„Hegelmann Litauen“ kėlė daug problemų lyderiui, tačiau taškų iškovoti nepavyko 1

Iki paskutinio teisėjo švilpuko kovoję ir kontratakomis varžovams grasinęs Kauno „Hegelmann Litauen“ klubas sukėlė nemažai problemų LFF I lygos lyderiui Kazlų Rūdos „Šilui“. Vis dėlto, taškų iškovoti nepavyko. Po didžiosios pertraukos praleistas įvartis privertė pripažinti varžovų pranašumą 0:1 (0:0).

Per pirmąsias 20 minučių komandos apsikeitė pavojingais išpuoliais. 16-ąją minutę šalia vartų smūgiavo svečių saugas Aurimas Raginis, o netrukus, 19-ąją minutę, savo šansą turėjo ir Rokas Krušnauskas, tačiau puolėjo bandymą atrėmė vartininkas Mindaugas Malinauskas.

Nors kauniečiai nevengė kontratakomis grasinti varžovų vartams, tačiau būtent oponentai dažniau kontroliavo kamuolį ir antroje pirmojo kėlinio pusėje tik per plauką nepasiuntė kamuolio į aikštės šeimininkų vartus. 34-ąją minutę iš dešinio baudos aikštelės krašto smūgiavęs Evaldas Grigaitis pataikė į virpstą.

Į šį pavojaus signalą sureagavęs „Hegelmann Litauen“ klubas taip pat kūrė atakas: iš dešiniojo baudos aikštelės krašto smūgiavo Audrius Kšanavičius. Visgi smūgis nebuvo tikslus, o baigiantis kėliniui, šansą turėjo ir R.Krušnauskas. Puolėjas sulaukė perdavimo prie 11 metrų žymos, tačiau smūgio nepavyko atlikti.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių. Antrasis taip pat nepasižymėjo rezultatyvumu, tačiau nebuvo „sausas“.

Po pertraukos „Šilas“ rengė vieną ataką po kitos, tačiau patikimai gynyboje žaidusi „Hegelmann Litauen“ komanda sugebėdavo sustabdyti varžovus. Vis dėlto, galiausiai, 62-ąją minutę, svečiams pavyko pralaužti ledus. Audriaus Brokas galingu smūgiu netoli vartininko aikštelės pasiuntė kamuolį  į tinklą ir išvedė Kazlų Rūdos ekipą į priekį – 0:1.

Po pelnyto įvarčio „Šilas“ neketino atsitraukti ir siekė įtvirtinti savo pranašumą, tačiau 85-ąją minutę padaryta gynėjo klaida netoli savosios baudos aikštelės galėjo pridaryti daug problemų LFF I lygos lyderiams. Kamuolį perėmęs Kasparas Neverdauskas pergudravo ir vartininką bei smūgiavo į vartus, tačiau svečius nuo įvarčio išgelbėjo šalia vartų linijos atsidūręs gynėjas Audrius Račkus.

Per likusį laiką svečiai sugebėjo sukurti pavojingą epizodą, kai smūgiu sudrebino skersinį. Visgi daugiau įvarčių pelnyta nebuvo ir pergale džiaugėsi Kazlų Rūdos komanda.

Vyriausiojo „Hegelmann Litauen“ trenerio D.Bučmos komentaras: „Šiandien žaidėme prieš lygos lyderius. Varžovų komanda yra labai gerai sukomplektuota, o mūsų – labai jauna. Suteikėme galimybę žaisti jauniems futbolininkams ir tikrai džiaugiuosi jų žaidimu. Nors pralaimėjome, tačiau kovėmės tikrai pagirtinai ir turėjome galimybę išlyginti rezultatą.

Igną Dedurą ir Roką Krušnauską planavome keisti jau iš anksto. Juos pakeitėme po pirmojo kėlinio, nes šeštadienį jiems teks žaisti LFF taurės rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“. Juos pakeitus, galbūt žaidimas šiek tiek išsiderino, tačiau į aikštę žengęs jaunimas įgavo geros patirties.“

Startinė „Hegelmann Litauen“ sudėtis: D.Mikelionis, M.Gavrilovas, I.Dedura, D.Sinkus, M.Jakutavičius, Edv.Kloniūnas, A.Kšanavičius, P.Širvys, P.Malakas, Edg.Kloniūnas, R.Krušnauskas.

„Hegelmann Litauen“ atlikti keitimai: I.Dedurą pakeitė M.Zabiela (46 min.), R.Krušnauską – K.Neverdauskas (46 min.), P.Širvį – D.Levišauskas (71 min.), M.Jakutavičių – M.Zlatkus (77 min.), A.Kšanavičių – L.Veščiūnas (80 min.).

Trylika rungtynių sužaidę D.Bučmos auklėtiniai savo sąskaitoje turi 12 taškų ir užima 11-ąją poziciją turnyrinėje lentelėje. Tuo tarpu tris taškus į savo kraitį pridėjęs „Šilas“ iš viso turi 34 ir yra absoliutus čempionato lyderis.

Kitas rungtynes „Hegelmann Litauen“ futbolininkai žais birželio 23 dieną, ketvirtadienį. Namuose kauniečiai susitiks su Alytaus „Dainavos“ komanda, užimančia ketvirtąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Komentarai

  1. Marnie

    It’s good to see someone thkining it through.