Kontrolinėse rungtynėse žalgiriečiai sutriuškino„Ventspils“ futbolininkus 0

Rinktinių pertrauka pasinaudoję „Kauno Žalgirio“ futbolininkai šeštadienį sužaidė kontrolines rungtynes su „Ventspils“ klubu iš Latvijos ir iškovojo pergalę rezultatu 4:1 (2:0).

Jau 8-ąją susitikimo minutę Mindaugo Čepo vadovaujamą komandą į priekį išvedė vienas prieš vartininką iššokęs Karolis Šilkaitis, o antroje pirmojo kėlinio pusėje persvarą padidino Joao Figueiredo.

Pirmojo kėlinio metu abi komandos turėjo ir daugiau progų pasižymėti, bet rezultatas daugiau nepakito.

Antroje susitikimo dalyje niekas labai stipriai nesikeitė, tačiau pirmasis įvartis krito ir į aikštės šeimininkų vartus. Į Deivido Mikelionio ginamus vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį latviai realizavo.

Neilgai trukus, 75-ąją susitikimo minutę Kauno ekipos persvarą atstatė įvartį įmušęs Rokas Krušnauskas, o paskutinį tašką rungtynėse padėjo po keitimo aikštėje pasirodęs ir fantastišką įvartį įmušęs Philipas Otele.

Iki rungtynių pabaigos svečiai iš Latvijos dar sukūrė keletą pavojingų momentų, bet jie įvarčiais nevirto ir kauniečiai iškovojo pergalę.

„Kauno Žalgirio“ sudėtis: M.Matuzas (46‘ D.Mikelionis); P.Širvys, E.Mockus, M.Dapkus, T.Mikuckis, Y.Bushman; L.Pilibaitis, K.Šilkaitis, D.Romanovskij (68′ B.Anisas); R.Krušnauskas (80′ P.Otele), J.Figueiredo (63′ Renato).

Artimiausias rungtynes „Kauno Žalgirio“ komanda A lygoje birželio 14 dieną žais namuose su Vilniaus „Žalgirio“ komanda.

Komentarai