Kauno „Žalgirio“ šokėjos žavi Europos čempionato žiūrovus (FOTO) 1

Kęstas Rimkus, 15min.lt

Europos čempionato grupės varžybose Tel Avive yra populiaresnių lietuvių nei Lietuvos rinktinės krepšininkai. Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas ar Donatas Motiejūnas Izraelio gatvėse vaikšto ramiau nei Kauno „Žalgirio“ šokėjos.

Europos pirmenybėse per rungtynių pertraukas šokančios kaunietės populiarios lyg popmuzikos divos. Kai jos patraukia į Tel Avivo gatves visu būriu, jas seka šimtai tamsių akių.

„Vyrukai atakuoja mus žvilgsniais, o moterys kažkodėl nusuka akis. Nežinau, kaip tai vertinti, bet dėmesio sulaukiame tikrai daug“, – sakė viena iš „Žalgirio“ šokėjų Karolina.

Kauno „Žalgirio“ klubo palaikymo grupės merginas už profesionalumą vertina visas Europos krepšinis. Jos ne kartą šoko per Eurolygos finalo ketverto turnyrus, o dabar lietuves pakvietė 2017 metų Europos pirmenybių rengėjai.

Net ir pustuštės tribūnos atgyja, kai aikštėje per minučių pertraukėles pasirodo simpatiškos lietuvaitės. Per pirmąsias Lietuvos rinktinės rungtynes ketvirtadienį su Gruzija ir taip netrūko triukšmo, kurį kėlė kokie septyni šimtai žaliųjų sirgalių. Tačiau, kai didžėjus paleido Marijono Mikutavičiaus 2011 metų Europos pirmenybėms Lietuvoje sukurtą himną „Nebetyli sirgaliai“ arba „Dabar geriausi mūsų vakarai“, atmosfera dar labiau kaito. Ji šoktelėjo dar aukščiau, kai į arenos vidurį įlėkė „Žalgirio“ šokėjos.

„Vaizdas buvo įspūdingas, visi žali sirgaliai su atributika mus labai palaikė, ypač pirmojoje rungtynių dalyje, – pasakojo Karolina. – Paskui buvo liūdniau, nes krepšininkams ėmė nesisekti. Bet mes stengėmės pakelti žiūrovams nuotaiką.“

„Žalgirio“ šokėjų ritmas Tel Avive nedaug skiriasi nuo krepšininkų – joms irgi yra treniruotės, generalinė repeticija ir rungtynės. Tačiau progų nulėkti prie Viduržemio jūros jau pasitaikė – saulė, karštis, paplūdimiai ir linksmi Tel Avivo gyventojai patinka merginoms iš Lietuvos.

Kultūrinė programa dar laukia – ketvirtadienį bus ekskursija į Jeruzalę. Tačiau iki tol merginos dar turės reikalų arenoje, kur joms labai reikia Lietuvos rinktinės sėkmingo žaidimo – tada ir jos šoka aistringiau.

Nuotraukos – Fotodiena.

Komentarai

  1. Paulius

    Love u all ;)