Reikiamu skirtumu atsirevanšavę žalgiriečiai nugalėjo „Chimki“ žvaigždyną (VIDEO) 21

Dvigubą Rusijos komandų išbandymą šią savaitę Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje 96:85 (29:15, 21:19, 14:24, 32:27) svarbioje kovoje parklupdę Maskvos srities „Chimki“ ekipą.

Jau per pirmas dvi mačo atakas svečius tritaškiais baudė pranašumą 6:0 sukūrę Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis. Iš vidutinio nuotolio metimus sumetė Thomasas Walkupas, Paulius Jankūnas ir A.Milaknis, kontakto nevengė artėti Rusijos milžinui neleidęs Jockas Landale‘as – 15:8. Dar kartą drąsiai krepšį atakavo T.Walkupas, tolimam metimui atsilaisvino ir saugų atstumą 20:12 palaikęs Zachas LeDay. Kėlinio pabaigoje savo indėlį nešė Lukas Lekavičius, o fortūnos šypsnio sulaukęs Nigelas Hayesas tritaškiu užbaigė 29:15 laimėtą pirmąją atkarpą.

Galingą žaidimą rodė Z.LeDay, kuris ne tik meistriškai išsilaikė ore po krepšiu, bet ir smeigė tolimą šūvį, o švieslentėje degė dviguba kauniečių persvara – 34:17. Antroje kėlinuko pusėje sudėtingą tritaškį paskutinę sekundę smeigė K.C. Riversas, ne daug nuo jo atsiliko varžovą prie trijų taškų linijos pašokdinęs bei atstumą iki 42:23 auginęs A.Milaknis. Po tritaškių liūties žiūrovai išvydo ir triuškinamą dėjimą, kurį Z.LeDay surengė nuostabiai situaciją įvertinęs L.Lekavičius, tačiau įsižaidę varžovai artėjo iki 44:32. Prieš poilsį iš skirtingų pusių reidus krepšio link atliko L.Lekavičius, leidęs pasiekti pusšimčio taškų ribą ir pirmauti 50:34.

Po didžiosios pertraukos tritaškius jau papylė „Chimki“ snaiperiai, vos per pusantros minutės surinkę 8 taškus bei nurėžę deficitą perpus – 50:42. Sunkiu komandai metu prabilo kapitonas Paulius Jankūnas, visą varžovų darbą niekais čia pat pavertė atstumą iki 56:42 staigiais metimais didinę E.Ulanovas ir L.Lekavičius. Toliau iš artimos distancijos neklydo L.Lekavičius, tritaškį iš krašto paleido ramybės įkvėpęs A.Milaknis – 61:45. Tiesa, netrukus ta ramybė virto nemalonia tyla, nes skirtumas tirpo iki 61:54. Per paskutinę kėlinio minutę pasižymėjo Z.Leday, bet prieš paskutinę atkarpą užvirė tikra drama – 64:58.

Lemiamą dešimties minučių atkarpą tolimais šūviais atidarė dviženklį pranašumą 73:63 sugrąžinę E.Ulanovas ir K.C. Riversas. Ant karštųjų K.C. Riversas smeigė trečią tolimą bombą paeiliui, dėjimu T.Walkupo perdavimą pavertė priekyje visų likęs J.Landale‘as, tačiau galingai puolime rungtyniavę svečiai artėjo iki 78:72. Po pasitarimo K.C. Riversas sūdė dar vieną tritaškį, svarbų tolimą šūvį paleido ir N.Hayesas – 84:75. Tuomet tikrą emocijų bombą sprogdino galingai iš viršaus kamuolį grūdę Z.LeDay ir E.Ulanovas, auginę atstumą iki 88:77 bei privertę banguoti visą „Žalgirio“ areną. Prasidėjus paskutinei minutei iš vidutinio nuotolio iššovė L.Lekavičius, artinęs pergalės link ir sukūręs geidžiamą taškų persvarą – 90:81. Per likusį laiką žalgiriečiai ne tik šventė pergalę 96:85, bet ir po galingo Z.LeDay dėjimo įtvirtino reikiamą taškų pranašumą.

„Žalgiris“: Z.LeDay 23 (7/10 dvit., 5 atk. kam.), K.C. Riversas 15 (5/8 trit.), L.Lekavičius 14 (6/6 dvit., 4 rez. perd.), A.Milaknis 12 (3/6 trit., 2 per. kam.), E.Ulanovas 10 (6 rez. perd.), N.Hayesas 8 (5 atk. kam.), J.Landale‘as 6, T.Walkupas 4 (7 rez. perd.), P.Jankūnas 4 (5 atk. kam.), M.Gebenas 0.

„Chimki“: A.Švedas 24 (3/9 trit., 4 rez. perd.), J.Timma 20 (4/6 trit., 5 atk. kam., 4 rez. perd., 2 per. kam.), J.Jerebko 17 (6/8 dvit., 10 atk. kam., 2 per. kam.), S.Jovičius 10 (7 rez. perd.).

Komentarai

  1. D.Motiejunas

    Dabar zalgiris zaidzia 2-3 kartus geriau nei pries menesi

  2. Top8

    60%40

  3. Zalia balta

    Reikes gynyba gerint ipac Landala’ui neproziopsot kazkur nespeja

  4. Zalia balta

    Reikes Karstom emocijom Milaknio K.C Rivers Tritaskiu ulanovo geros bangos

  5. Arnoldas

    HD vaizdo transliacija – https://t2m.io/J4zYwZhz

  6. Ignas

    Gal kas linka numesit live

  7. Bytautas

    Jonas Jerebko turbut nustebtų sužinojęs, kad LT yra 32 000 Jonų

  8. Samb

    Ačiū Žalgiriui už gerą kova taip ir toliau

  9. opa

    sveikinu visus su svarbia pergale!!!!

  10. 709

    Su pergale!!! Pagaliau nugaleta dar viena komanda pries kuria senai nejutome pergales skonio!!! SAUNUOLIAI!!!

  11. Hyper

    ypac miela pergale pries visokius pasiputusius svedus, kramerius ir timmas laimeti !!

  12. Fantastiskas vakaras

    Po dvigubos pergales Saras nusilenke ir sirgaliams ir zaidejams

  13. Fantastiskas vakaras

    Ant bangos smoge kada labiausiaI reikejo ir pergale Prezidentui Nausedai

  14. Leday

    Savo dejimais besidziauges LeDay’us emocijos trysko nes tiesiog labai norejome nugaleti

  15. asd

    nesuprantu kodel su KC niekaip nepratesia. nebent pats nesutinka. butu kvaila paleist toki zaideja matant kiek jis svarbus ir ka duoda ne tik puolime bet ir gynyboj

  16. Darius

    Nemaniau, kad bus tokios geros rungtynės ir dar su šitiek taškų. Per paskutines 2 Eurolygos rungtynes Žalgiris įmetė 201 tašką. Bet ir Chimki man labai patiko, labai stipri komanda, kuri kiekvieną ketvirtį metė vis daugiau ir daugiau. Tiesiog kosmosas, kad Žalgiris jiems sukratė 32 taškus per lemiamą kėlinį. Bet niekas nekalba apie teisėjavimą, tai ar čia man vienam užkliuvo, kad ypač tas plikis nuolat švilpė Chimkų naudai ? Teisėjai mums 10 taškų nusuko. mačiau ir užmintą tritaškio liniją, kur turėjo būti 2 taškai, ir porą epizodų kai turėjo būti Chimkų pražangos puolime, bet davė mums gynyboje, ir kamuolį išmušus į autą atidavė Chimki, nors turėjo būti Žalgirio. Ir visi tyli, Jasikevičius anksčiau griežtai kalbėdavo, video medžiagą siuntė į Eurolygą, o dabar visiems tinka ? Jau užtenka, kad prieš Efes teisėjai mums pergalę nusuko, o juk buvo aukso vertės taškas ir fantastiškas žaidimas. Ir visi tyli. Jei biudžetas kelis kartus didesnis, tai teisėjai tą komandą ir palaiko.

  17. aaa

    Dariau, kai laimi komanda niekada apie teisejavimus nieks nesneka

  18. Darius

    po Efeso irgi kalbų nebuvo, bet jų švilpukai mums pergalę atėmė. Atsibodo, Nuo Sabonio laikų 40 metų tas pats. Nori laimėti, turi ne tik varžovą, bet ir teisėjus įveikti. Ir kas čia per taisyklė, jei laimim, tai teisėjus paleidžiam kaip niekur nieko ? Atvažiavo, prišvilpė varžovo naudai ir ramiai išvažiavo ? Maskoliūnas rungtynių metu Jasikevičių griauna, imtyniauja, stumdo šalin nuo teisėjų. Vyksta bezpridėlai ir turime tylėti ? Čia šūdas, o ne lyga, čia ne sportas, o politika. Tai atakoje 7 sekundes nusuka, tai lemiamo pergalingo metimo neužskaito ir ataką liepia peržaisti. Ir visą laiką teisėjai muša biednesnius. Atsimenat kaip Chimki prieš Cska laimėjo, bet jų metimo neužskaitė ir ataką liepė peržaisti ? Chimkams tai kainavo patekimą į top 4.

  19. heyhey

    su pergale zali! na taip buvo su tais teisejais klausimu, ir manau siuncia tuos gincytinus epizodus , po truputi duoda tos naudos, bet aisku kartais nelabai matosi, kad eurolyga tokia organizacija tik atsipraso po akivaizdiu klaidu ir viskas , pvz galima sakyti visi zmones visi klysta , tai jei klysta zaidejai treneriai komanda pralaimi o kai teisejai klysta , labai idomu butu suzinoti ka jie pralaimi?

  20. Ceponis

    Po zalgirio pergales dabar svarbiausia neuzmigtI ant lauru

  21. ribaunt.net