„Kauno Žalgiris“ neleido „Sūduvai“ išsivežti pergalės (VIDEO) 0

Iki paskutinio rungtynių švilpuko atkakliai kovojęs „Kauno Žalgiris“ šeštajame „SMScredit.lt A lygos“ ture išplėšė tašką. Dukart besivejančių vaidmenyje buvę žalgiriečiai savo aistruolių akivaizdoje neleido Marijampolės „Sūduvai“ išsivežti trijų taškų. Rungtynės baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis – 2:2 (0:0).

„Kauno Žalgiriui“ susitikime vadovauti negalėjo vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas, o jį pakeitė dublerių komandos „Hegelmann Litauen“ strategas Dainius Bučma. Taip pat aikštės šeimininkai vertėsi be Andriaus Veličkos, Mindaugo Kalono, Karolio Šilkaičio bei Roko Sikorskio.

Nepaisant nuostolių, žalgiriečiai aktyviau pradėjo susitikimą ir jau 4-ąją minutę pagrasino varžovų vartams. Rokas Krušnauskas iššoko prieš vartininką ir sugebėjo jį pergudrauti, tačiau kamuoliui skriejant vartų link jį toliau nuo vartų išmušė marijampoliečių gynėjas Darius Isoda.

Dar vieną galimybę R.Krušnauskas turėjo 17-ąją minutę. Prie savo baudos aikštelės suklydo Vaidas Slavickas, „Kauno Žalgirio“ puolėjas perėmė kamuolį ir ilgai nelaukęs smūgiavo į vartus, tačiau smūgis buvo netikslus.

Žalgiriečiai ir toliau atkakliai siekė pirmojo įvarčio. Po 12 minučių atakos smaiglyje vėl atsidūrė R.Krušnauskas, tačiau ir šį kartą „Sūduvai“ pavyko apsiginti – vartininkas Martynas Matuzas atrėmė puolėjo smūgį.

Pirmąjį smūgį į vartų plotą svečiai atliko sužaidus pusvalandį. Vis dėlto, V.Slavicko tolimas bandymas nesukėlė didelių problemų žalgiriečių vartų sargui Deividui Mikelioniui.

Per likusias 15 minučių komandoms nepavyko sukurti pavojingų progų ir pirmoji rungtynių dalis baigėsi be įvarčių – 0:0.

Po didžiosios pertraukos Marijampolės komanda iškart ėmėsi veiksmų ir atliko du ketimus. Tai davė vaisių. Sužaidus vos tris minutes buvo pelnytas pirmasis įvartis. Andro Švrljuga susistabdė ekipos draugo smūgiuotą kamuolį ir tiksliai pasiuntė jį į kairį vartų kampą bei išvedė svečius į priekį (0:1).

59-ąją minutę „Sūduva“ galėjo padidinti savo pranašumą, tačiau nuo beveik 11 metrų žymos Ernesto Veliulio smūgiuotas kamuolys sudrebino aikštės šeimininkų vartų skersinį ir rezultatas išliko nepakitęs.

„Kauno Žalgiris“ neketino leisti varžovams perimti žaidimo kontrolės į savo rankas ir 74-ąją minutę atstatė pusiausvyrą susitikime. Po kampinio galva kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Karolis Gvildys, po kurio tikslaus smūgio rezultatas tapo lygus (1:1).

Tiesa, neilgam. Jau po dviejų minučių „Sūduva“ vėl įsiveržė į priekį – be priežiūros likęs Admiras Kecapas iš artimos distancijos pelnė antrą svečių įvartį (1:2).

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai dar neketino kelti baltos vėliavos ir siekė išlyginti rezultatą. Tai pavyko padaryti baigiantis pagrindiniam rungtynių laikui. 88-ąją minutę po perdavimo vartų link kamuolį į savo vartus nukreipė Marius Činikas (2:2).

Iki pat pabaigos kovoję ir rankų nenuleidę žalgiriečiai išplėšė lygiąsias ir neleido „Sūduvos“ komandai išvykti su trimis taškais.

„Kauno Žalgirio“ startinė sudėtis: D.Mikelionis, E.Pilypas, I.Dedura, M.Fridrikas, P.Daukša, K.Gvildys, T.Bučma, L.Sendžikas, E.Kloniūnas, L.Mušnikovas, R.Krušnauskas.

Žalgiriečių atlikti keitimai: L.Sendžiką pakeitė E.Mickevičius (58 min.), E.Kloniūną pakeitė D.Stulga (81 min.), L.Mušnikovą pakeitė B.Olencevičius (83 min.).

Po šeštojo turo 5 taškus savo sąskaitoje turintis „Kauno Žalgiris“ išliko šeštoje turnyrinės lentelės vietoje, o „Sūduva“ su 8 taškais žengia ketvirtoje pozicijoje.

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais balandžio 16 dieną, šeštadienį, svečiuose su Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkais.

Komentarai