III turo anonsas: „Kauno Žalgiriui“ – debiutantės „Lietavos“ iššūkis 0

alyga.smscredit.lt inf.

Trečiadienio vakarą startuoja trečiasis „SMScredit.lt A lygos“ turas, žadantis intriguojančių dvikovų. Šį kartą „Kauno Žalgirio“ futbolininkai stos į kovą su sėkmingai naują sezoną pradėjusiu čempionato debiutantu Jonavos „Lietavos“ klubu.

Po dviejų turų žalgiriečiai savo sąskaitoje turi tris taškus ir žengia šeštoje turnyrinės lentelės vietoje. Tuo tarpu pirmą kartą nuo 1989 metų į stipriausią šalies lygą sugrįžusi „Lietava“ su keturiais taškais užima antrąją vietą.

Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“. Kovo 16 dieną 18.10 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

Marijampoliečiai paskutinį sykį „Žalgirį“ įveikė 2013 metų sezono paskutiniame ture, savo ruožtu, „Sūduvos“ treneris Aleksandras Veselinovičius per savo darbo laiką Lietuvoje iš čempionų dar neatėmė nė taško.

Vilniečiai praėjusiame ture parodė savo galią puolime, pelnydami net šešis įvarčius į „Stumbro“ vartus. Nors čempionų gynyba šlubavo, tačiau tai galima pateisinti motyvacijos bei koncentracijos stoka – vargu, ar „Žalgirio“ futbolininkai gerokai sudėtingesnėse rungtynėse klys taip dažnai. Ypač grėsmingai atrodo Elivelto ir Bahrudino Atajičiaus smogiamasis duetas – šiam tandemui praėjusiame sezone visus mačus „Žalgiriui“ pralaimėjusi „Sūduva“ turėtų skirti didžiausią dėmesį.

Algis Jankauskas, Andro Švrljuga bei Paulius Janušauskas – visi šie futbolininkai pastaruosius keletą metų gynę žalgiriečių garbę, vieną po kito skindami trofėjus. Šį kartą šis trejetas bus skirtingoje barikadų pusėje ir sieks nutraukti ilgą „Sūduvos“ nelaimėtų rungtynių prieš „Žalgirį“ seriją. Tai – puikiausia proga parodyti marijampoliečių ambicijas, kurias vilniečiai tarpusavio mačuose nuolat prigesindavo.

Klaipėdos „Atlantas“ – Utenos „Utenis“. Kovo 16 dieną 19.30 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

Po Miljano Jablano baudos smūgio Marijampolėje kritę atlantiečiai namuose sieks atlaikyti dar nė vieno taško neiškovojusio „Utenio“ iššūkį.

„Sūduvai“ pavyko neutralizuoti visus pavojingiausius Klaipėdos klubo žaidėjus, o futbolininkų, galėjusių traukti komandą sunkiu metu, neatsirado. Konstantinas Sarsanija tikrai neturėtų būti patenkintas Donato Kazlausko ankstesniais pasirodymais, tad šiam saugui noro įrodyti savo vertę tikrai netrūks. Šiame mače nuo pirmų minučių turėtume pamatyti Vytą Gašpuitį, kuris turėtų pakeisti raudoną kortelę prieš save išvydusį centro gynėją Aleksejų Jepifanovą.

Uteniškių žaidimas pirmuose dviejuose turuose buvo banguotas. Po prastų pirmųjų kėlinių „Utenio“ vienuolikė į rūbinę eidavo nuleistomis galvomis, tačiau antroje mačo dalyje pagerindavo savo žaidimą ir su gerokai didesniu įniršiu kibdavo į atlapus varžovams. Spręsti pirmojo kėlinio sindromą artėjančiame mače teks be raudona kortele nubausto Gabrieliaus Zagursko.

Jonavos „Lietava“ – „Kauno Žalgiris“. Kovo 17 dieną 18 val. Kėdainiai, Kėdainių miesto stadionas.

Sezono starte sirgalių lūkesčius su kaupu viršijusi „Lietava“ po keturiolikos metų pertraukos sugrąžins Lietuvos čempionato kovas į Kėdainius.

Istorinę pergalę iškovoję jonaviečiai įgavo dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Būsimas varžovas Roberto Poškaus treniruojamiems futbolininkams tikrai įkandamas, maža to, tai – tiesioginis konkurentas kovoje dėl pozicijų, siekiant po keturių ratų neatsidurti 7–8 turnyro lentelės pozicijoje. Nors dvikova įvyks Kėdainiuose, tačiau į šį miestą turėtų atvykti nemenkas desantas sirgalių iš Jonavos – „Lietavos“ futbolininkai greičiausiai jausis kaip namuose.

Kauniečiai „Trakų“ futbolininkus privertė gerokai paplušėti, tačiau pasiekti teigiamo rezultato nesugebėjo. Realu, jog daugiau laiko aikštėje gali gauti praėjusiame ture Lietuvos čempionate debiutavęs Mindaugas Kalonas, kuris sieks sugrąžinti savo naują komandą į pergalių kelią. Draugiškas klubų mačas prieš sezoną baigėsi nulinėmis lygiosiomis, savo ruožtu, dabartinis vienuolikių parodytas žaidimas taip pat žada atkaklią kovą.

 „Trakai“ – Kauno „Stumbras“. Kovo 17 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas.

Pergalių sąskaitą atidarę „riteriai“ pirmą kartą šiame sezone rungtyniaus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, kur priims nukraujavusį „Stumbrą“.

Valdas Urbonas turėjo būti patenkintas ne tik pirma pergale, bet ir Jurijaus Mamajevo sugrįžimu į starto sudėtį. Šalia „Trakų“ atakų dirigento gali dar ryškiau atsiskleisti Modestas Vorobjovas bei pirmą įvartį į „Kauno Žalgirio“ vartus pasiuntęs Martynas Dapkus, kuriam teks grumtis su savo buvusiais komandos draugais. Oficialių dvikovų istorija iškalbinga: praėjusio sezono „SMScredit.lt A lygos“ vicečempionai prieš būsimus varžovus iškovojo visas keturias pergales.

Kauniečiai, naujojo sezono kovas pradėję be Roberto Vėževičiaus, Nerijaus Mačiulio bei Artūro Rimkevičiaus, šį kartą gali verstis su dar siauresniu atsarginių žaidėjų suolu. Antrame ture net trys „Stumbro“ futbolininkai buvo priverstinai pakeisti ir neaišku, ar jie visi galės padėti dvikovoje su „Trakais“. Draugiškame mače Dariaus Gvildžio kariaunai pavyko įveikti „riterius“, tačiau šį sykį atimti taškai iš varžovų būtų nemenka staigmena.

Komentarai