„Rytą“ sutriuškinęs „Žalgiris“ neturėjo problemų Vilniuje (VIDEO) 19

Sekmadienį sostinėje savo pranašumą įrodęs Kauno „Žalgiris“ tapo vienintele pralaimėjimų nepatyrusia „Betsafe–LKL“ komanda. Žalgiriečiai nugalėjo Vilniaus „Rytą“ 88:70 (23:21, 27:13, 20:16, 18:20) ir į savo sąskaitą įsirašė šeštąją pergalę.

Be rungtynių išvakarėse traumą patyrusio Alexo Perezo mačą pradėję žalgiriečiai pirmųjų taškų sulaukė iš Luko Lekavičiaus, Edgaro Ulanovo ir Martino Gebeno (6:7). Tada 6 taškus iš eilės rinko Paulius Jankūnas, bet šeimininkai buvo dar rezultatyvesni – 12:17. Iš vidutinio nuotolio pataikė L.Lekavičius, puikų kamuolio judėjimą dėjimu pavertė Zachas LeDay, o Jocko Landale‘o ir Thomaso Walkupo taškai po perimtų kamuolių persvėrė rezultatą kauniečių naudai – 20:19. Kėlinio pabaigoje po T.Walkupo perdavimo tritaškį smeigė J.Landale‘as – 23:21.

Antrojo kėlinio pradžioje Nigelas Hayesas įdėjo į krepšį ir šovė iš toli – 28:23. Varžovams išlyginus rezultatą tas pats N.Hayesas įmetė paskutinę atakos sekundę, po krepšiu prasiveržė T.Walkupas, ataką „2+1“ užbaigė J.Landale‘as (35:29). T.Walkupas įmetė iš vidutinio nuotolio, o iš toli pataikęs ir dėjimu varžovą apdovanojęs J.Landale‘as pelnė 7 taškus iš eilės – 44:32. Kėlinį uždarė E.Ulanovo 4 baudų metimai ir N.Hayeso metimas su sirena – 50:34.

Po didžiosios pertraukos pirmuosius 3 taškus rinko Marius Grigonis, o po to 6 iš eilės pelnė N.Hayesas (59:44). Iš jų estafetę perėmė T.Walkupas, sumetęs baudas ir pataikęs iš toli, bei E.Ulanovas, trečiąjį kėlinį užbaigęs 6 taškais iš eilės – 70:50.

Ketvirtąjį kėlinį atidarė Karolio Lukošiūno tritaškis metimas. L.Lekavičius sukūrė progą M.Gebenui bei netrukus pasižymėjo pats. K.Lukošiūnas smeigė dar vieną tritaškį (80:57), perėmus kamuolį pasižymėjo Rokas Jokubaitis, o A.Milaknis tapo paskutiniuoju taškus pelniusiu žalgiriečiu. Rungtynes užbaigė M.Gebeno ir R.Jokubaičio taškai – 88:70.

„Žalgiris“: J.Landale‘as 15, N.Hayesas 15 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 12, T.Walkupas 11 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 6, L.Lekavičius 6, M.Gebenas 6, K.Lukošiūnas 6, R.Jokubaitis 5, M.Grigonis 3, Z.LeDay 2, A.Milaknis 1 (2 per. kam.).

„Rytas“: C.Bairstow 12, E.Bendžius 10, M.Blaževičius 10 (5 atk. kam.).

Komentarai

  1. zalgiris

    laimesim be problemu zali jega

  2. 709

    Su pergale! Malonu kad jaunimelis pazaide 4 kelinuka.

  3. zalia balta

    Perdaug nepersistengeme sustatem gynyba kieta puikios runktynes Landale’as Hayes

  4. zalia balta

    Na jaunimelis sunkiai jokubaicio klaidos na puikiai isnaudojo lukociunas sansa

  5. Perez trauma

    Kirksnis

  6. Darius

    Man idomu, koks butu buves skirtumas, jei Zalgiris butu zaides 100 % pajegumu ? Manau ne maziau 35 tasku.

  7. Petras

    Aciu uz grazia pergale!

  8. vaidas

    tikiuosi kad persas griz ant eurolygos runtyniu nes jau po biski gera forma igaves.

  9. vaidas

    tikiuosi kad peresas griz ant eurolygos runtyniu nes jau po biski gera forma igaves.

  10. zalgiris

    Laimejo ir be solydesnio Leday

  11. Perez trauma

    Matysis kaip kaip jausis antradienI treciadienI po kirksnies vel bus sunkiau

  12. Naujokai atsiskleidzia

    Pagauna ritma Ryta baudes Nigelas Hayesas nesistebI esu geras metikas

  13. Vycka

    jei būtų reikėję +30, nebūtų problemų, manau, kad su +40 tektų rimtai pasiruošti ir pavargti, bet turbūt įvykdytų

  14. Tačiau gavot

    per ausį..

  15. kas

    gavo asile , pasistumde ir viskas o vienas didvyris vaikus uzpuole, o tai gavom , atvaziuok i arena atspardysim tau uzpakali

  16. Atmintinė Žalgirio sirgaliams

    Jei norite nusifotografuoti – apsidairykite, kur esate.
    Jei matote kitos komandos fan zoną – negerai..Jei dar ir STOP juosta aptverta – visai blogai.O jei link jūsų artinasi tos komandos fanai – bėkite, arba gausite į kailį..

  17. pusk

    is cia drasuoli, jau rasiau buk vyras atvaziuok palaikyti savo plytu i arena

  18. Nebloga pamoka

    Žalgirio sirgaliai turi atsiminti – už vieną muštą – 10 nemuštų duoda. Jūs ką, galvojot nueisit paprovokuot prie Ryto fanzonos – ir gausit komplimentų ? :) Galit tik per ausį gaut, kas ne kuriems marozėliams ir atsitiko.

  19. taigi

    matosi kad mustas ir dar per galva