Š.Jasikevičius: apie L.Lekavičiaus vaidmenį ir kerintį „Panathinaikos“ duetą 0

Vilius Stalgaitis, „BasketNews.lt“

Lukas Lekavičius ir Ianas Vougioukas kaip Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai ketvirtadienį pirmą kartą sugrįš žaisti į Kauną, kuriame juos treniravo dabartinis „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

L.Lekavičius Kaune žaidė iki praėjusio sezono pabaigos, o I.Vougioukas rungtyniavo 2015-2016 metų sezone, kuomet jie su Luku buvo komandos draugais.

Įžaidėjas iš Lietuvos šį sezoną Eurolygoje renka po 4,4 taško, o graikas pelno po 3,5 taško. Š.Jasikevičius pripažįsta, kad buvę jo auklėtiniai dabar užima ne pagrindines roles.

Treneris prieš ketvirtadienį 20 val. vyksiančias rungtynes taip pat pabrėžė „Panathinaikos duetą Nicką Calathesą ir Jamesą Gistą. Pirmasis pelno po 14,4 taško ir atlieka po 7,9 rezultatyvaus perdavimo, o dėjimais džiuginantis Gistas renka po 10,6 taško ir 4,7 atkovoto kamuolio.

– Kokios mintys apie „Panathinaikos“ komandą? – žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Varžovas yra vienas iš rimčiausių, kaip turbūt visada jums sakau. Tai komanda, kuri šiuo metu demonstruoja puikią formą. „Panathinaikos“ ekipoje yra puikiai suskirstytos rolės, įdiegta trenerio filosofija, tad jiems reikia tik pajungti kelis naujus žaidėjus, kurie ne itin daug rungtyniauja. Viskas laikosi ant tų pačių žaidėjų, kurie jau kelis metus rungtyniauja „Panathinaikos“ gretose. Dėl to jiems reikia mažiau laiko įsivažiuoti. Jų rodomas krepšinis ir geri rezultatai yra dėsningi.

– Koks yra buvusių žalgiriečių Lekavičiaus ir Vougiouko vaidmuo?
– Abu jie yra roliniai žaidėjai, abu priklauso nuo to, kaip išėję į rungtynes sužais – ar įneš energijos, ar ne. Jeigu ne, tai iškart nuo suolo kyla startinio penketo nariai – N.Calathes keičia L.Lekavičių, I.Vougiouką – J.Gistas. Jie duoda poilsio lyderiams, o tuomet treneris žiūri, ką gali iš jų gauti tą dieną, ar daugiau žaisti su jais, ar ne.

– N.Calathes tapo naudingiausiu lapkričio mėnesio žaidėju. Ką reikia daryti, kad jis būtų sustabdytas?
– N.Calatheso nesustabdysi, nes jis tikrai gerai valdo komandą. Išskirčiau ne jo skaičius, o tai, kad jis savo rankose laiko visas žaidimo gijas. Reikia rizikuoti, visiems krepšininkas būtina suprasti, iš kokių pozicijų N.Calathes ieško komandos draugų. Tai yra labai svarbu, bet yra ir kitų dalykų. Galvoju, kad „Panathinaikos“ yra komanda, kuri gali sunkiai gyventi be tritaškių. Reikia juos sumažinti, ties tuo ir koncentruosimės, galbūt rizikuosime žaisdami vienas prieš vieną arba varžovams centruojant po krepšiu. Taip pat reikia nemažai keistis ginamaisiais.

– Užsiminėte apie perimetro žaidėjus, bet „Pao“ turi ir labai atletišką priekinę liniją.
– Taip, reikia tai pripažinti, bet jie gyvena iš gynėjų, ypač – N.Calatheso. Aukštaūgiai sudaro problemų ir greitajame puolime, ima kamuolius. Tas ryšys tarp J.Gisto ir N.Calatheso yra labai gražus, kiekvienose rungtynėse matome tarp gražiausių epizodų.

Komanda yra pirmajame ketvertuke, su labai geromis pergalėmis ir manau, kad nėra tai kažkoks siurprizas. Jie gali pretenduoti į finalinį ketvertą.

– „Panathinaikos“ yra tarp keturių geriausių komandų pagal gynybą. Kuo ji išsiskiria?
– Keičiasi labai daug gynėjais. Jeigu žiūrėtume į startinį penketą, tai jų ūgio vidurkis yra gerokai aukštesnis nei du metrai. Visa tai pasako, jeigu maždaug 198 cm ūgio N.Calathes yra žemiausias startinio penketo krepšininkas. Jie gali lengvai keistis ir tuo pridaro daug problemų. Neabejoju, kad tuo jie bandys pridaryti problemų ir mums. Tai ir lems rungtynių baigtį.

– Ar nėra problemų dėl žaidėjų sveikatos?
– Ne. Kažkiek Paulius Jankūnas turi problemų su pėda, bet vakar treniravosi, šiandien tai taip pat planuoja daryti. Žiūrėsime, kokia bus jo fizinė būklė ir kiek jis bus pasiruošęs žaisti. Manau, kad kažkiek žais.

Komentarai