Į Maskvą „Žalgiris“ išvyko be traumuoto P.Jankūno (Š.Jasikevičiaus komentaras) 0

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ antradienį Maskvą išskrido be Pauliaus Jankūno. Kapitonas dėl pirmadienį treniruotėje patirtos dubens raumens traumos iš rikiuotės iškrito kelioms savaitėms.

Tai reiškia, kad jis praleis abejas šios savaitės Eurolygos rungtynes su CSKA išvykoje ir Maskvos srities „Chimki“ namuose ir kitos savaitės dvikovą „Žalgirio“ arenoje su Milano „AX Armani“.

Tai bus daugiausia, kiek P.Jankūnas praleis per pastaruosius penkis sezonus. Per ketverius metus prieš tai jis iš 113 rungtynių Eurolygoje buvo sužaidęs 112.

Į Maskvą kaip dvyliktas žaidėjas išskrido Rokas Jokubaitis. Tiesa, iš jo daug pagalbos nesitikima. „Jis apžiūrinės Maskvą“, – prieš skrydį į Maskvą juokavo treneris Šarūnas Jasikevičius.

Su „Žalgiriu“ keliauja savaitgalį „Betsafe–LKL“ rungtynes dėl kirkšnies skausmų praleidęs Nate‘as Woltersas. Teigiama, kad jis jau jaučiasi geriau.

CSKA šį sezoną iškovojo visas 7 pergales ir kartu su Madrido „Real“ vienintelės Eurolygoje žygiuoja be pralaimėjimų.

„Elitinė komanda, kuri kiekvienais metais pretenduoja į čempionų titulą. Aišku, bus labai sunku, tačiau reikia eiti ir kovoti, daryti savo žaidimo planą ir kuo ilgiau kibti į rungtynes“, – apie varžovą sakė Šarūnas Jasikevičius.

– CSKA po praėjusio sezono labai mažai pasikeitė. Ką davė komandos naujokas Alecas Petersas ir Danielis Hackettas?
– A.Petersas dar labiau praplečia žaidimą. Ketvirtos pozicijos žaidėjai yra daugiau mažiau tokio paties stiliaus. D.Hackettas yra antras įžaidėjas, kuris yra skirtingas nei Sergio Rodriguezas, yra atletiškesnis, gali centruoti. Skirtingas įžaidėjas.

– Ar žemi vidurio puolėjai yra silpnoji CSKA vieta?
– CSKA laikosi ant gynėjų, kurių liniją yra stipriausia Europoje kartu su „Real“. Ta aukštaūgių linija yra padaryta tokia, kad ji išplėstų žaidimą ir nemaišytų gynėjams.

– Ką manote apie tai, kad CSKA eilę metų neturi aukšto vidurio puolėjo ir dėl to kartais nukenčia?
– Galvoju, kad tai yra skirtingos trenerių vizijos ir tiek.

– Praėjusią savaitę Kevinas Pangosas turėjo patarimų apie jus „Barcelonai“, o ar jums Leo Westermannas gali kažką padėti patarimais apie CSKA?
– Nėra ką daug tartis, nes derinių pavadinimai liko tie patys, praktiškai žaidžia identišką krepšinį, kaip ir praėjusiais metais.

Komentarai