Iš aikštės išvarytas Šaras: „Neleisime iš savęs daryti krepšinio parodiją“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ iš Beleko (Turkija)

Šarūnui Jasikevičiui draugiškos rungtynės neegzistuoja. Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris nesusitvardė kontroliniame mače su Bursos „Tofas“ klubu, o jo kritika arbitrams baigėsi išvarymu iš aikštelės.

Po rungtynių specialistas paaiškino savo emocijos protrūkio priežastis.

„Viskas logiška. Žaidžiant Turkijoje prieš turkų komandą kitaip ir būti negali. Neleisime mūsų stumdyti ir iš mūsų daryti krepšinio parodiją. Neegzistuoja čia priešsezoniniai turnyrai, turi būti lygus traktavimas“, – pasakojo Šaras.

Tiesa, be trenerio likę žalgiriečiai Š.Jasikevičiaus nenuvylė. Dominavę viso susitikimo metu, kauniečiai Bursos krepšininkus nukovė 78:71, dviženklę persvarą prarasdami tik susitikimo pabaigoje.

Būtent šis aspektas Šarą nuvylė.

„Didžiąją rungtynių dalį žaidėme gerai, per pirmą pusę apskritai atrodėme super. Jei ne tas baisus teisėjavimas, pirmoje rungtynių pusėje galėjome būti priekyje apie 20 taškų, sprendžiant iš žaidimo. Bet visada nenueidavome.

Aukojame visus, žaidžiame ne tik pergalei, norime ir kitiems duoti pasižaisti, patikrinti jaunimą, bet kai kurie dalykai antroje rungtynių pusėje man nepatiko, nes rungtynes buvo galima baigti dideliu skirtumu. Kai kuriais momentais žaidėme puse jėgos. Kaip ikisezoniniam turnyrui, momentais atrodėme labai gerai.

Tik rungtynių pabaiga man labai nepatiko, vien jau gynėjų kontrolė. Tie, kas buvo aikštėje, nekontroliavo komandos, buvo galima žaisti atsakingiau. Žaidėme 50 proc. galimybių. Gerai, kad momentais varžovai ir nepataikė“, – pasakojo specialistas.

Šarui patirtis paliekant aikštelę dar nesibaigus rungtynėms nėra nauja. Veikiausiai niekas dar nespėjo pamiršti, kaip praėjusį sezoną specialistas buvo išvarytas Eurolygos mače su Maskvos CSKA ir LKL susitikime su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Dvi pergalės buvo iškovotos tąkart, be trenerio likęs klubas nepralaimėjo ir dabar.

„Viskas buvo normaliai, komandą gal kaip tik tai užvedė. Ketvirtajame kėlinyje buvo nelogiška nes viena komanda norėjo atmesti deficitą, spaudė, rizikavo, o pas mus daugiau baudų, bet vyrai susitvarko su tokiais dalykais. Trenerių štabas dirba išvien, nematau didelių problemų“, – sakė Š.Jasikevičius.

Komentarai