Š.Jasikevičius: „R.Kurtinaitis į „Chimki“ žaidimą įnešė naujovių“ 7

Krepsinis.net inf.

Kauno „Žalgiris“ išvyko į Rusiją, kur ketvirtadienį Eurolygos 21-ojo turo mače susigrums su Maskvos srities „Chimki“ komanda.

Prie Rusijos klubo vairo grįžo Rimas Kurtinaitis, tačiau sugrįžimas buvo pažymėtas skaudžia nesėkme – praėjusią savaitę „Chimki“ krepšininkai išbarstė triuškinamą pranašumą ir nusileido Miuncheno „Bayern“ komandai. Savo ruožtu žalgiriečiai sieks atsitiesti po pralaimėjimo, kuris buvo patirtas Milane.

„Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius spėjo, jog artimiausiose rungtynėse turėtų dominuoti gynyba ir atkreipė dėmesį į tai, kad R.Kurtinaitis įnešė naujovių į Rusijos komandos žaidimą.

„Yra kai kurių detalių, kažkiek pakeista gynybos sistema, stengiamasi žaisti agresyviau „du prieš du“ situacijose ir bandoma žaisti truputį greičiau. Yra įvesta naujų derinių ir senų Kurtinaičio derinių. Gal po dviejų dienų po rungtynių su Saratovo „Avtodor“ bus dar kažkas įvesta. Nereikia tikėtis gražių rungtynių. Jaučiasi, kad „Chimki“ neturi Švedo, mes neturime kai kurių žaidėjų. Manau, kad bus rungtynės su gana žemu taškų skaičiumi ir jos nelabai bus gražios. Šiam laikotarpiui mums svarbiausia yra iškovoti pergalę, o ne žaisti gražų krepšinį“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

Kauno klubo vyr. treneris atskleidė, jog dėl traumos jau kurį nerungtyniaujantis Antanas Kavaliauskas gali pasirodyti artimiausiame mače – patyręs aukštaūgis keliauja su komanda į Rusiją.

„Antanas Kavaliauskas vakar treniravosi, atliko dalį treniruotės. Tikėsimės, kad šį vakarą dar pasitreniruos ir paskui žiūrėsime, kiek jis gali padėti. Su Nate‘u Woltersu viskas gerai, jis jaučiasi geriau. Brandonas Daviesas vakar treniravosi – bandys žaisti“ , – situaciją apibendrino krepšinio specialistas.

„Chimki“ klubas neseniai atsisveikino su strategu Georgiosu Bartzoku ir verčiasi be dviejų traumuotų žaidėjų – Aleksejaus Švedo bei Anthony Gillo.

Komentarai

  1. Darius

    o man patiko buvęs jų treneris Bardzokas, tikrai geras treneris, už Kurtį geresnis, dėl savo komandos darantis viską 100 proc. Žalgiriui buvo labai sunku prieš Chimkus, o prisiminkime dar 1 dalyką, pernai Chimki laimėjo prieš CSKA ir turėjo eiti į top 4, bet eilinį kartą rungtynių pabaiga buvo suvelta taip, kad pergalę šventė CSKA. Atsimenat, teisėjai liepė peržaisti paskutinę Chimki ataką ? Ir antrą kartą Chimki nebeįmetė. Šita eurolyga yra farsas, čia turi laimėti dideli klubai, Žalgiriui pernai pavyko prasimušti, o šiemet bent 2 ar 3 rungtynes pralošėme būtent per teisėjus. Pvz rungtynes prieš CSKA Maskvoje, kai iš mūsų buvo nukirptas atakos laikas. Ką čia šnekėt… Na pažiūrėsime kas švęs pergalę.

  2. be Gillo

    na bus ir chimki nukraujave reik naudotis visais sansais zalgiriui

  3. ziuresim

    ar nebus teisejai palankus chimkam savo sprendimais situacijose

  4. zalgiris

    na bent dziugios naujienos del antano prisijungymo gryzo anksciau nei buvo tiketasi na bet norejosi leo jau geru ziniu kad ir sportuoja su barca gal jau zais ir bus komanda pilnos sudeties

  5. kurtinaitis

    tris valandas chimki zaidejus vaikes kurtinaitis zalgiris yra mano miesto komanda

  6. Kurtis

    Pades chimki langus uzkalt

  7. motiejunas

    zalgirio vadovas motiejunas mes galetume prisikviesti i kauna NBA kluba