Tragiškai gynyboje rungtyniavęs „Kauno Žalgiris“ pripažino „Jonavos“ ekipos pranašumą 0

Šeštadienį Lietuvos A lygoje buvo užbaigtas ketvirtas turas. Paskutinėse rungtynėse, kuriose susitiko šeimininkė Jonavos „Jonava“ ir „Kauno Žalgiris“, įvarčių netrūko. Jį Jonavos ekipa laimėjo rezultatu 5:2.

Pirmasis įvartis skriejo į kauniečių vartus 13-ąją minutę. Žalgiriečiai buvo nubausti puikaus broliško tandemo. Tautvydas Eliošius pasiuntė rezultatyvų perdavimą į baudos aikštelę ir Tadas Eliošius užbaigė ataką tiksliu smūgiu į vartus.

23-ią minutę pavojingą ataką vėl kuria „Jonava“ ir tas pats įvarčio autorius bando atlikti rezultatyvų perdavimą baudos aikštelėje, tačiau jam kelią pastoja M.Gavrilovas, kuris uždirba kampinį, bet jis visai nepavojingas, po kurio sukuriama greita žalgiriečių kontrataka, gaila, be užbaigimo.

Žalgiriečių bandymas paspausti varžovus buvo nesėkmingas, nes 31-ąją minutę perimamas kamuolys ir greita jonaviškių ataka priverčia prasižengti vartininką Nemanja Bjelanas, kuris užsidirba 11 metrų baudinį. Maksimas  Marušičius neklysta ir rezultatas keičiasi į 2:0.

40 minutę Aurimas Raginis kaire koja mėgina smūgiuoti į vartus, bet kamuolys skrieja virš vartų.

Jonavos vartininkui išvedinėjant žalgiriečius iš kantrybės sukuriama ataka kauniečių vartų link, tačiau nesėkmingas bandymas uždaryti galva Karoliui Šilkaičiui baigiasi žalgiriečių smūgiu nuo vartų.

Likus vos kelioms minutėms iki pirmojo kėlinio pabaigos Rokas Krušnauskas bando sukelti intrigą smūgiuodamas į „Jonavos“ vartus, tačiau vartų sargas gelbsti situaciją. Po šio mėginimo seka ir kitas – Lukas Sendžikas bando tolimu, bet pavojingu smūgių išmėginti priešininkų vartininką Karolą Saliką, bet taip pat nesėkmingai.

Nors „Kauno Žalgiriui“ nepavyko iki galo išpildyti puikiai susikurtų progų, „Jonava“ nesnaudė, bet ir jiems nepavyko įgyvendinti geros atakos.

Antrojo kėlinio pradžioje atliktas keitimas – vietoje A.Karakosto pasirodė Edvinas Kloniūnas, kuris atrodė kiek geriau už legionierių.

Nuo pat antrojo kėlinio pradžios kauniečiai bandė parodyti charakterį ne geresniu žaidimu, o kalbomis ar neleistinais veiksmais, todėl I.Yasinski užsidirba geltoną kortelę.

Štai taip turi atrodyti žaidybinis charakteris, kai 53-iąją minutę suspindi, šiame sezone pirmasis žalgiriečių įvartis po Tomo Bučmos netikėto perdavimo virš galvų. Įvarčio autorius – Rokas Krušnauskas.

54-ąją minutę  žalgiriečiai įjungia aukštesnę pavarą ir vėl grasina varžovų vartams, bet situaciją gelbsti „Jonavos“ vartininkas K.Salikas.

Spaudimą pajutusi Jonavos ekipa neatleidžia vadžių ir pričiumpa žaliuosius, kai šie nesusirinkę žaidėjų 56-ąją minutę gauna dar vieną pamoką. Jonaviškiai surezga ataką, kuri baigiasi įvarčiu į žalgiriečių vartus, o įvartį pelno Tomas Salamanavičius.

Įspūdingas smūgis per save, įkritęs į žaliųjų vartus, nuo M.Marušičiaus kojos keičia rezultatą į 4:1.

Šiame sezone pirmą kartą į aikštę įžengęs „Jonavos“ ekipos žaidėjas Karolis Upstas 73-ąją minutę pasižymi įvarčiu į ,,Žalgirio“ vartus ir rezultatas tampa jau 5:1.

78-ąją minutę kauniečiai neturėdami, ką prarasti, paspaudžia priešininkus. Vienos progos neišnaudoja R.Krušnauskas, bet nepasiduoda ir tuoj pat pelno savo antrąjį įvartį.

Kad ir kaip būtų gaila, bet rungtynės baigėsi rezultatu 2:5 „Jonavos“ naudai. Tačiau „Kauno Žalgirio“ vyr. trenerio tikėjimas nepasiteisino tik iš dalies, kadangi žalgiriečiai šiandien bent jau atidarė įvarčių sąskaitą.

Komentarai