Pajūryje šimtas „Žalgirio“ taškų ir užtikrinta pergalė prieš „Neptūną“ 9

Naujuosius metus Kauno „Žalgirio“ komanda pradėjo pergalingai. Žalgiriečiai „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sekmadienį išvykoje nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ 104:74 (34:20, 25:20, 25:14, 20:20) ir iškovojo 11-ąją pergalę per 12 mačų.

„Žalgiris“ rungtynėms neregistravo Joffrey Lauvergne ir Karolio Lukošiūno, o antrajame kėlinyje pagrindinės komandos sudėtyje debiutavo šešiolikmetis Paulius Murauskas.

Žalgiriečiai rungtynes atidarė pašėlusiu tempu, kai per pirmąsias tris atakas du tritaškius pataikė Marius Grigonis, vieną – Artūras Milaknis (9:0). Martinas Gebenas pasižymėjo po puolime atkovoto kamuolio, o A.Milaknis ir M.Grigonis pratęsė taiklių metimų seriją – 20:7. Aikštelėje pasirodęs antra penketas nemažino apsukų: Nigelas Hayesas įmetė tritaškis su pražanga, o Rokas Jokubaitis ir Lukas Lekavičius rinko po 5 taškus – 34:20.

Antrojo kėlinio pradžioje N.Hayesas ir R.Jokubaitis įmetė po dvitaškį, bet iš toli taikliai atakavęs „Neptūnas“ priartėjo (38:30). Į aikštę grįžę „Žalgirio“ startinio penketo nariai greitai sutvarkė reikalus. M.Gebenas rinko 6 taškus, A.Milaknis pridėjo tritaškį iš kampo, 5 taškus pelnė Thomasas Walkupas – 50:31. Kėlinio pabaigoje žibėjo M.Grigonio ir R.Jokubaičio tandemas, sukūręs ir bene gražiausią šio sezono rezultatyvų perdavimą – 59:40.

Trečiąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo greitai augindami skirtumą iki 30 taškų, kai po krepšiais galingai grūmėsi Paulius Jankūnas, tritaškį pridėjo T.Walkupas ir dar 6 taškus pelnė M.Gebenas – 72:42. Netrukus L.Lekavičius pelnė 5 taškus, taškų sąskaitas atsidarė Marekas Blaževičius ir Augustine‘as Rubitas, o trečiąjį kėlinį uždarė N.Hayeso tritaškis – 84:54.

Ketvirtajame kėlinyje buvo sutvarkyti visi formalumai. R.Jokubaitis iš toli, o A.Rubitas, M.Blaževičius ir A.Milaknis iš po krepšio artino „Žalgirį“ šimtojo taško link. Jį perėmęs jau ketvirtąjį kamuolį dėjimu pelnė M.Grigonis.

 „Žalgiris“: R.Jokubaitis 17, M.Gebenas 16 (6 atk. kam.), M.Grigonis 14 (3/3 trit., 4 rez. perd., 4 per. kam.), A.Milaknis 13 (3/6 trit.), M.Blaževičius 10, L.Lekavičius 10, N.Hayesas 9, T.Walkupas 8 (5 atk. kam., 8 rez. perd.). A.Rubitas 5 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 2 (6 atk. kam.), P.Murauskas 0.

„Neptūnas“: N.Giga 11, N.Mineikis 11 (3/3 trit.), D.Slavinskas 10 (6 atk. kam.).

Komentarai

  1. heyhey

    puiku , visi pasizaidė , traumu negavo , gal ir nereikejo labai didelio agresyvumo , rotacija pas mus trumpoka.

  2. Vycka

    nežinau, ar tokia jau ir trumpoka, nebent sf grandyje, kol Garino ir Vasturia nežaidžia, įžaidėjų – net per daug, kadangi jie ir sg pažaidžia, tai ivisoje gynėjų grandyje puiki rotacija, priekyje – tas pats, nes tikrai neblogam žaidėjui Gebenui ne visada laiko atsiranda, nekalbant apie Mareką, žinau nemažai EL komandų, kurioms su rotacija prastesni reikalai

  3. heyhey

    taip bet eurolygoje veza pagrindiniai ir po daug minuciu , tik isleidzia gebena ir sodina , apie kitus du net nera ka kalbeti , o ir vasturia tai apskritai pliusas kad iskrito . Pagrindinius reikia saugoti , nes tavrkarastis ziaurus sausio men

  4. Vycka

    o tai kas jų nesaugo? daugiausia LKL aikštelėje praleidžia Hayesas – po 21,5 min – rask man kokią nors komandą Eurolygos, kurioje daugiausia vietiniame fronte žaidžiantis žaidėjas turėtų tokį mažą komandos vidurkį, paimkim pvz Šaro Barcą: tas pats Mirotičius, Abrinesas taip pat po 21,5 žaidžia, Higginsas – virš 22, o šitam žvaigždyne tai rotacija ohoho

  5. heyhey

    saugo , bet as ir nerasau kad nesaugo , taigi kame reikalas?

  6. Itemptas

    Sausis Suspaustas Tvarkarastis Svarbu be traumu sveikI ir pakanka Rezervu

  7. Sausis

    Eurolygos ratas zalgiriui didziausios gresmes ir turimi rezervai

  8. Sausis

    Trumpa Rotacija bet tai nesutrukdo Laimet ir but Eurolygoje 6

  9. Garino

    Kas Del Garino Gal kas paaiskes vasario men butu idomu kada tiksliai galetu jau pradet Kontakta zaist