Š.Jasikevičius: „Bambergo komandos patyrimas – didelis“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BaskeNews.lt“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvyko į Bambergą. Šiame Vokietijos mieste antradienį bus žaidžiamos Eurolygos aštuonioliktojo turo rungtynės su Bambergo „Brose“ komanda.

Šarūnas Jasikevičius į Eurolygos išvyką pirmąkart šį sezoną nusprendė leistis be Pauliaus Valinsko. Sezono pradžioje žybtelėjęs gynėjas liko Kaune, o su komanda kartu išvyko Gytis Masiulis.

„Lieka P.Valinskas, nes tokie sprendimai daugiau ar mažiau taikomi prie situacijos ir prie varžovų“, – savo pasirinkimą komentavo Jasikevičius.

Nepaisant to, kad vakar „Žalgiris“ tik paskutinėmis akimirkomis išprakaitavo pergalę Utenoje, o šiandien komanda jau skrenda į Eurolygos akistatą, treneris liko patenkintas tuo, kad savaitgalio akistatoje vietiniame fronte auklėtiniai nepervargo.

Paulius Jankūnas vakar apskritai buvo paliktas Kaune tam, kad pailsėtų ir išsigydytų smulkią traumą.

„Reikia suprasti, kad vakar išsivertėme kaip ir norėjome – žaidėjai negavo daug minučių, P.Jankūnas gavo progą apskritai pailsėti ir apsigydyti traumelę. Žiūrėsime, kaip jis jausis šiandien. Manau, kad nelabai kažkas bus pervargęs. Vakarykštės rungtynės negali būti pasiaiškinimas“, – pasakojo „Žalgirio“ treneris.

Apie nesėkmingą Bambergo „Brose“ ruožą: „Kalbant apie Eurolygos komandas, negaliu sakyti, jei joms kažkas nesiseka. Yra daug rungtynių, „Brose“ galėjo laimėti namie prieš „Chimki“, visos galimybės buvo laimėti ir Tel Avive, ir taip turėtum jau 8 pergales, o dabar liko su šešiomis.

Viskas vyksta labai greitai, komandos lygios, smulkios detalės kažką lemia… Andrea Trinchieri komanda tą patį krepšinį žaidžia jau keletą metų, žaidžia protingai, įžaidžia kamuolį, jis eina, kur ir turi eiti. Daugelis žaidėjų ten virš 30 metų, didelis patyrimas. Tas faktorius yra didelis, tai arba mes žaisime agresyviai, greitai, arba tie žaidėjai mus paims patirtimi.“

Apie Dejaną Musli: „Jiems trūko centimetrų. Musli pliusus ir minusus lengva nuspėti – po krepšiu žaidžia, bet nėra labai mobilus. Jis mus atakuos arčiau krepšio, o mes juos – toliau. Komanda žaidžia namie, su geru užnugariu, Bamberge sunku žaisti.

Apie savo komandos gynybą: „Pirmose tarpusavio rungtynėse mes neapsigynėme ir nesupratome stiprių varžovų pusių, tai bus vienas faktorių. Jei ir išsikeitus ginamaisiais, mūsų aukštaūgiai turi žinoti, prieš ką ginasi. Vieni geriau pataiko, kiti – veržiasi. Tokių dalykų pirmose rungtynėse nesupratome. Jei D.Wrightui leidome mesti, o D.Hackettui su N.Zisiu leidome veržtis, tai kažkur neatlikome savo darbo.“

Apie sėkmingą „Žalgirio“ žaidimą antrose rungtynių pusėse: „Sunku pasakyti, kas tai lemia. Ateiname į daugelį rungtynių, kur gali ir laimėti, ir pralaimėti. Gerai, kad išsisukame. Žiūrėkime iš kitos pusės – kodėl mes taip blogai pradedame rungtynes? Kodėl tokios blogos pirmos pusės? Ypač žaidžiant savo arenoje, kur turime bene geriausią palaikymą per pastaruosius 5-7 metus.“

Komentarai