Sausakimšos arenos palaikomas „Žalgiris“ dar kartą įveikė „Unicaja“ ekipą (VIDEO) 22

Penktadienio vakarą sausakimša Kauno „Žalgirio“ arena Eurolygos septynioliktojo turo rungtynėse išvydo fantastišką kovą iki paskutinių sekundžių ir žalgiriečių triumfą 79:77 (17:19, 15:21, 20:15, 27:22) prieš Malagos „Unicaja“ krepšininkus.

Rungtynes atidarė akrobatinis Axelio Toupane metimas, tarsi peiliu per sviestą visą varžovų gynybą dukart pergudravo Lietuvos čempionams persvarą 6:4 sukūręs Kevinas Pangosas. Tiesa, po trijų svečių tritaškių viskas apsivertė aukštyn kojomis (6:13), tad darbo vėl teko imtis K.Pangosui, o greitų ir tikslių perdavimų dėka kamuolys pasiekė atsilikimą iki 10:13 mažinusį Paulių Jankūną. Kėlinio pabaigoje P.Jankūnas pralaužė ledus ir iš vidutinio nuotolio, krepšį dėjimu sudrebino Brandonas Daviesas, tritaškį smeigė Artūras Milaknis, bet pirmąją dešimties minučių atkarpą 17:19 laimėjo „Unicaja“ krepšininkai.

Prieš mažesnį žaidėją likusį Aaroną White‘ą puikiai išnaudojo Beno Udrihas, tačiau čia pat šešis greitus taškus pavojingai atsiplėšę ispanai – 19:25. Po „Žalgirio“ minutės pertraukėlės kauniečiai toliau šaudė tuščiais šoviniais, kai tuo tarpu kitoje aikštės pusėje krito jau šeštasis tritaškis, tolinęs komandas iki 19:30. Tuomet puolimą į savo rankas apsiėmė svečių gynybą draskęs B.Udrihas – 23:30. Į septintąjį Malagos komandos tolimą bombą lygiai tuo pačiu atsakė K.Pangosas, dvitaškį nepaisydamas pražangos įrideno stipriąsias savo puses išnaudojęs Edgaras Ulanovas – 28:35. Artėjant didžiajai pertraukai atsilikimą iki 30:35 buvo sumažinęs galingai po krepšiu sužaidęs B.Daviesas, bet netrukus „Unicaja“ įskraidino dar vieną skaudų tritaškį (30:38). Prasidėjus paskutinei minutei sudėtingą reidą realizavo K.Pangosas, tačiau geresnėmis nuotaikomis į rūbinę keliavo apčiuopiamą pranašumą 32:40 susikrovę varžovai.

Trečiajame kėlinyje geriau startavo žalgiriečiai, kurie po E.Ulanovo ir Vasilije Micičiaus reidų artėjo iki 38:42. Į eilinį svečių tritaškį Lietuvos čempionai atsakė savuoju būdu: kamuolį A.White‘ui kabino K.Pangosas, o savalaikį V.Micičiaus perdavimą įtvirtino „Žalgirio“ arenoje triukšmo lygį kėlęs Antanas Kavaliauskas – 42:45. Pražangas provokavo A.Kavaliauskas ir A.White‘as, iš vidutinio nuotolio iššovė deficitą iki minimumo rėžę A.Milaknis ir P.Jankūnas – 50:51. Po labai ilgos pertraukos „Žalgirį“ į priekį buvo išvedęs baudas sumetęs B.Udrihas, bet prieš lemiamą atkarpą 52:55 pirmavo Joano Plazos auklėtiniai.

Ketvirto kėlinio pradžioje šeimininkai gavo dar vieną tolimą dūrį, tačiau kitoje aikštės pusėje žiūrovus iš vietų kėlė ir vėl efektingai suveikęs K.Pangoso ir A.White‘o tandemas – 56:58. Sausakimša „Žalgirio“ arena ūžti ėmė iš kairiojo krašto tolimus šūvius suleidus K.Pangosui ir E.Ulanovui bei varžovų klaidą dėjimu pavertus P.Jankūnui – 64:60. Komandos kapitonas pataikė ir tolėliau nuo krepšio, ištirpdinus praktiškai visą atakos laiką svarbius taškus rinko lengviau atsikvėpti leidęs ir naują rekordinės persvaros ribą nustatęs E.Ulanovas – 70:64. Eurolygos gražiausių epizodų dešimtukus užkariaujantis A.White‘as pademonstravo dar vieną aukščiausios vietos vertą dėjimą, tad laikui sparčiai tiksint J.Plazai teko sušaukti pasitarimą – 72:66. Likus porai minučių aukso vertės tritaškį įsmeigė A.Milaknis (75:68), bet taip paprastai atiduoti pergalės ispanai nebuvo linkę – 75:71. Atstumui sumažėjus iki 76:75, tikrą nervų išbandymą atlaikė baudų metimus sumetęs P.Jankūnas – 78:75. Ir nors V.Micičius nebuvo toks tikslus (79:77), kauniečius nuo galimo pratęsimo išgelbėjo įspūdingai savąjį krepšį bloku apgynęs ir 11-ąją pergalę Eurolygoje atnešęs E.Ulanovas – 79:77.

„Žalgiris“: K.Pangosas 16 (4 rez. perd., 2 per. kam.), P.Jankūnas 14 (6/11 dvit., 9 atk. kam., 3 per. kam.), A.White‘as 11 (6 atk. kam.), E.Ulanovas 11 (4/5 dvit.), A.Milaknis 8, B.Udrihas 6, B.Daviesas 4 (6 atk. kam.), A.Kavaliauskas 4, V.Micičius 3 (9 rez. perd.), A.Toupane 2.

„Unicaja“: A.Waczynskis 14 (3/5 trit.), J.Augustine‘as 12 (6/7 dvit., 9 atk. kam., 2 per. kam.), N.Nedovičius 11 (9 rez. perd.), D.Diezas 10.

Komentarai

  1. basketnews

    sivakar zalgirio runktynese laukiama ballu seimos

  2. bc zalgiris isparduota

    antrose eurolygos runktynese is eiles jus sirgalai ispirkote visus bilietus ACIU

  3. bc zalgiris

    antrose eurolygos runktynese is eiles jus sirgalai ispirkote visus bilietus ACIU isparduota

  4. kaunas

    super fanai sirgaliai supranta dabar kaip niekad reikia stipraus palaikymo svarbiai pergalei

  5. Egd

    Turiu atliekama bilieta i siandien varzybas, 860599144, atiduodu uz savikaina

  6. Krepsinis

    https://goo.gl/DAzikN
    Rungtynes gyvai

  7. kaunas

    nutinai siandien reikia laimet

  8. :(

    nesinori sakyt,bet panasu kad udriho atejimas bus isbalansaves komanda. kito paaiskinimo nera tokiam suprastejusiam zaidimui. sprendimai nelogiski,viskas per jega daroma

  9. :(

    ir dar. nezinau kas cia yra su ispanu komandom zalgirio arenoj. pastoviai mus uzmeto visiskai lempiniais tritaskiais,tiek su real tas buvo,tiek su baskonia,net ir dabar pries unicaja

  10. H

    Visa bėda Šaro prote. Leidęs Milakniui mėtyti tritaškius kaip tik nori. Šaro žodžiai: „Milaknis tritaškių gali mesti kiek nori“ . Ir štai kokios to pasekmės.

  11. tuoj

    laimesim nepergyvenkit saras zino ka daro

  12. labai

    saunu kad zviozda gavo dar kad ir baskonija gautu is vis saunu butu

  13. Hyper

    Kas sugalvojo debilizmo akcija sustabdyti eismą po varžybų … praneškite prašau autorių

  14. Darius

    Viskas butu nuostabu, pergale, kova, sausakimsa arena, jei ne Tupacas. Sitas varliavalgis jau 5 rungtynes is eiles nezaidzia. Jei butu vietinis, galima butu kenteti, bet jis legionierius ir plius negras, turetu arti, o sedi komandai ant sprando. Per penkias paskutines eurolygos rungtynes kartu sudejus atnese komandai -5 naudingumo balus. Tikiuosi Motiejunas su Saru mato ka nupirko.

  15. sausio 13

    Sveikinam vasily miciciu su gimtadieniu

  16. uz zalgiri

    Kaip ir saras sake sirgaliu didelis palaikymas atmosfera padejo uzsikurti na dziugu kad po pertraukos atsiranda energyja susiemam

  17. uz zalgiri

    Na reikia toliau taip sunkiai dirbant islykt 8 tuke dar reikia atsilaikyt imt pergales isvykoi

  18. kaunas

    nezinau jei kas dauguma mato zalgirio arenoi zaidziant pastoviai prastai suzaidzi pirma puse tiek su efes brose panathinaikos olympiakos ir vakar o pertraukos perlauzem savo pusen aisku deka jankuno pangos

  19. Zalia Balta

    Tą Kavaliauską kuo greičiau parduot vaikščiojantis inkaras kuris po biški žalgirį tempia gylyn,pastoviai pražangos puolime iš nieko,nepataiko laisvas iš po krepšio ,matosi kad ir greitį prarades ,no kam po galais jis reikalingas žalgiriui galima kokį atletiškesnį juoduką paimti,ir tas juodulys kuris tik gyntis sugeba tik orą gadina

  20. elrytas

    Malagos ziniasklaida gerai kad zalgiris nugali turtingesnius klubus

  21. kaunas

    Tai kad ir kaune nekaip suzaidzia ir brendon davies bet kazkaip laimim ir beju indelio na jei papuolam i 8 tai tikrai reiketu bandyt stiprint aukstaugiu

  22. ur dad

    dat Udrichs hair is laike like little dogs 35 man have hair cut like 14 years teens ,something no good to this man