Idealią antrąją mačo pusę sužaidę žalgiriečiai įveikė „Lietkabelį“ (VIDEO) 8

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nepralaimėjusių „Betsafe–LKL“ komandų dvikovoje pirmąjį pralaimėjimą 96:69 (22:27, 26:18, 25:10, 23:14) patirti privertė Panevėžio „Lietkabelio“ komandą.

Mačas prasidėjo be žvalgybos: arčiau krepšio sėkmingus epizodus rengė Edgaras Ulanovas ir Martinas Gebenas, septynis taškus pelnė žibėjęs Zachas LeDay, tad vos per tris minutes komandos fiksavo dviženklį rezultatyvumą – 11:11. Tuomet du tritaškius suleido buvęs žalgirietis Tomas Dimša, o jam vienu tolimu šūviu atsakė deficitą iki 15:17 mažinęs Marius Grigonis. Pražanga nesustabdė E.Ulanovo, gerą atkarpą sužaidė 5 taškus pelnęs Alexas Perezas, bet po pirmųjų dešimties minučių priekyje 22:27 buvo puikiai puolime rungtyniavę panevėžiečiai.

Antrą kėlinį taškais su pražanga pradėjo Nigelis Hayesas, iniciatyvos ėmėsi aikštėje pasirodęs komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 29:31. Jau trečią Z.LeDay rezultatyvų perdavimą tritaškiu pavertė Rokas Jokubaitis, rezultatą 34:34 lygino Thomasas Walkupas. Antroje ketvirčio pusėje tritaškį švystelėjęs Z.LeDay netrukus varžovą apsižaidė ir arčiau krepšio, pirmauti 42:38 leido tolimą dūrį smeigęs M.Grigonis. Prieš didžiąją pertrauką dar vieną tritaškį įskraidino M.Grigonis, o sėkmingu žaidimu pirmą rungtynių pusę uždarė A.Perezas – 48:45.

Trečiajame kėlinyje vadžias į savo rankas paėmė E.Ulanovas, kurio rezultatyvūs išpuoliai Lietuvos čempionams sukūrė jau dviženklę persvarą – 56:45. Perėmęs kamuolį jį naudingai panaudojo N.Hayesas, dviženklį atstumą išlaikyti padėjo E.Ulanovas (62:52). Savo žodį tarė Lukas Lekavičius ir P.Jankūnas, dar kartą nepaisydamas pražangos taškus rinko atstumą iki 69:54 auginęs E.Ulanovas. Dar labiau Lietuvos čempionai atitrūko ketvirčio pabaigoje, kuomet taškus rinkosi P.Jankūnas ir T.Walkupas – 73:55.

Iš toli pataikęs Z.LeDay taškais susilygino su E.Ulanovu, panevėžiečius į dar didesnę duobę 78:55 stūmė A.Perezas. Iš toli prisišaudė ir komandos kapitonas P.Jankūnas, intrigą šalin stūmė Jockas Landale‘as – 84:56. Po ilgos pertraukos pasižymėjo M.Gebenas, rezultatyvų puolimą palaikė J.Landale‘as ir A.Perezas – 90:66. Per likusias dvi minutes formalumus sutvarkė R.Jokubaitis, tritaškiu pergalingą mačą rezultatu 96:69 uždarė T.Walkupas.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 15 (2 per. kam.), Z.LeDay 15 (3/3 trit., 6 rez. perd., 2 per. kam.), A.Perezas 12, M.Grigonis 11 (3/3 trit.), P.Jankūnas 11, R.Jokubaitis 7, N.Hayesas 7 (3 per. kam.), T.Walkupas 6 (3 per. kam.), J.Landale‘as 5, M.Gebenas 4, L.Lekavičius 2, A.Milaknis 1 (2 per. kam.).

„Lietkabelis“: M.Sajus 17 (6/8 dvit., 5 atk. kam.), M.Valinskas 12 (5/5 dvit.), T.Dimša 9 (2/7 trit.).

Komentarai

  1. 709

    Su pergale ir grazia antra rungtyniu puse!

  2. zalgiris

    Na pirma puse visada sunkiau isivaziuot bet kaip saras sake po runktyniu su baskais isejo nesusikaupe ir gynyba prasta buvo

  3. zalgiris

    Kaip daugelis sako perez rodo atsigavimo zenklus bet aisku cia lkl o reikia eurolygoi rodyt kad gali kilt rodyt rodyklius dar perlaiko kamuoli ilgai dribljngu

  4. Pigūs gaidukas

    Selas Zjbs kad reklamuoja Dievo stambulskus checkius vabšė na nijo muštukas

  5. kaunas

    reikia milanui penktadieni gerai uzkraut

  6. ujo

    primenu kad vakar Milanas pakrovė Baskonijai, taip kad…ten yra pora gerų metikų kuriems nereikia sudaryti sąlygų mesti 3 taškus, bet meta per rankas.

  7. Koks milanas

    Pjauni unicaja

  8. zalgiris

    juokas ta milana sutvarkyt