Rungtynes kontroliavę žalgiriečiai įveikė „Bayern“ krepšininkus 17

Ketvirtadienį namuose žaidęs Kauno „Žalgiris“ Eurolygos 26-ojo turo rungtynėse 85:79 (22:20, 26:15, 21:18, 16:26) revanšavosi Miuncheno „Bayern“ komandai už pralaimėjimą keturių taškų skirtumu pirmoje akistatoje.

Įtampos ir daugiau nei trijų minučių tylos pančius nuėmė vienas pats ledus laužęs Brandonas Daviesas – 6:7. Aukštaūgio įkvėpti komandos draugai Aaronas White‘as ir Marius Grigonis įvykdė dvi vagystes vieną po kitos, kurios kauniečiams jau leido pirmauti 11:7. Tuomet pirmą „Žalgirio“ tritaškį smeigė Leo Westermannas, tiksliai situaciją įvertino M.Grigonis ir Artūras Milaknis – 18:15. Spragą po varžovų krepšiu atrado Thomasas Walkupas, o pirmąjį kėlinį laimėti 22:20 leido baudas sumetęs Deonas Thompsonas.

Antrajame kėlinyje komandos draugą pasaugojo antrą progą susikūręs D.Thompsonas, iš tolimos distancijos driokstelėjo A.Milaknis – 27:22. Puikų D.Thompsono perdavimą dvitaškiu su pražanga pavertė A.White‘as, persvarą iki 32:25 didino M.Grigonio reidas. Tolimam šūviui išvestas A.Milaknis išnaudojo dar vieną šansą, o iš vidutinio nuotolio neklydęs B.Daviesas čia pat dar ir drebino dėjimų krepšio konstrukcijas, pataikė dvitaškį bei, pelnęs šešis taškus paeiliui, išaugino pranašumą iki dviženklės ribos – 41:31. Po pasitarimo visiškai be priežiūros prie trijų taškų linijos paliktą M.Grigonį pastebėjo T.Walkupas, gražų suktuką dėjimu įtvirtino baudos aikštelėje dominavęs B.Daviesas – 46:33. Užsikūręs B.Daviesas per likusią minutę surengė dar vieną fantastišką epizodą, po kurio žalgiriečiai ilsėtis keliavo pirmaudami 48:35.




Po didžiosios pertraukos atstumą iki 55:37 augino M.Grigonis, nuostabų B.Davieso perdavimą gavęs E.Ulanovas bei iš toli iššovęs L.Westermannas. Ir taip gerus komandos draugų metimus užtvirtino ranką kyštelėjęs B.Daviesas, penkis taškus rinko savo žodį taręs T.Walkupas – 64:46. A.White‘o perdavimo sulaukęs Nate‘as Woltersas pelnė pirmuosius taškus, gynyboje visus varžovų bandymus į šipulius daužė D.Thompsonas (66:49). Prieš ketvirtąjį kėlinį geras nuotaikas „Žalgirio“ arenoje išlaikė net pagalvoti apie šturmą svečiams tolimu dūriu neleidęs L.Westermannas – 69:53.

Ketvirtajame kėlinyje iš toli tikslus buvo T.Walkupas, tačiau Vokietijos čempionai ginklų nesudėjo – 72:59. Laikui sparčiai senkant baudų mesti stojo M.Grigonis, tritaškio po driblingo įsmeigė rekordinį pranašumą 77:59 sugrąžinęs L.Westermannas. Tiesa, tuomet svečiai surengė savo šturmą ir gana staigiai priartėjo iki vienaženklės ribos (77:68). Emociškai svarbų tritaškį driokstelėjo E.Ulanovas, provokavęs atsakomąją „Bayern“ trenerių štabo minutės pertraukėlę – 80:68. Nors po jos varžovams vėl vilties įkvėpė taiklus tritaškis, nieko nelaukęs dar kartą iš toli pasižymėjo E.Ulanovas – 83:71. Visgi, patyrę svečiai pelnė septynis taškus be atsako ir likus 17 sekundžių atkūrė intrigą (83:78). Likusius klausimus ramiai išsprendė šaltakraujiškai baudas sumetęs ir pergalę 85:79 reikiamu taškų skirtumu įtvirtinęs M.Grigonis.

„Žalgiris“: M.Grigonis 18, B.Daviesas 16 (7/12 dvit.), L.Westermannas 12 (4/6 trit., 5 atk. kam., 4 rez. perd.), T.Walkupas 10, E.Ulanovas 10, A.Milaknis 8 (3 per. kam.), A.White‘as 5 (5 atk. kam.), D.Thompsonas 4, N.Woltersas 2.

„Bayern“: N.Dedovičius 17 (3/5 trit., 5 atk. kam.), V.Lučičius 10, D.Williamsas 10, D.Bookeris 10 (5/5 dvit.).

Komentarai

  1. laikas pergalems

    reike zutbut pergales bei nutraukti nesekmiu serija pries bayern

  2. Linas

    ziurekite per cia https://bit.ly/2VTB52y

  3. sirgaliu istikymibe

    Fantastika nors ne 8 tuke bet sugebam uzpildyt arena palaikyt iki galo karstai

  4. super galia

    Su tapacia energyja ryztu svarbu daugiau laisves puolime toliau su gera gynyba ziuresim kaip seksis siendien walkupui

  5. 709

    Su pergale!!! Turim tarpusavio pranasuma pries Bavarus!!!

  6. Darius

    Su pergale visus Zalgirio sirgalius ! Siaip ne taip, kaip daznai si sezona, i vienus vartus vel prapyle 4 kelini, bet iskovojom pergale reikiamu tasku skirtumu. 4 kelinys nepatiko ir ji norisi kuo greiciau uzmirsti, bet taip zaisti ateity negalima. Tikiuosi, kad komandoje padarys is to isvadas. Kas dar, keistai atrodo Zalgirio sudetis, anksciau zaide 3 legionieriai ir atrode,kad ju nemazai, o dabar zaidzia tik 3 lietuviai, kas man yra katastrofiskai mazai. Baisu. Labai norisi matyti daugiau zaidzianciu vietiniu.
    Bet kas liecia zaidima, smagu matyti greitesnes atakas, taip pat daugiau tritaskiu. Ir prasau, daug mete ir kas antras ikrito. O atejo 4 kelinys ir vel gimde kaip iprate si sezona, turint persvara 18 tasku prarado laisvuma zaidime, pradejo tempti guma ir vos neprisizaide. Gerai, kad pirma puse blogai zaides Ulanovas po pertraukos patrauke ir Grigonis nesuskydo.

  7. kaunas

    Dziugu kotiek komentaru mazai

  8. zalgiris

    Na pastebejot kad vel ismetem daug tritaskiu antra savaite vel 11 tritaskiu kurie dabar palengvina o cia buvo kalba kad mazai meta

  9. zalgiris

    Nemanau kad tempe guma pritruko galbut kazkur kazko perskubejimo klaidu bet ciaip viskas gerai i gera

  10. saras

    Pergalingus irankius atrades jasikevicius patenkintas reikia toliau tai testi

  11. kabinames

    Del geresniu vietu sulaukem palankiu rezultatu kita savaite laimedami pries maccabi aplenkem aisku ir bayern pao pralaimejimu

  12. To Darius

    69 : 53 po 3kel. 16 tasku. Neperdek visur. Norisi lietuviu..

  13. Su pergale! ?

    Šaunuoliai visi! Taip ir toliau, vyrai!

  14. Darius

    Parasiau, kad 4 kel turejom 18 tasku persvara, bet atejo kazkoks neissipagiriojes ir pataise, kad 16. Jei taip labai netiki, perskaityk straipsni, 4 kel buvo 77:59, kas yra 18 tasku.

  15. su

    pergale zali! Pergale yra pergale , dar ir su reikiamu tasku kiekiu , neverta gincytis del smulkmenu , zaidimas po truputi gereja , o lietuviai kol kas traumuoti , kai pasveiks bus ir ju

  16. Darius

    Pasveikę kai kurie pakabins sportbačius ant vinies arba jei liks, toliau merdės veterano gyvenimą. Reikia imti Giedraitį

  17. 15min

    LKL bosas apie lietuvos cempionata be zalgirio kodel gi ne ? visai nepergyvenu