„Žalgiris“ su turkais susitvarkė net ir be išvaryto Š.Jasikevičiaus 15

Turkijoje viešintys Kauno „Žalgiris“ iškovojo antrąją pergalę „Gloria Cup“ turnyre. Šįkart Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai visas rungtynes kontroliavo situaciją, užtikrintai susitvarkė su Bursos „Tofas“ išbandymu 78:71 (30:15, 17:23, 18:17, 13:16) ir sekmadienį kausis dėl turnyro nugalėtojų vardo.

Jau nuo pat rungtynių pradžios Lietuvos čempionai įrodinėjo savo vertę, kuomet taškų sąskaitą dvitaškiu atidarė Brandonas Daviesas, iš toli pataikė Kevinas Pangosas, o triuškinančiu dėjimu su pražanga atsarginių žaidėjų suolelį pakėlė Gytis Masiulis – 8:3. Varžovų negelbėjo ir minutės pertraukėlė: po jos užspausti Bursos krepšininkai prarado kamuolį, kurį čia pat į krepšį iš toli paleido Paulius Valinskas, pranašumą iki 13:3 didino baudos aikštelėje nesustabdomai rungtyniavęs B.Daviesas. Netrukus B.Daviesas pasižymėjo ir iš vidutinio nuotolio, skirtumui mažėti neleido penkis taškus paeiliui rinkęs K.Pangosas – 20:8. Žalgiriečiai toliau demonstravo komandinį darbą gynyboje, atsilaisvinęs tritaškį smeigė Artūras Milaknis, nugara sėkmingai sužaidė Paulius Jankūnas, o kėlinį užtikrintai laimėti nesutrukdė net ir trenerio Š.Jasikevičiaus išvarymas iš aikštelės – 30:15.

Antrasis kėlinys prasidėjo pagal visai kitokį scenarijų, kuriame šįkart pagrindinę rolę atliko greitą „Žalgirio“ minutės pertraukėlę provokavę varžovai – 30:22. Užsitęsusią tylą nutraukė komandos kapitonas P.Jankūnas ir pirmuosius savo taškus metimu iš vidutinio nuotolio rinkęs Dee Bostas (35:22). Į taškus pelniusių žaidėjų sąrašą netrukus įsirašė ir Aaronas White‘as bei Martynas Varnas – pirmasis tarsi snaiperis įsūdė du tritaškius, o M.Varnas pasižymėjo uraganiniu prasiveržimu, tad deficitui išaugus iki 43:26 „Tofas“ komandai teko sušaukti atsakomąjį pasitarimą. Trenerio pastabas išklausę varžovai suaktyvino veiksmus puolime, į jų dvylika taškų įsiterpė tik B.Daviesas, prieš antrą rungtynių pusę kauniečiams palikęs devynių taškų atsargą – 47:38.

Po didžiosios pertraukos lyderio vaidmens ėmėsi vienas pats paeiliui aštuonis taškus surinkęs D.Bostas – 55:43. „Tofas“ krepšininkams bandant sugrįžti į rungtynes iš toli iššovė P.Valinskas ir A.Milaknis, jėgą po krepšiu demonstravo Antanas Kavaliauskas – 63:50. Per likusį laiką kauniečių puolimo mašina stabtelėjo, tačiau tai nesutrukdė Lietuvos čempionams minimaliu skirtumu laimėti trečiąjį ketvirtį ir bendrame rezultate turėti dviženklį pranašumą – 65:55.

Ketvirtajame kėlinyje atsipalaiduoti komandai neleido M.Varnas, į rezultatyviausių žaidėjų viršūnę įšokęs B.Daviesas bei dvitaškiu pasižymėjęs A.Milaknis – 71:56. Tiesa, rankų varžovai nenuleido ir laikui tirpstant kilo į lemiamą šturmą, kurį atlaikyti padėjo penkis taškus susirinkęs A.Milaknis (78:71). Per likusią minutę „Tofas“ krepšininkai desperatiškais tritaškiais bandė gelbėti rungtynes, bet jie tikslo nepasiekė, tad antrą pergalę Antalijoje iškovoję žalgiriečiai pateko į „Gloria Cup“ turnyro finalą – 78:71.

„Žalgiris“: A.Milaknis 14 (4/4 dvit.), B.Daviesas 12 (6/6 dvit., 6 atk. kam.), D.Bostas 11, K.Pangosas 9 (4 rez. perd.), A.White‘as 8, P.Jankūnas 6, P.Valinskas 6, A.Kavaliauskas 5, M.Varnas 4, G.Masiulis 3, M.Arlauskas 0, L.Uleckas 0.

„Tofas“: B.Ermisas 18 (5/6 dvit.), K.Kadji 13, R.Morganas 11.

Komentarai

  1. saras

    is aikstes isvarytas saras neleisime is saves daryti krepsinio parodija

  2. saras

    didziaja runktyniu dali zaideme gerai per pirma puse apskritai atrodeme super jei netas baisus teisejavimas pirmoje puseje galejome buti priekije 20 tasku

  3. Oi

    Jetau jetau.. Beraščiai.. eikite lauk…

  4. as

    bus milaknio highlights?

  5. BC

    Oi kause ne visuose kompuose lt klaveturos yra. Panaudok savo smegenine kartais

  6. to BC

    šiaip ne dėl raidyno klavEtūroje žmogus parašė, yra ir rašybos klaidų, skyrybos išvis nėra :)

  7. dziugu

    kad is serbu trenerio lupu pagyros svarbu tritaski pataikiusiam tritaski

  8. dziugu

    pamirsau parasyt zalgirieciui

  9. turnyras

    tiesiogiai vyksta atkakli kova 3 kelini zenit 50-48 banvit

  10. zalia

    tai zaisim su banvit bus nelengva zenit 70-72 banvit

  11. lietuviskos tradicijos

    pagarba lekavicius atenuose pasirinko saro numeri

  12. za

    tai pasirodo zaisim su zenit kad ir banvit laimejo

  13. to Oi

    Tau rūpi kitų klaidos ? Supranti žmogaus mintį ir to gana. O jai tau jos taip kliūna tuomet eik skaityti knygų.

  14. to Oi

    Beto rašai apie kitus, o pats rašydamas nežinai kiek taškų reikia dėti.

  15. Oi

    Be to (atskirai rašyti reikia) aš rašau ne dėl klaviatūros, o dėl klaidų žodžiuose. Knygas aš skaitau seniai, ne taip kaip tu..