Jaunimo vedamas „Žalgiris“ sporto halėje sutriuškino prieniškius 12

2018-uosius metus legendinėje Kauno sporto halėje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai palydėjo didžiausia sezono pergale. Sekmadienį žalgiriečiai nugalėjo Prienų „Skycop“ komandą 93:48 (23:11, 21:14, 31:14, 18:9).

Rungtynių pradžioje svečius baudė dvitaškį su pražanga realizavęs ir vėliau tritaškį pataikęs Aaronas White‘as, prie baudų metimų linijos stojo Brandonas Daviesas ir pirmą kartą į startinį penketą patekęs jaunasis Lukas Uleckas – 10:3. B.Davieso nestabdė net ir varžovų pražangos, dėjimu lanko tvirtumą tikrino Edgaras Ulanovas, o atstumą iki 21:8 augino L.Uleckas. Per likusį ketvirčio laiką baudas sumetė Laurynas Birutis, bet tolimu šūviu paskutinį žodį tarė prieniškiai – 23:13.

Antrajame kėlinyje suveikė jaunųjų Roko Jokubaičio ir L.Biručio tandemas, tačiau puolime vis laisviau besijautusių svečių įsidrąsinimas nežavėjo pasitarimą sušaukusio Šarūno Jasikevičiaus – 26:16. Tikrai ne komplimentų išklausę žalgiriečiai iškart susitvarkė reikalus gynyboje, pasižymėjo R.Jokubaitis, o penki paeiliui A.White‘o taškai nustatė naują rekordinės persvaros ribą – 33:16. Savo ūgio pranašumą išnaudojo L.Birutis, fantastišką dėjimą pademonstravo Derricko Waltono puikaus perdavimo sulaukęs B.Daviesas, tolimą šūvį paleido gražius skaičius 40:20 švieslentėje užfiksavęs E.Ulanovas. Prieš pat didžiąją pertrauką trečią kartą iš toli pataikė A.White‘as, o ilsėtis Lietuvos čempionai keliavo pateikę rimtą paraišką į pergalę – 44:25.

Kol puolime be priekaištų žaidė B.Daviesas ir A.White‘as, gynyboje atidirbo įspūdingai Martyno Gecevičiaus metimą nupūtęs L.Uleckas – 50:27. Į dar gilesnę duobę prieniškius stūmė iš vidutinio nuotolio pataikę D.Waltonas ir B.Daviesas bei iš toli iššovę jaunieji žalgiriečiai L.Uleckas ir R.Jokubaitis – 60:32. Kėlinukui įpusėjus nuo jaunųjų kolegų neatsiliko Artūras Milaknis, galingą pasirodymą tęsė B.Daviesas, greitajame puolime pasižymėjo Thomasas Walkupas, o atotrūkį iki 71:37 augino L.Birutis. Ketvirčio pabaigoje septintąjį tašką rinko R.Jokubaitis, ledus pralaužė ir jaunasis Erikas Venskus – 75:39.

Ketvirtasis kėlinys startavo L.Ulecko tolimu šūviu, baudos aikštelėje karaliavo L.Birutis – 80:39. Mačo baigčiai nebekėlus abejonių statistiką pasigerino R.Jokubaitis, dar vieną tolimą bombą paleido L.Uleckas – 86:43. Didžiausią sezono pergalę rezultatu 93:48 įtvirtino pražangos nesustabdytas D.Waltonas ir tašką 2018-uosiuose metuose padėjęs E.Venskus.

„Žalgiris“: B.Daviesas 17 (5/7 dvit.), A.White‘as 16 (3/5 trit.), L.Birutis 13 (8 atk. kam.), L.Uleckas 13 (3/5 trit., 5 atk. kam.), R.Jokubaitis 9 (5 rez. perd.), D.Waltonas 8 (7 atk. kam., 7 rez. perd.), E.Venskus 6, E.Ulanovas 5 (5 atk. kam.), T.Walkupas 3 (6 atk. kam.).

„Skycop“: V.Lipkevičius 12, M.Bruesewitzas 9 (3/7 trit., 2 per. kam.), M.Gecevičius 8, O.Varanauskas 8 (5 rez. perd.).

Komentarai

  1. krepsinis.net

    pirmas eurolygos reguliaraus sezono ratas anadolu efes renesansas panathinaikos sunkumai ir zalgirio pozicijos

  2. Petras

    Sveiki! Sveikinu Zalgiri ir visus gerbejus su Naujaisiais Metais! Linkiu sveikatos,be traumu ir pergalingu metu.Bukite vieninga komanda,o mes jus mylesime ir palaikysime nepaisant blogesniu rungtyniu.As myliu Zalgiri!

  3. vaidas

    Sveikinu Zalgiri ir visus gerbejus su Naujaisiais Metais! Linkiu sveikatos,be traumu ir ir daug pergaliu

  4. 709

    Visus su artejanciais!!! O dabar varau i hale palaikyt komandos ir dziaugsme ir varge.

  5. 2018

    Situos metus iskentejom isgyvenom 2019 naujus metus reikia pradet su optimizmu sveiku zaideju

  6. 709

    Visus su pergalinga metu pabaiga!!!

  7. Darius

    Idomu buvo paziureti sias rungtynes, nes zaista be 5 pagrindiniu zaideju, is kuriu galima ir starto penketa suformuoti. Uztai sansa gavo jaunimas ir man asmeniskai patiko Ulecko zaidimas, o nepatiko vienintelis Ulanovas. Kiti jau ji vadina Ulavonu. Nezinau kas jam pasidare, po savaites prasides antras Eurolygos ratas ir turime daug traumuotu, todel sunku matyti toki prasta Ulanova, kai zinai, kad jis potencialo tai turi daug. Metas butu pasitempti.

  8. traumu virusas juodas

    be penkiu zaideju zalgiris isliejo pykti ant prienu

  9. traumu virusas juodas

    grigonis susizeide kirksni woltersui atsinaujino trauma bande apsilinet ir pajuto skausmus

  10. 2019 kaunas

    dabar visokios mintis sukasi kaip cia bus su cska ir visa sudetinga sausi tom traumos nesibaigenciom

  11. delfi

    naujuju pradzia – itin itempta traumu isretintam zalgiriui savaite zais kas dvi dienas

  12. nesuprantu

    kodel niekas nepastebit walkupo degradavimo, specialiai stebejau su cop, jis jau visiskai nustojo ziureti i lanka, o be to gynyboj pastoviai grybauja, metimai tai plytos, pastoviai stabdo zaidima