Š.Jasikevičius apie traumuotus žalgiriečius: „Kiekvienas žaidėjas yra labai svarbus“ 3

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ dvikovoje su Maskvos CSKA turėtų sulaukti po traumų sugrįžtančių krepšininkų. Nate‘as Woltersas, Marius Grigonis, Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas pradėjo treniruotis arba tai darys šiandien ir, jei nenutiks nieko netikėto, išbėgs į aikštę rytojaus mače.

„Nate‘as (Woltersas) vakar treniravosi, turėtų žaisti, Marius (Grigonis) treniravosi, turėtų žaisti. Paulius (Jankūnas) dalį treniruotės padarė, šiandien komplikacijų nėra, dar šiandien treniruosis. Antanas (Kavaliauskas) bandys šiandien judėti. Nežinau, ar tai bus kažkokie rezultatai rytojaus rungtynėms, ar žiūrint ateičiai, – prieš ketvirtadienio vakarinę treniruotę sakė Šarūnas Jasikevičius. – Gyvename po vieną dieną, kiekvieną dieną darome daugiau tyrimų, bandome išsiaiškinti ir kažkaip reaguoti į situaciją.“

„Leo greičiausiai neišbėgs į aikštelę“, – šypsodamasis pridėjo treneris.

„Žalgiris“ paskutines 2018 metų rungtynes – dvikovą su Prienų „Skycop“ – žaidė be penkių traumuotų žaidėjų. Leo Westermannas dėl menisko traumos iškrito iki maždaug vasario vidurio, o kiti krepšininkai gydėsi smulkesnius sužeidimus.

N.Woltersas dar juto čiurnos traumos padarinius, M.Grigonis ir P.Jankūnas – kirkšnies skausmus, o A.Kavaliauskas pasitempęs pilvo raumenį.

P.Jankūnui su A.Kavaliausku vakar buvo atlikti tyrimai ir gydytojai leido jiems pradėti sportuoti.

„Buvo duota žalia šviesa bandyti (treniruotis), – sakė Š.Jasikevičius. – Konkretumo 100 proc. neturime. Bandys (treniruotis), galbūt net eis žaisti ir matysime, kokia situacija. Kas galės padėti, tie bandys padėti ir tai yra svarbiausia.“

Pirmąsias šių komandų tarpusavio rungtynes Maskvoje „Žalgiris“ pralaimėjo po pratęsimo 97:99. Tada nesulaikomai žaidęs  Sergio Rodriguezas pelnė 24 taškus, pataikydamas 6 tritaškius. 23 taškus pridėjo Cory Higginsas.

„Žalgiryje“ geriausias sezono rungtynes sužaidė A.Kavaliauskas, kuris pelnė 19 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus.

Nors kol kas neaišku, ar A.Kavaliauskas galės išbėgti į aikštę, Š.Jasikevičius sako, kad žaidžiant su tokiu varžovu Antanas būtų itin naudingas.

„Žalgiris“ nėra super komanda, kurioje gali iš rotacijos išimti kelis žaidėjus ir nieko nepajausti, – sakė Š.Jasikevičius. – Mes jau tokie esame, kaip ir dauguma komandų. Kiekvienas žaidėjas yra labai svarbus. Žinant jų gynybą, kai kiekvienas keičiasi nuo pirmo iki penkto, Antanas tai puikiai išnaudoja. Per tuos metus daug rungtynių buvo gerai sužaidęs prieš tokio tipo komandas.“

Po pralaimėjimo Maskvoje Š.Jasikevičius turėjo priekaištų dėl to, kad jo auklėtiniai leido varžovams veržtis į dešinę pusę, nors tai buvo itin akcentuota. Nuo tos dvikovos prabėgus pusantro mėnesio, dabar treneris nebėra toks kategoriškas.

„Visa Europa žino, kad jie, kaip ir „Olympiacos“, eina į dešinę ranką, bet niekas jų nesustabdo. Čia ir yra aukštų žaidėjų meistriškumas. Atrodo, žinai, ką darys, bet vis tiek negali sustabdyti. Taip jau yra, stengsimės“, – sakė Š.Jasikevičius.

„Tai yra komanda, kuri primeta varžovams aibę taškų, – apie CSKA tęsė „Žalgirio“ treneris. – Tie patys akcentai – reikia būtinai numušti jų skaičius. 80 taškų per rungtynes yra mūsų užduotis ir su ja nesusitvarkius mes pralaimime. O dabar dar iškritus daug žaidėjų reikia gintis dar geriau, nes negalime užpulti, kaip galime turėdami visus. Gynyba, lengvi taškai, kuo ilgiau laikytis rungtynės – tai akcentai.“

CSKA, Eurolygos turnyrinėje lentelėje užimanti trečiąją vietą, per pastaruosius septynis turus patyrė keturias nesėkmes, visas jas – svečių arenose.

Į rytojaus mačą visi bilietai buvo išparduoti dar prieš keturias savaites.

Komentarai

  1. eurolyga

    nuva chimkai supeciojo gran canaria tai ziurau dabar pikta visiems del atiduoto tasko dee bostas 20 tasku

  2. delfi

    rimtis ir ypatingas susikaupimas ar zalgiris sugebes ivaryti dar viena raksti cska klubui klaustukas

  3. kaunas

    pergale bus musu hey hey