Š.Jasikevičius: „Jaučiame, kad padarėme žmones laimingus ir tai yra svarbiausia“ 5

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ iš Belgrado (Serbija)

Šarūnas Jasikevičius padėkojo sirgaliams, apsigręžė ir giliai atsiduso. Eurolygos sezonas baigtas pergale.

Mūšyje dėl trečiosios vietos Kauno „Žalgiris“ dar trečiajame kėlinyje prieš Maskvos CSKA pirmavo 24 taškų persvara, tačiau visa tai iššvaistė ir dvikovos pabaigoje CSKA du kartus galėjo rezultatą persverti. Metimai abu kartus skriejo pro šalį, įskaitant paskutinį Antono Semionovo šūvį per visą aikštę.

„Aišku, buvo baimės, – po dvikovos prisipažino Š.Jasikevičius. – Paskutinę atkarpą žaidėme katastrofiškai. Penkias minutes pasimetėme prieš spaudimą, sprendimai buvo labai blogi. Tikrai buvome arti prisidaryti bėdų. Bet apskritai šiandien geresnė komanda nugalėjo.“

„Žalgiris“ mačą savo naudai perlaužė trečiajame kėlinyje, kurio pradžioje CSKA prametė 8 metimus iš eilės, tuo metu kauniečiai realizavo 7 iš 11 ir nutolo 60:39. Vėliau jų persvara buvo šoktelėjusi iki 65:41.

„Pirma pusė labai nebloga, išskyrus kelias detales, kurios mus labai nubaudė, – sakė Š.Jasikevičius. –Trečias kėlinys buvo kosmosas, kažkokia fantastika, viską pataikėme, visur su kamuoliu ėjome protingai, gerai gynėmės. Jautėsi, kad absoliučiai dominavome prieš vieną iš geriausių Europos komandų. Bet anksti patikėjome pergale ir praradome koncentraciją. Taip įvyko jau daug kartų. Visą laiką apie tai šnekame, kad esame jauna komanda ir tokių dalykų atsitinka. Pagal žaidimą turėjome laimėti ramiau.“

„Fantastinės emocijos, – pridėjo Šaras. – Jaučiamės, kad atlikome gerą darbą, jaučiame, kad padarėme žmones laimingus ir tai yra svarbiausia.“

– Treneri, po pusfinalio sakėte, kad komanda turi apsitrinti tokioje atmosferoje. Ar apšilus kojas šiandien buvo lengviau?
– Galvoju, kad lengviau ir buvo lengviau galimybių surasti, kur eiti su kamuolių. „Fenerbahce“ yra didesnė komanda ir tikrai sunku prieš juos surasti silpnų vietų. Čia buvo lengviau. Ir žaidėjai buvo ramesni. Deja, visa tai reikia praeiti.

– Apibendrinkite visą kelionę iki Eurolygos finalo ketverto ir trečiosios vietos. Ką tai reiškia jums ir „Žalgiriui“?
– Atrodo, kad prabėgo kaip pora savaičių. Eurolygoje taip greitai viskas vyksta, daug rungtynių, kelionės. Pasižiūri ir iki sezono pabaigos liko tik mėnuo. Viskas vyksta labai greitai. Tikrai malonu, kad žaidėjai eina į priekį, malonu, kad jie tampa geresniais žaidėjais. Europa apie juos jau žino.

– Europa apie šį „Žalgirio“ žygį kalba kaip apie Pelenės istoriją. Ką reikia padaryti, kad ji nebūtų vienkartinė?
– Reikia panašiai ir dirbti. Klubas yra sustatytas nuostabiai. Mano manymu, viena geriausių vietų dirbti, žaidėjai čia patys nori važiuoti žaisti. Aišku, dabar žaidėjai visoje Europoje žino, kad čia viskas bus daroma aukščiausiu lygiu ir bandysime kovoti dėl visko. Čia dideli žingsniai į priekį visiems žaidėjams, treneriams, fanams, organizacijai, prezidentui. Visiems.

– Ką galite pasakyti apie fanų palaikymą?
– Jie girdėjosi. Jie girdėjosi ir prieš „Fenerbahce“, kai buvo žymiai mažiau, jie girdėjosi ir šiandien. Aišku, aš norėčiau, kad „Žalgirio“ fanai visada palaikytų komandą, o ne tik tada, kai einame į finalo ketvertą. Dabar tokios gražios emocijos. Tikrieji fanai pasirodo tada, kai komandai sekasi blogiausiai. Galvoju, kad „Žalgirio“ fanai šitoje situacijoje yra visai neblogi.

Komentarai

  1. aciu

    Sarai !

  2. Jurgis

    Aciu! Atsitiko dalykai, kuriu nesvajojom. Buti trecia komanda Europoje su tokiu biudzetu ir tarp tokiu gigantu tiesiog fantastika.

  3. Darius

    Priminsiu, kad eurolygos ekspertai mums prognozavo 15 vieta. Iskovota 3 ! Ir kiek nuostabiu pergaliu buvo.

  4. ok

    but we lost to fene of Davis he was a break of the team in first quarter no defense no ofence we u dont sell davis and bilbao star Kavaliauskas and instead of this 2 amateurs buy 1 like Higins pLsted

  5. kaunas

    sarai pasilik reikia paimt eurolyga