K.Gvildys: „Tikrai neplanuojame užsibūti turnyrinės lentelės apačioje“ 0

Penkioliktajame „SMScredit.lt A lygos“ ture per teisėjo pridėtą laiką įvartį praleidęs „Kauno Žalgiris“ suklupo Utenoje, kur teko pripažinti aikštės šeimininkų „Utenio“ futbolininkų pranašumą rezultatu 1:2.

Po skaudaus pralaimėjimo žalgiriečių strategas Laimis Bičkauskas tikino, kad kai kuriais momentais ekipai pritrūko koncentracijos.

„Nesėkmingos rungtynės. Turėjome persvarą, tačiau varžovai sukūrė pavojingus momentus prie mūsų vartų. Galbūt kai kuriais momentais pritrūko koncentracijos, galbūt ir „Utenis“ pasiruošė geriau šioms rungtynėms. Su trimis taškais juos ir sveikinu. Tikiuosi ateityje tokių klaidų nekartosime ir padarysime išvadas.

Toks pralaimėjimas yra labai skaudus. Skaudžiau turbūt ir negali būti. Manau, bent lygiąsias tikrai galėjome išlaikyti, tačiau tuo momentu, kai buvo pelnytas įvartis, žaidėme be vieno futbolininko ir būtent per to žaidėjo kraštą buvo sukurta ši realizuota varžovų proga“, – teigė strategas.

L.Bičkauskas pripažino, kad iki 34-ąją minutę paskirto 11 metrų baudinio kauniečiai valdė situaciją aikštėje, tačiau po praleisto įvarčio komandos žaidimas išsibalansavo. Taip pat treneris kalbėjo apie vis daugiau šansų ekipoje pasireikšti gaunančius jaunuosius futbolininkus.

„Iki 11 metrų baudinio varžovai nesukūrė per daug pavojingų situacijų, mes kontroliavome žaidimą. Visgi realizuotas varžovų baudinys išbalansavo komandą. Vėliau atsirado nervingumas, įtampa ir tapo sunkiau žaisti.

Jauni žaidėjai stengiasi, progresuoja ir siekia tobulinti savo sugebėjimus. Manau, žaidimas „SMScredit.lt A lygoje“ jiems yra kaip avansas už sunkų darbą treniruotėse ir tikėkimės ateityje jie bus gerais futbolininkais“, – tikino L.Bičkauskas.

Tuo tarpu vienintelio kauniečių rungtynių įvarčio autorius Karolis Gvildys tikėjosi, kad išlyginus rezultatą pavyks pasiekti ir antrąjį įvartį bei išplėšti pergalę. Visgi to komandai padaryti nepavyko.

„Į aikštę žengėme tik iškovoti pergalę ir tris taškus. Kai rezultatas buvo lygus (1:1), galvojome, kad perlaušime rungtynes ir pasieksime pergalę, tačiau nepavyko iškovoti ir to vieno taškelio.

Nuo pat rungtynių pradžios spaudėme varžovus, pasitikome oponentus dar jų aikštės pusėje, stengėmės neleisti atlikti lengvų perdavimų, tačiau vieną epizodą pavėluoja vienas žaidėjas, kitą – kitas ir praleidome du įvarčius“, – mintis dėstė žalgirietis.

„Kauno Žalgirio“ saugas susitikimo pabaigoje dėl kojos skausmo turėjo palikti aikštę. Nors netrukus jis sugrįžo ant žaliosios vejos, tačiau tuo pasinaudojęs „Utenis“ jau buvo spėjęs pelnyti pergalingu tapusį įvartį.

„Rungtynių pabaigoje sutraukė koją, tačiau gavau reikiamą pagalbą ir viskas buvo tvarkoje. Tik gaila, kad sugrįžus į aikštę „Utenis“ jau buvo pelnęs įvartį. Patyrėme nesėkmę, tačiau tikrai neplanuojame užsibūti turnyrinės lentelės apačioje. Žiūrėsime rungtynių vaizdo įrašus, darysime išvadas, nes taip žaisti tikrai nebegalime“, – kalbėjo K.Gvildys.

Kitas rungtynes „Kauno Žalgirio“ klubas žais birželio 18 dieną, šeštadienį. „Kauno Žalgiris“ trečiajame LFF taurės etape savo aistruolių akivaizdoje stos į kovą su Vilniaus „Žalgirio“ klubu.

Komentarai