Klube debiutavęs M.Kalonas: „Kauno Žalgiris“ dar parodys, ką sugeba“ (VIDEO) 0

Pirmąsias „SMScredit.lt A lygos“ sezono rungtynes namuose žaidęs „Kauno Žalgiris“ nusileido šalies vicečempionams Trakų „Trakams“. Žalgiriečiai pralaimėjo riteriams rezultatu 0:2.

„Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas teigė, kad mačas buvo apylygis, tačiau pirmąją nesėkmę lėmė didesnė varžovų patirtis ir jų gebėjimas išnaudoti sukurtas progas.

„Žinojome, kad mūsų varžovas – pajėgus. Daug pastangų atidavė ir mūsų žaidėjai. Rungtynės buvo gana apylygės, tačiau „Trakų“ patirtis, sugebėjimas išnaudoti progas nulėmė mačo baigtį. Praleidome du įvarčius po standartinių situacijų, tad norisi daugiau koncentracijos tokiais momentais. Tuo tarpu visa kita mane tenkino. Po antrojo įvarčio šansų pasiekti teigiamą rezultatą liko mažai. Jautėsi nuovargis. Nepaisant to, kovojome, žaidėme iki pabaigos.

Mindaugas Kalonas neturėjo daug galimybių parodyti savęs, tačiau jis yra pasiruošęs tiek, kiek žaidė. Nors rungtyniavo nedaug, tačiau kai kuriose situacijose tikrai neblogai tvarkėsi su kamuoliu. Manau, kai Mindaugas gaus daugiau žaidybinio laiko, atneš ir daugiau naudos komandai“, – teigė L.Bičkauskas.

Po rungtynių savo mintimis pasidalino ir komandos gretose debiutavęs Mindaugas Kalonas. Futbolininkas nemano, jog rungtynių rezultatas atspindi kovą aikštėje, tačiau žadėjo – „Kauno Žalgiris“ dar parodys, ką gali.

„Sportinė forma tikrai nėra ideali, dar daug dirbti iki to. Debiutas, žinoma, buvo malonu, tik gaila, kad toks rezultatas. Manau, kad nenusipelnėme pralaimėti tokiu skirtumu, tačiau judėsime tolyn – sezonas tik prasidėjo.

Kalbant apie rungtynes, „Trakai“ sugebėjo išnaudoti savo sukurtas progas ir tai pakeitė žaidimą. Antras varžovų įvartis galutinai sužlugdė mūsų galimybes išsigelbėti. Vis dėlto, kolektyvas yra labai geras ir, manau, kad „Kauno Žalgiris“ dar parodys, ką sugeba šį sezoną“, – kalbėjo M.Kalonas.

Tuo tarpu „Kauno Žalgirio“ saugo Luko Sendžiko teigimu, iki pirmojo praleisto įvarčio neblogai žaidusi komanda vėliau palūžo, kas pakišo koją siekiant išsigelbėti, tačiau futbolininkas tikisi, kad ateinančiose rungtynėse pavyks iškovoti pergalę.

„Pirmą kėlinį sužaidėme gana neblogai. Sugebėjome susikurti progų ir gerai kovojome, tačiau po standartinės situacijos praleidome įvartį ir truputį palūžome. Antrajame kėlinyje galutinai teko pripažinti varžovų pranašumą. Jie buvo stipresni fiziškai ir techniškai. Taip pat priėmė taktiškai tikslesnius sprendimus.

Kalonas – patyręs futbolininkas, sprendimus priima užtikrintai, tačiau dar nėra pasiekęs geriausios savo sportinės formos. Mindaugui dar truputį reikia laiko.

Artimiausios rungtynės – su „Lietava“. Šiame mače privalome pasiekti teigiamą rezultatą. Žinoma, dėsime visas pastangas ir kovosime tik dėl trijų taškų“, –  teigė L.Sendžikas.

Po dviejų turų tris taškus turintis „Kauno Žalgiris“ čempionate užima šeštąją vietą, o kitas rungtynes komanda žais ketvirtadienį svečiuose su sėkmingai sezoną pradėjusiais pirmenybių debiutantais Jonavos „Lietavos“ futbolininkais.

Komentarai