Rinktinių pertraukos metu – testai „Kauno Žalgirio“ futbolininkams 2

Trečią vietą A lygoje šiuo metu užimantis „Kauno Žalgirio“ klubas produktyviai išnaudoja rinktinių pertrauką ir ruošiasi likusiai sezono daliai.

Penktadienį žalgiriečiai Kauno SM Tauro stadione sužais kontrolines rungtynes su Lietuvos vaikinų U-19 rinktine, o prieš tai komandos futbolininkams Kauno technologijos universitete (KTU) buvo atlikti įvairūs testai, kurie leis pažvelgti į jų fizinę būklę.

„Kadangi turime rinktinių pertrauką, nusprendėme patikrinti dabartinę žaidėjų fizinę būklę, o atsižvelgę į rezultatus galėsime nuspręsti ar reikia koreguoti treniruočių krūvius bei traumų prevencijos programėles“, – Žalgiris.lt sakė komandos gydytojas Algirdas Narkevičius.

KTU mechatronikos institute įsikūrusioje laboratorijoje testai visai neseniai taip pat buvo atlikti ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkams.

„Testus atlikę žaidėjai parodė tikrai gerus rezultatus, bet šie tyrimai pasitarnaus tuo, kad bus galima tuos rezultatus dar pagerinti. Mes pamatome, kur kiekvienas žaidėjas gali labiausiai patobulėti, kur galbūt yra didžiausi jų trūkumai, traumų rizika. Savo laboratorijoje galime greitai atlikti daug įvairių tyrimų, o šį kartą futbolininkai atliko segmentinę kūno kompozicijos analizę, bėgimo analizę, maksimalaus deguonies suvartojimo ir pusiausvyros tyrimus. Žaidėjai ilgai neužtrunka, tačiau mes galime iš to gauti labai daug informacijos“, – pasakojo KTU laboratorijos vadovas Aurelijus Domeika.

Po rinktinių pertraukos į A lygos kovas kauniečiai sugrįš rugsėjo 14 dieną. Išvykoje lauks rungtynės su paskutinę vietą lygoje užimančia „Palangos“ komanda.

Komentarai

  1. Kaunietis tikras

    „Segmentine kuno kompozicijos analize“! – cool! :) Aiksteje parodykite, kad kazka galite…

  2. Kaunietis tikras

    Beje, jeigu Palangoje nepasiimsite 3 tsk. ,tai manau turetumete savanoriskai issiskirstyti.