K.Pangos: „Jaučiuosi patogiai būdamas vienu iš lyderių“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ buvo ką tik dėl penkių asmeninių pražangų netekęs Brandono Davieso ir Vasilije Micičiaus. Mažiausiai, ko jiems reikėjo, tai dar prarasti ir Keviną Pangosą. Tik ne tada, kai ant suolo dėl traumos sėdėjo dar vienas gynėjas Dee Bostas.

K.Pangosas turėjo keturias asmenines pražangas, todėl turėjo vengti bet kokios rizikos gynyboje. Vienas švilpukas, ir jo rungtynės bei „Žalgirio“ likimas būtų pakibęs ant plauko.

Pasakykite tai kam nors kitam.

Prasidėjus priešpaskutinei mačo minutei, K.Pangosas užsiėmė poziciją gynyboje po krepšiu ir sustingo, kai pastebėjo link jo artėjantį Milko Bjelicą. Juodkalnietis atsimušė į kanadietį ir „Žalgirio“ gynėjas atsidūrė ant parketo.

Švilpukas, pražanga puolime, „Žalgirio“ kamuolys. Triumfuojantį K.Pangosą nuo parketo kelia komandos draugai.

„Ko gero, tai buvo rizikinga, ir nežinau, ar treneriui tai patiko, – prisiminęs šį epizodą, šyptelėjo K.Pangosas. – Bet tiesą pasakius, žinojau, kad jeigu būsiu toje vietoje, turiu joje atsidurti anksti. Negali bijoti prasižengti, reikia žaisti. Tai ir padariau.“

Kaip į tai reagavo Šaras?

„Sakiau, kad jis neprasižengtų, nes neturime Dee Bosto, Vasilije Micičius buvo iškritęs. Būtume likę be vieno žaidėjo, kuris yra pasiruošęs komandą vesti į priekį“, – paaiškino Šarūnas Jasikevičius.

K.Pangoso pasiaukojimas ir tikslus sprendimas gynyboje leido Kauno „Žalgiriui“ išsaugoti vieno taško persvarą. Po to abi komandos apsikeitė netaikliais metimais ir K.Pangosas vėl ėmėsi iniciatyvos – jis prasiveržė po krepšiu ir paleido švelnų balioną nuo lentos. Kamuolys skrodė tinklelį ir padidino „Žalgirio“ persvarą iki 76:73.

Tai buvo 10-asis K.Pangoso taškas ketvirtyje. Aštuonis iš eilės jis surinko ketvirčio pradžioje, kai Belgrado „Crvena Zvezda“ pavojingai nutolo 59:53.

„Man patinka žaisti rungtynių pabaigas, tai – smagioji dalis, – tikino K.Pangosas. – Visada nori žaisti kaip įmanoma geriau tuomet. Bet svarbiausia ne pataikyti, o teisingai sužaisti – perduoti kamuolį teisingam žmogui. Šiandien aš pataikiau, bet tai nieko nereiškia.“

Komentarai