusių draugų rezultatais bei tiki, kad įsižaidęs jaunimas gali sukelti rimtų rūpesčių visoms NKL komandoms.

„Dar praeitais metais atstovavau jaunimo komandai, daug ten likę gerų draugų, todėl kiekvieną savaitgalį pasižiūriu, kaip jiems sekasi. Sezoną vertinčiau tikrai neblogai, nedaug trūko iki geresnių pozicijų, tačiau kaip visada sezonui einant į pabaigą žaidimas gerėja, tad tikiu, jog ir pirmą atkrintamųjų etapą pavyks peržengti“, – „Žalgirio“ jaunimo sėkme tiki neseniai T.Masiulio nurodymų klausęsis P.Valinskas.

Iki trijų pergalių truksianti NKL atkrintamųjų serija prieš „Palangą“ startuoja jau šiandien (ketvirtadienį) nuo 18.00 val. įprastoje jaunųjų žalgiriečių namų salėje – Naglio g. 4A, Petrašiūnuose. Šeštadienį serija persikels į Palangą, o į Kauną dar tikrai sugrįš kovo 7 dieną (antradienį).

Komentarai