„Dzūkijos“ barjerą įveikęs „Žalgiris“ žengė į „Betsafe–LKL“ pusfinalį 10

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir antrąsias „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynes laimėjo 19 taškų skirtumu. Ketvirtadienį išvykoje kauniečiai nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ komandą 81:62 (15:20, 20:15, 24:11, 22:16), laimėjo seriją 2-0 ir pateko į pusfinalį.

Pirmajame kėlinyje žalgiriečiai dažniau buvo besivejančių vaidmenyje. Deonas Thompsonas ne tik atliko rezultatyvų perdavimą Edgaro Ulanovo tritaškiui, bet ir pats pelnė 4 taškus, taip lygindamas rezultatą 7:7. Trumpam komandą į priekį buvo išvedęs du tritaškius pataikęs Leo Westermannas (10:9 ir 15:14), tačiau per paskutines keturias kėlinio minutes taškus rinko tik „Dzūkijos“ krepšininkai – 15:20.

Antrąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo atkarpa 9:1, kurios metu taškus rinko Paulius Jankūnas, Nate‘as Woltersas, Thomasas Walkupas ir iš toli pataikęs Aaronas White‘as (24:21). „Dzūkijai“ vėl išsiveržus į priekį (24:26), įsižaidė E.Ulanovas, pelnęs net 10 taškų, tarp kurių įsiterpė tik Antano Kavaliausko baudos metimas. Visgi įgyti pranašumo kauniečiams nepavyko, nes šeiminkai prieš pat didžiąją pertrauką lygino rezultatą 35:35.

Trečiojo kėlinio pradžioje varžovų gynybą puikiai atakavo L.Westermanno ir A.White‘o duetas. Rezultatas 46:40 išsilaikė nepakitęs beveik 3 minutes, iki kol pirmuosius savo taškus rinko Brandonas Daviesas ir dėjimu krepšio konstrukciją drebino A.White‘as. Per paskutines 2 kėlinio minutes dar du tritaškius po Mariaus Grigonio perdavimų smeigė E.Ulanovas, vieną pridėjo A.White‘as ir „Žalgiris“ atsiplėšė 59:46.

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui pirmuosius savo taškus rinko Antanas Kavaliauskas ir po tritaškį įmetę Lukas Uleckas ir M.Grigonis (69:49). Prasiveržimais po krepšiu pasižyėjo T.Walkupas ir N.Woltersas (75:53), 4 baudas realizavo P.Jankūnas, o tašką ketvirtfinalio serijoje padėjo Roko Jokubaičio baudų metimai – 81:62.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 21 (5/10 trit.), A.White‘as 13 (3/5 trit., 5 atk. kam.), L.Westermannas 10, P.Jankūnas 8, D.Thompsonas 6, M.Grigonis 5 (5 rez. perd.), N.Woltersas 4, T.Walkupas 4 (5 rez. perd., 3 per. kam.), L.Uleckas 3, B.Daviesas 2, A.Kavaliauskas 2 (5 atk. kam.), R.Jokubaitis 2.

„Dzūkija“: K.Kanteris 18 (9 atk. kam.), E.Brownas 13, M.Jogėla 7 (5 rez. perd., 3 per. kam.), E.Dimša 7.




Komentarai

  1. 50

    ulanovas yra absoliuciai ne zalgirio lygio zaidejas.

  2. Fanas

    Bl… žaidimas tai klaikus. Čia tik Ulanovas ir Leo žaisti šiandien nori, kiti tik šiaip aikštėj ar kas ? Jankis, Kevalas, Voltersas klaikūs ir tragiški, Jankis pailsėjo nuo rungtynių ir vėl savo idiotizmus besisklaidant alkūnėmis pradėjo daryt. Gynybos nerasta, puolimas apgailėtinas, pataikymas dar šlykštesnis. kas jiems darosi, tai chrien žino. Atrodo lyg ir profai, nu bet jau aikštėj tai kaip iš kokio vaikų darželio sušikti cacos laksto.

  3. taigi

    Beje, šiandien prisiminiau: Žalgiris juk turi Donata Sabecki, kuris Vokietijoj per daug neišsiskirianciai žaidžia. Ka su juo kita sezona?

  4. Bl

    Fanai susirinko,beja su pergale???

  5. 709

    Visus fanus ir komanda su patekimu i pusfinali!

  6. Zalgiris

    Zalgiris kaip matom po pertraukos ijunge didesne pavara dazniausiai

  7. Zalgiris

    Kodel idomu tiek nedaug zaide davies 2 taskai

  8. Zalgiris

    Po pertraukos uzmete tritaskiais ulanono sou buvo geriausios runktynes ulanovo

  9. cia

    ne fanai, cia atmatos jo..aimat, aisku kad su pergale!

  10. kaunas

    zali cempionai ulanovas jega