P.Jankūnas tūkstantinei miniai Belgrade: „Labai smagu žaisti tokioje atmosferoje“ 4

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“ iš Belgrado (Serbija)

Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahce“ rungtynėse sugužėjo keli tūkstančiai lietuvių, o komandos kapitonas Paulius Jankūnas nepamiršo išskirti jų pagalbos.

Lietuviai žaliai nudažė penkias tribūnas. Geltonųjų turkų tribūnų buvo kur kas daugiau, tačiau lietuviai buvo aiškiai girdimi visoje arenoje tiek savo skanduotėmis, tiek ir vikingų plojimais.

„Sirgaliai tikrai užvesdavo. Jau per apšilimą jie girdėjosi, kad jų labai daug. Noriu padėkoti, kad jie čia atvažiavo. Buvo labai smagu žaisti tokioje atmosferoje“, – po rungtynių kalbėjo P.Jankūnas.

„Sportas yra sportas. Noriu pasakyti didelį ačiū už nuostabų palaikymą visiems mūsų fanams čia, Belgrade, Lietuvoje ir visame pasaulyje! Ačiū! Mūsų kovą dar nesibaigė!“ – po akistatos savo „Facebook“ tinkle sirgaliams dėkojo Paulius Valinskas.

„Žalgiris“ nuo pat rungtynių pradžios strigo varžovų gynyboje ir trečiajame kėlinyje atsiliko 13 taškų skirtumu, tačiau tuomet surengė atkarpą 11:0 ir priartėjo iki dviejų taškų.

Visgi lemiamu metu geriau atrodė „Fenerbahce“, o žalgiriečiai apmaudžiai strigo, darė klaidas bei turėjo pripažinti Bobby Dixono vedamos Turkijos ekipos pranašumą.

„Jau prieš rungtynes kalbėjome, kad turime žaisti iki galo. Rungtynių pabaigoje galbūt nepavyko sužaisti iš to didelio noro – atsilikinėjome, visi norėjome kaip įmanoma greičiau pelnyti taškus ir išlyginti rezultatą. Dėl to viskas taip ir susiklostė“, – apie lemiamas susitikimo akimirkas kalbėjo kapitonas.

Kovoje dėl trečiosios vietos Kauno ekipa susikaus su Maskvos CSKA ir Madrido „Real“ poros nugalėtoja

„Dėl trečiosios vietos atiduosime visas jėgas. Finalinis ketvertas dar nesibaigė – atvažiavome čia kautis, tai ir darysime“, – teigė P.Jankūnas.

Puolėjas rungtynėse per 20 minučių surinko 4 taškus (1/4 dvit., 0/1 trit., 2/2 baudos), sugriebė 4 kamuolius, blokavo metimą, kartą suklydo, dukart prasižengė, išprovokavo pražangą bei surinko 4 naudingumo balus.

Komentarai

  1. Ro

    Jankūnas sako – labai smagu žaisti tokioje atmosferoje
    Tai, kad matėsi jog net žaisti nenorėjot, o tik, kad nuo pat pirmų min kuo greičiau rungtynės pasibaigtu.
    Dabar pažiūrėsim ar su cska žaisit, ar vėl nuo pat pirmų min žiūrėsit į laikrodį ir lauksit pabaigos.
    Didelė pagarba treneriui ir užuojauta sirgaliams.

  2. efg

    Pasakysiu taip, jaigu pagal tokį žaidimą netyčia būtumėte nugalėja tuomt tos pergalės būtumete neverti.
    Kas jau kas tai Jankūnas tai tikrai.

  3. x

    Ko cia stumiat, akivaizdziai mates, kad labai jaudinosi ir neatlaike itampos. Is to ir toks zaidimas gavos. Dar prisidejo aisku fenerio superine gynyba, bet pagrinde tai jaudulys viska gadino, ypac rungtyniu pradzioj ir gale kai laisvi pramete tritaskius udrichas ir micicius

  4. Matesi

    jau visa sezoną kad jus abu nesveiki,bet kad taip stipriai neįtariau