Startavo Eurolygos šokėjų konkursas, kuriame „Žalgirio“ šokėjos laukia Jūsų balsų! 3

Kaip ir kiekvienais metais Eurolygos šokėjų konkursas „EFES Euroleague Dance Challenge“ kviečia išrinkti geriausias Europos šokėjų komandas.

Daugiausiai balsų surinkusios šokėjos keliaus į Eurolygos finalo ketvertą, vyksiantį Belgrade gegužės 18-20 dienomis. Po metų pertraukos tarp kandidačių – ir Kauno „Žalgirio“ šokėjos.

2015-2016 m. sezone analogišką konkursą laimėjusios žalgirietės šoko Eurolygos finalo ketverto varžybose Berlyne, o pernai nusprendė pailsėti ir konkurse nedalyvavo.

Dėl kelialapio į šių metų finalo ketvertą varžosi 9 komandos. Jos burtų keliu buvo suskirstytos į tris grupes.

Žalgirietės pateko į A grupę kartu su Kazanės „Unics“ ir Gran Kanarijos „Herbalife“ šokėjomis.

B grupę sudarys Maskvos CSKA, Tel Avivo „Maccabi“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“, o C – Stambulo „Anadolu Efes“, Berlyno ALBA ir Panevėžio „Lietkabelio“ šokėjos.

Šiais metais pasikeitė konkurso balsavimo tvarka. Balsuoti už kaunietes galima oficialiame Eurolygos šokėjų konkurso puslapyje: http://efesdancechallenge.euroleague.net/ ir „Twitter“ bei „Instagram“ socialiniuose tinkluose grotažyme pažymint #EFESDance konkursą ir šalia parašant komandos pavadinimą (pvz. #EFESDance Zalgiris arba #EFESDance Kaunas).

„EFES Euroleague Dance Challenge“ konkurse dalyvauja ne tik Eurolygos, bet ir Europos taurės komandų šokėjos. Konkursas vyks trimis etapais. Pirmajame, nuo vasario 5 dienos iki 12 dienos 13 val., krepšinio aistruoliai išrinks trijų grupių nugalėtojas bei vieną antrą geriausią komandą, kurios žengs tolyn. Dalyvauti balsavime turi teisę tik pilnamečiai. Balsuoti galima po kartą per dieną už kiekvieną grupę. Antrą savo balsą bus galima atiduoti tik prabėgus 24 valandoms po pirmojo balsavimo.

Pusfinalio dvikovos startuos vasario 19 dieną ir tęsis iki 26 dienos. Iš šių keturių ekipų į finalinį etapą žengs tik dvi.

Paskutiniojo etapo balsavimas vyks kovo 5–12 dienomis, kuomet ir paaiškės, kurios šokėjos vyks į Belgrade vyksiantį finalo ketvertą.

Eurolygos šokėjų konkursas yra rengiamas aštuntą sezoną iš eilės. Žalgirietės šiame konkurse yra nugalėjusios tris kartus: be pasirodymo Berlyne „Žalgirio“ šokėjos dar triumfavo ir 2012 bei 2014 metais, kai finaliniame ketverte atitinkamai šoko Stambule ir Milane.

Komentarai

  1. zzzz

    pirma vieta garantuota zalgirio sokejoms

  2. Kartelio kelejas

    prabalsuok tada kalbek :)

  3. kaunas

    zalgirio sokejos jega