Į „Žalgirio“ namų rungtynes plūsta moksleiviai iš visos Lietuvos 0

Jau vienuoliktus metus gyvuojantis projektas „Žalgiris – tavo mokykloje“ skatina mokyklas iš visos Lietuvos lankytis Kauno „Žalgirio“ namų rungtynėse, rinkti taškus, aistringai palaikyti žalgiriečius ir varžytis su kitomis mokyklomis dėl pagrindinio prizo – visos „Žalgirio“ krepšinio komandos vizito mokykloje.

„Arenoje niekam nerūpi, koks tavo vardas, iš kokio tu miesto, svarbiausia, kad esi žaliai-baltas ir tavo širdis plaka kartu su „Žalgiriu“. „Žalgirio“ arenoje kartu su tūkstantine minia gali rėkti, skanduoti, ploti, trypti, net apsikabinti su tau visai nepažįstamu žmogumi vien dėlto, kad Milas įmetė nerealų tritaškį, Brandonas priešininkui išrašė „superinį“ bloką, ar pamatei skrajojančio Aarono White‘o šou. O jeigu „Žalgiris“ laimėjo – kiekvienas jaučiasi, kad padėjo komandai laimėti“, – apie savo emocijas stebint varžybas arenoje pasakojo antroje projekto taškų lentelės vietoje esančios Lietuvos policijos mokyklos kursantas Karolis Rupeikis.

Štai projekto ambasadorė Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijoje Martyna Leonavičiūtė, tikino, jog ši iniciatyva stiprina bendruomeniškumą ir gerina mokinių tarpusavio santykius.

„Šis projektas ir išvykos motyvuoja moksleivius būti labiau atsakingais, moko vienybės, tampi didelės bendruomenės dalimi, kuri padeda žaidėjams iškovoti pergales, titulus, pagarbą, meilę, ugdo jaunąją sirgalių kartą“, – savo mintimis pasidalino „Žalgirio“ ambasadorė iš Kaišiadorių.

Karoliui ir Martynai antrino ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokinė Rugilė Čiginskaitė, teigianti, jog gyvai stebėti rungtynes kur kas įdomiau nei per televizijos ekraną.

„Arenoje atmosfera visiškai kitokia nei namuose žiūrint rungtynes, o tas jausmas būnant arenoje yra nerealus ir nepamirštamas. Taip pat labai smagu būti su tūkstančiais žmonių, kurių visų tikslas yra vienodas: padėti komandai laimėti rungtynes, o tada visi kartu arba džiaugiamės arba liūdime, bet kad ir kaip būtų visada mylime ir didžiuojamės Žalgiriu“, – teigė alytiškė.

Šiais metais projekte jau spėjo sudalyvauti net 41 mokykla iš Kauno, Kelmės, Kretingos, Ukmergės, Pakruojo, Telšių, Šilalės, Alytaus, Vilkaviškio, Punsko, Lazdijų, Marijampolės miestų ir rajonų.

Šiuo metu taškų rinkimo lenktynėse tvirtai lyderiauja Kelmės r. Kražių Žygimanto Liauksmino gimnazija, o jiems ant kulnų mina jau minėta Lietuvos Policijos mokykla (LPM). Daugiau informacijos apie dalyvius.

Šio sezono projekto nugalėtojas bus žinomas jau visai netrukus – gegužės mėnesį sužinosime, kurioje mokykloje „Žalgirio“ krepšininkai svečiuosis šį kartą.

Kitą sezoną projekte „Žalgiris – tavo mokykloje“ norinčios dalyvauti mokyklos gali registruotis el. paštu uzsakymai@zalgiris.lt.

Komentarai