L.Bičkauskas: „R.Krušnauskas ir K.Šilkaitis gali tapti gerais futbolininkais“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ futbolininkai naują „SMScredit.lt A lygos“ sezoną atidarė sėkmingai. Kauniečiai Visagine 3:2 įveikė Utenos „Utenio“ klubą.

Po pergalingų pirmųjų sezono rungtynių „Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas tikino, kad rungtynės buvo nelengvos. Visų pirma, dėl slidžios aikštės, kas lėmė dažnesnes žaidėjų klaidas. Taip pat strategas gyrė ir varžovų kovingumą.

„Kaip ir tikėjomės, rungtynės buvo sunkios. Dėl aikštės kokybės, nes futbolininkai dažnai slydo ir darė sau nebūdingų klaidų. Utenos komanda visada yra kovinga, žaidžia iki pabaigos. Taip nutiko ir šiandien.

Pirmasis kėlinys buvo geresnis. Jame turėjome persvarą, iniciatyvą savo rankose. Antrajame kėlinyje galbūt per anksti patikėjome pergale po trečiojo įvarčio. Vėliau varžovai perėmė žaidimo kontrolę, tačiau atsilaikėme ir džiaugiamės pirmąja pergale“, – teigė L.Bičkauskas.

Treneris pridūrė, jog stengėsi išnaudoti Andriaus Veličkos ir Roko Krušnausko sugebėjimus žaisti galva ir tai davė vaisių. Taip pat „Kauno Žalgirio“ vairininkas negailėjo pagyrų ir jauniesiems futbolininkams, kuriems žadėjo šviesią ateitį, jei šie ir toliau uoliai dirbs treniruotėse.

„Andriaus gebėjimas žaisti žaisti galva yra visiems gerai žinomas ir Rokas po truputį tobulina šį žaidimo elementą. Rokas ir įvartį įmušęs Karolis Šilkaitis gali tikrai tapti gerais futbolininkais ir mes to tikimės iš jų. Labai džiaugiamės, kad jiems pavyksta gerai pasirodyti, tačiau, žinoma, jiems reikia neužriesti nosies, toliau treniruotis ir, manau, bus viskas gerai“, – kalbėjo L.Bičkauskas.

Dviemis įvarčiais mače pasižymėjęs Rokas Krušnauskas tikino jautęs jauduliuką prieš rungtynes, tačiau jis visiškai išsisklaidė susitikimo pradžioje, kai kauniečiai įsiveržė į priekį.

„Sezono atidarymo rungtynėse pasiekta pergalė – negali nieko norėti daugiau. Žinoma, šioks toks jaudulys buvo, tačiau, kai įmušėme įvartį ir įsivažiavome, viskas pasimiršo. Rungtynių pradžioje perėmėme iniciatyvą, palaikėme kamuolį, į ataką greitai išeidavome ir gynyboje neblogai atrodėme“, – mintis dėstė puolėjas.

Kalbėdamas apie įmuštus įvarčius R.Krušnauskas dėkojo komandos draugams, kurie atliko puikius perdavimus: „Komanda sukūrė geras progas. Sendžikas ir Mušnikovas atliko labai gerus perdavimus, o man beliko nukreipti kamuolį į vartus.“

Kitas rungtynes „Kauno Žalgirio“ klubas žais namuose kovo 13 dieną, sekmadienį, 15:00 val. su Trakų „Trakais“. Mačas vyks NFA stadione (Aukštaičių g. 51, Kaunas).

Komentarai