Italams pralaimėję jaunieji žalgiriečiai Eurolygos jaunimo turnyre žais dėl trečios vietos 3

Jaunieji žalgiriečiai pirmą kartą per šeštus metus „Žalgirio“ arenoje rengiamą Eurolygos jaunimo atrankos turnyrą nerungtyniaus šio turnyro finale. Šeštadienį lemiamoje A grupės dvikovoje Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečiai nusileido be pralaimėjimų Kaune žengiančiai Romos „Stellazzurra“ komandai 75:88 (18:27, 19:27, 13:18, 25:16).

Lemiamos grupės rungtynės prasidėjo Roko Jokubaičio taškais perėmus kamuolį, tritaškį po pastarojo rezultatyvaus perdavimo smeigė Martynas Arlauskas, bet lygiai taip pat sėkmingai startavo ir varžovai – 5:5. Atsiliekant 9:14 situaciją savo rankomis aplygino R.Jokubaitis – 13:14. Tritaškiu pasižymėjo aukštaūgis Giedrius Bergaudas, kamuolį puolime ėmė Volodimiras Markovetskis, tačiau svečiai iš Italijos pirmąjį kėlinį užbaigė net ir tolimu šūviu su sirena – 18:27.

Antrajame kėlinyje lyderio vaidmens vėl ėmėsi R.Jokubaitis, įspūdingu bloku pasižymėjęs Erikas Venskus netrukus stojo mesti baudų, tačiau pozicijų „Stellazzurra“ aštuoniolikmečiai neužleido – 24:34. Nors puolime solidžiai rungtyniavo R.Jokubaitis, savo indėlį įnešė aukštaūgiai V.Markovetskis ir E.Venskus, įpusėjus ketvirčiui varžovai vis dar užtikrintai kontroliavo situaciją pirmaudami 30:40. Kauniečių gynyba ir toliau itin šlubavo, tad Tomo Masiulio auklėtiniai ilsėtis keliavo skirtumui išaugus iki 37:54.

Po didžiosios pertraukos sėkmingai krepšio link nardė Arnas Adomavičius, Nojaus Pankratjevo savalaikį perdavimą taškais pavertė E.Venskus, o po R.Jokubaičio skrydžio ir dėjimo atstumas mažėjo iki 48:61. Svečiai klydo penkis kartus paeiliui, tačiau gerų progų neišnaudoję žalgiriečiai vėl krito į duobę ir prieš paskutinę rungtynių atkarpą atsiliko 50:72.

Žalgiriečiai pasiduoti be kovos nesiruošė ir vos per minutę rėžė deficitą dešimčia taškų – 60:72. Suaktyvėję sirgaliai bandė užkurti kauniečius lemiamam šturmui, tačiau net iš geriausių padėčių pro šalį skrieję metimai neleido pavojingiau grįžti į rungtynes (64:78). Kėliniui persiritus į antrą pusę iš toli pataikė G.Bergaudas, užtikrintai arčiau krepšio sužaidė E.Venskus, o ginklų sudėti neketino R.Jokubaitis – 71:82. Likus porai minučių intrigos įpūtė tritaškį smeigęs A.Adomavičius (74:81), bet varžovai užtikrintai išlaikė pergalę savo kišenėse ir „Žalgirio“ arenos publika pirmą kartą po 22 pergalių iš eilės išvydo pralaiminčius „Žalgirio“ aštuoniolikmečius – 75:88.

„Žalgiris“: R.Jokubaitis 20 (9/13 dvit., 6 atk. kam., 10 rez. perd., 2 per. kam.), A.Adomavičius 15, E.Venskus 11, G.Bergaudas 9 (2 blk.), V.Markovetskis 6 (6 atk. kam.), M.Arlauskas 5 (5 per. kam.), N.Pankratjevas 5, L.Vaištaras 4, M.Špokas 0, M.Kancleris 0.

„Stellazzurra“: P.Eboua 23 (10/11 dvit., 15 atk. kam.), R.Tchewa 20 (10/15 dvit., 7 atk. kam.), L.Conti 16 (6 atk. kam.), A.Mouaha 12 (5 atk. kam., 5 rez. perd.).

Komentarai

  1. Lietuvis

    Mozambikiskos italu pavardes.O gal ten ne italai,o kazkokie kitokie?Nesuprantu….Italai nebuna nbungos ir mtongos… :-)

  2. na ką

    namie ir silpnokai,tas matėsi ir rungtynėse su ximikais. ar ne per daug jaunieji atrodo „meistrai“. tik du įžaidėjai rodė norą žaisti su ugnele. Ar tik nebus dėl tokio žaidimo ir lėto trenerio, nesėkmė. Bet čia jau pasakys ekspertai, nors manyti verta.

  3. Antanas

    Straipsnis – visiška nesąmonė. Buvau salėj, mačiau visai kitą vaizdą. Vaikinai svaigo apie finalą, pergales, laukiančius kontraktus. Rungtynes pradėjo atsipūtę, pergalė ateis savaime, o mes truputį pasibėgiosime. Dėl to paleido rungtynes nuo pradžios, o paskui nebesugebėjo grįžti prie komandinio žaidimo, kiekvienas manėsi taps didvyriu, kai JIS išgelbės rungtynes. Taip Jokubaitis 0/7 trit. Arlauskas 1/9 dvit., Venskus 3/12. Tiek žaidėjai tiek treneris buvo visiškai pasimetę, panašu, kad nesitikėjo, jog reikės kautis. O ar jie iš vis tą gali daryti?