Dvi raudonas korteles gavęs „Kauno Žalgiris“ neatsilaikė prieš čempionus (VIDEO) 0

Pirmąjį „SMScredit.lt A lygos“ ratą „Kauno Žalgirio“ futbolininkai užbaigė nesėkmingai. Septintajame ture Laimio Bičkausko auklėtiniai rungtynes užbaigė devyniese ir neatsilaikė prieš šalies čempioną Vilniaus „Žalgirį“. Susitikimas baigėsi rezultatu 0:3 (0:1).

Per pirmąsias 15 minučių komandoms rimtesnių progų sukurti nepavyko – žaidimas dažniau vyko aikštės viduryje. Vis dėlto, pirmieji busti ėmė aikštės šeimininkai. 16-ąją minutę puikiai kamuolį skirstę vilniečiai sukūrė puikią progą baudos aikštelėje Sauliui Mikoliūnui, tačiau saugo smūgis skriejo virš vartų.

„Žalgiris“ vis dažniau kontroliavo kamuolį ir spaudė svečius, kol galiausiai, 27-ąją minutę, sulaukė klaidos. „Kauno Žalgirio“ gynėjas Paulius Daukša sužaidė ranka baudos aikštelėje ir į kauniečių vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kuris buvo patikėtas Linui Pilibaičiui. Pastarasis užtikrintai pasiuntė kamuolį į kairį vartų kampą ir išvedė sostinės ekipą į priekį – 0:1.

Po praleisto įvarčio Kauno klubas mėgino taisyti situaciją ir atliko du bandymus, tačiau nei Luko Sendžiko tolimas šūvis, nei P.Daukšos baudos smūgis didelio pavojaus Sauliaus Klevinsko ginamiems vartams nesukėlė.

Baigiantis kėliniui kuriozišku įvarčiu galėjo pasižymėti S.Mikoliūnas. Jo perdavimas iš kairio aikštės krašto pataikė į virpstą ir išgelbėjo „Kauno Žalgirį“ nuo įvarčio. Jau po minutės savo meistriškumą teko pademonstruoti svečių vartininkui Deividui Mikelioniui, kuris atrėmė vilniečių artimą smūgį ir neleido padidinti skirtumo. Po pirmosios rungtynių dalies minimalia persvara pirmavo „Žalgiris“ (0:1).

Vos tik prasidėjus antrajam kėliniui „Kauno Žalgirio“ situacija gerokai pasunkėjo, kai 49-ąją minutę prieš save raudoną kortelę išvydo saugas Tomas Bučma. Aikštės šeimininkai nesnaudė ir greitai pasinaudojo kiekybiniu pranašumu. 56-ąją minutę kamuolį į vartų tinklą nukreipęs Simonas Stankevičius kauniečiams iškasė dar gilesnę duobę (0:2).

Negana to, sau gyvenimą dar labiau apsisunkino ir patys svečiai. 67-ąją minutę emocijų nesuvaldęs L.Sendžikas grubiai pažeidė taisykles prieš varžovą ir buvo nubaustas antrąja geltona kortele rungtynėse. „Kauno Žalgiris“  atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje – susitikimą privalėjo baigti turėdamas dviemis žaidėjais mažiau.

Nepaisant to, kauniečiai neužsidarė savo aikštės pusėje ir mėgino įmušti įvartį. 74-ąją minutę Rokas Krušnauskas pademonstravo puikų kamuolio valdymą ir puolėjo reidą varžovams pavyko sustabdyti tik pražanga. Netoli baudos aikštelės paskirtas baudos smūgis buvo patikėtas Leonidui Mušnikovui. Visgi jo bandymas nebuvo tikslus.

Per paskutines 15 žaidimo minučių „Žalgiris“ tiesiog užgulė svečių vartus ir sugebėjo pasižymėti dar kartą. Po keitimo pasirodęs vilniečių legionierius Lucasas Gaucho galva padidino skirtumą (0:3).

„Žalgiris“ turėjo ir daugiau progų. Vilniečiai dukart pataikė į virpstą. Taip pat puikią reakciją pademonstravęs D.Mikelionis atrėmė S.Stankevičiaus smūgį galva iš poros metrų. Tas pats S.Stankevičius galėjo pasižymėti ir dar sykį, tačiau puolėjo smūgis nuo vartininko aikštelės krašto skriejo virš vartų.

Be dviejų futbolininkų susitikimą užbaigęs „Kauno Žalgiris“ nepasipriešino čempiono titulą ginančiam „Žalgiriui“ (0:3).

„Kauno Žalgirio“ startinė sudėtis: D.Mikelionis, E.Pilypas, I.Dedura, M.Fridrikas, P.Daukša, K.Gvildys, T.Bučma, L.Sendžikas, E.Kloniūnas, L.Mušnikovas, R.Krušnauskas.

„Kauno Žalgirio“ atlikti keitimai: E.Kloniūną pakeitė B.Olencevičius (62 min.), I.Dedurą pakeitė M.Miškinis (66 min.).

Pasibaigus pirmajam ratui, po septynių turų, „Kauno Žalgiris“ su 5 taškais nukrito į septintąją turnyrinės lentelės vietą, o „Žalgiris“, savo sąskaitą papildęs 3 taškais ir šiuo metu turintis 16, bent laikinai, užkopė į pirmąją poziciją.

Kitas rungtynes „Kauno Žalgiris“ žais balandžio 22 dieną, penktadienį, 18.30 val. Antrąjį ratą kauniečiai pradės rungtynėmis namuose su Utenos „Utenio“ komanda. Mačas bus žaidžiamos Nacionalinės futbolo akademijos stadione (Aukštaičių g. 51).

Komentarai